Home Bankháború (GYŐZ Mozgalom) A VÉSZ MEGVÉDI A PEDAGÓGUSOKAT: Nyílt levél a pedagógus társadalomhoz

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

július 2024
V H K SZ CS P SZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Névnap

Ma 2024. július 21., vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 384 vendég böngészi
A VÉSZ MEGVÉDI A PEDAGÓGUSOKAT: Nyílt levél a pedagógus társadalomhoz PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2009. június 16. kedd, 00:00

A VÉSZ MEGVÉDI A PEDAGÓGUSOKAT
Nyílt levél a pedagógus társadalomhoz


A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének egész közössége hálás köszönetét nyilvánítja a pedagógus társadalom felé azért a hatalmas, áldozatos munkáért, amelyet gyermekeink, unokáink nevelése, oktatása területén ebben a tanévben is teljesített.

Tudjuk, hogy évről évre nehezednek a nevelő-oktató munka feltételei, s a helytállás sokszor emberfeletti hűséget és hivatásszeretetet igényel. Tudjuk, hogy azt az áldozatot, amely során fölemésztődik a pedagógus ereje, sokszor egészsége is a gyermeknevelés hivatásában, nem lehet igazán meghálálni. Fogadják szívből jövő köszönetünket, mint csekély jelét a bennünk lévő hálának.

Ugyanakkor mély döbbenettel és felháborodással értesülünk hétről hétre a pedagógusokat érő fizikai-lelki bántalmazásokról. 10-11 éves gyermekek káromkodva szidalmazzák a tanítónőket, leköpik és rugdossák őket, s ha a pedagógus védekezni mer, a kigyúrt apuka bemegy az iskolába, vagy megvárja az utcán, és megveri a pedagógust, sokszor tanítónőket és tanárnőket is. A nagyobb gyerekek már maguk verik oktatóikat, azzal a szülői háttérrel, amely a pedagógus védekezése esetén azonnal bosszút áll. A pedagógusokon nyomot alig hagyó fizikai sérülés nyolc napon belül gyógyul, a lelki sérülés és megalázottság viszont életfogytiglani. Ezt nem tűrhetjük tovább.

Év végi ajándékként átnyújtjuk a pedagógus társadalomnak a VÉSZ egész közössége elhatározását: AZT A SZEMÉLYT, AKI PEDAGÓGUSRA KEZET EMEL, A VÉSZ SAJÁT ELLENSÉGÉNEK TEKINTI.

A VÉSZ csapatai haladéktalanul meg fogják keresni az illetőt egy barátságos mérkőzés megvívása céljából.

Bárki az illető, bárhol lakik, meg fogjuk találni, s olyan leckét fog kapni a fizikai támadás következményeiről, amelyet garantálható, hogy tökéletesen meg fog érteni.

Ha nő a támadó, a VÉSZ nőtagozata, ha fiatalkorúakat uszítanak pedagógusokra (már ilyet is hallottunk!), a VÉSZ ifitagozata lép akcióba – természetesen férfiak védelme alatt. Legelőször azt a szülőt kell hatékonyan megnevelni, aki nem tanítja meg a gyermekét, hogy ne káromolja, ne szidalmazza, ne köpdösse és ne támadja a pedagógusokat.

Biztosítjuk Önöket: olyan erővel fogunk fellépni, hogy örökre elmegy a kedvük a bántalmazóknak. Mert ha másodszor is meg kell valakit látogatnunk, akkor a barátságos mérkőzésnek már sokkal durvább változata fog lezajlani.

A VÉSZ fellépését kritizálók sokszor arra hivatkoznak, hogy olyan szerepet vállal a Szövetség, amelynek betöltése nem egy civil szervezet feladata. Való igaz, hogy az állam kötelessége lenne kategorikus erejű védelmet nyújtani a pedagógus társadalomnak. Ha azonban ezt az állam nem teljesíti, akkor a felelős, szolidáris polgároknak kell összefogniuk.

Felhívunk más szervezeteket is, csatlakozzanak a pedagógusoknak védelmet adó mozgalmunkhoz.

Jó pihenést kívánunk gyermekeink és unokáink tanítóinak és tanárainak a nyári szünetben, azzal az ígérettel, hogy az új tanévben megváltoznak a feltételek: fizikai és lelki értelemben egyaránt sérthetetlennek tekintjük őket, s akár a legharcosabb módon is érvényt fogunk szerezni sérthetetlenségüknek.

Tisztelettel és hálával a VÉSZ egész közössége nevében:
Budapest, 2009 június 16.

Éliás Ádám elnök