Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK Ultimátum a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarának, az alkotmányos jogok helyreállítása érdekében

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 01., péntek, Albin napja van. Holnap Lujza napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 265 vendég böngészi
Ultimátum a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarának, az alkotmányos jogok helyreállítása érdekében PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2010. március 25. csütörtök, 00:00

Ultimátum a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarának, az alkotmányos jogok helyreállítása érdekében

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarának
1146 Budapest, Cházár András u. 13.
(kézbesítve felügyeleti szervének, az
Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 4.)
- kézbesítés: e-mailen és postán

Tisztelt Végrehajtói Kamara!

Az emberi méltósághoz, az egészséges élethez, s az esélyegyenlőséghez (különösen a gyermekek esélyegyenlőségéhez) fűződő alkotmányos jogok sárba tiprását jelenti a jó szándékú, becsületes emberek, családok egyetlen otthonának elvétele. Az esetek óriási többségében vis maior okok miatt kerülnek az emberek ebbe a fenyegetettségbe. A kilakoltatás az egyetlen otthonból porba tapossa az emberi méltóságot, megfosztja az áldozatokat az egészséges élet lehetőségétől, s a gyermekeket vissza nem fordítható, tragikusan hátrányos, a testi és lelki egészségüket aláásó élethelyzetbe kényszeríti.

Ma Magyarországon az Alkotmányban rögzített legfőbb jogok semmibevétele zajlik, az írott joganyagba belecsempészett, embertelenséget, jogtiprást lehetővé tévő, mi több, előíró, alacsonyabb rendű jogszabályok alapján. A jogalkotó és a jogalkalmazó közhatalom reakciója erre a jelenségre rendkívül lassú, miközben a tönkretett emberek és családok száma rohamosan, gyorsuló tempóban növekszik.

Egyre szaporodó jelei vannak, hogy a banki-behajtói kilakoltató bűnbandák készülődnek az április 15-i moratóriumi határidő lejártát követően végrehajtandó tömeges, törvénytelen kilakoltatásokra. Akciócsapataink felkészülten várják őket.

De az sem tűrhető el, hogy a végrehajtók részt vegyenek ebben a társadalomellenes, emberellenes merényletben. Legutóbbi, nyílt levelünkben hiába kértünk a végrehajtói kartól emberi belátást. Meghirdettük az alkotmányos jogok helyreállításáért, a kilakoltatások megakadályozásáért a polgári engedetlenségi és ellenállási mozgalmat. A jelek szerint ez is süket fülekre talált a Végrehajtói Kamarában.

UTOLJÁRA FIGYELMEZTETJÜK A VÉGREHAJTÓI KAMARÁT:

HA KÖZREMŰKÖDNEK EGYETLEN OTTHONBÓL TÖRTÉNŐ KILAKOLTATÁSOKBAN, S EZZEL CINKOSSÁGOT VÁLLALNAK EMBEREK ALKOTMÁNYOS JOGAINAK SÁRBA TIPRÁSÁBAN, SEM ALACSONYABB RENDŰ JOGSZABÁLYOK, SEM KARHATALOM NEM FOGJA TUDNI MEGVÉDENI ŐKET!

Most még béke van, és ünnep jön. Alkalmat kínál átgondolni az igazságosság és emberiesség morális parancsainak követelményeit, a jogrendben rögzített értékek közötti prioritásokat: mi a fontosabb, banki papírokra érdemi bírósági eljárás nélkül, trükkös jogszabályok alapján ráütött bírósági végrehajtási záradék foganatosítása (majdnem mindig nyerészkedő érdekek szolgálatában), vagy az Alkotmányban és nemzetközi szerződésekben rögzített sérthetetlen emberi jogok védelme.

Mi tudjuk, és minden áron érvényesíteni fogjuk a reális sorrendet! Senki ne gondolja, hogy a magasabb jogok semmibevételét igazolhatja alacsonyabb jogszabályokkal! Az ilyesfajta hivatkozások eleve értelmetlenek.

Tisztelettel kérjük csatlakozásukat, - a társadalmi béke helyreállítása érdekében!

Tisztelettel:

Budapest, 2010. március 25.
Éliás Ádám elnök (VÉSZ és GYŐZ Mozgalom)