Home

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 801 vendég böngészi
Feketelista változás 1 - A bankháború folytatódik 2009.szeptember 17. PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2009. szeptember 17. csütörtök, 00:00

A  B A N K H Á B O R Ú F O L Y T A T Ó D I K
KÖVETELJÜK A TELJES ELJÁRÁS AZONNALI VISSZAHELYEZÉSÉT A BÍRÓSÁGOK HATÁSKÖRÉBE!
- a hatalmi és pénzügyi elit szemfényvesztő PR-akciója a bankok „etikai kódexéről”, semmit nem oldott meg -

Az UniCredit Bank hivatalosan közölte Mozgalmunkkal, hogy az általunk megjelölt körben, az adósok által ténylegesen lakott lakóingatlanokra vonatkozóan, árverezési és kilakoltatási moratóriumot hirdet. Ezért, annak feltételezésével, hogy az UniCredit Bank a vele kapcsolatban álló hitelközvetítő, követeléskezelő, behajtó, stb. cégekkel is közölte a döntését,

A UNICREDIT BANK 2009. SZEPTEMBER 16.-ÁVAL LEKERÜLT A BANKOK FEKETELISTÁJÁRÓL.

Információink vannak arról, hogy a KDB Bank és a hozzá kapcsolódó BG Hitel és Lízing pénzügyi vállalkozás kegyetlen módon lép fel az egyoldalú szerződésmódosítás miatt fizetésképtelenné vált adósok jogszerűen elfoglalt egyetlen otthonának elárverezése érdekében.

Ezért a

KDB BANK A BANKOK FEKETELISTÁJÁRA,

BG HITEL ÉS LÍZING CÉG A HITELVÁLLALKOZÁSOK FEKETELISTÁJÁRA

2009. SZEPTEMBER 16.-ÁVAL FELKERÜLT.

Ugyanakkor az egyik legnagyobb hitelvállalkozás tárgyalást kezdeményezett a moratóriumról. Ennek eredményéről tájékoztatjuk a közvéleményt.

Szakértőink vizsgálata kimutatta, hogy a feketelistán szereplő legkegyetlenebb tizenegy hitelvállalkozás közül nyolc, szerződéses (refinanszírozási) kapcsolatban áll a Raiffeisen Bankkal. Szakértőink megkezdték a Raiffeisen Bank osztrák anyabankja működésének vizsgálatát, s fölvettük a kapcsolatot az ügyben a megfelelő külföldi szervezetekkel.
Külön felszólítjuk a Raiffeisen Bankot, azonnal és gyökeresen változtasson magatartásán, és hirdessen moratóriumot. Ellenkező esetben jó esélye lehet arra, hogy a novemberben nyilvánosságra hozandó, megsemmisítendő „közellenség-bank” bélyege rákerüljön.

Figyelmeztetjük a feketelistán lévő bankokat és a hitelvállalkozásokat, hogy a sajtóban, a moratórium elhatározásáról terjesztett szóbeszédnek nem adunk hitelt. Kérjük, pozitív döntésükről cégszerű módon, közvetlenül értesítsenek bennünket, ahogyan ezt már számos bank megtette. Ne tekintsék presztizskérdésnek, hogy egy társadalmi szervezettel „szóba álljanak”. Az ügyfelekkel szembeni hasonló gőg vezetett a mostani krízishelyzethez. A feketelistáról csak a közvetlenül (e-mailen és postán) megküldött, cégszerűen aláírt moratórium alapján vesszük le az érintett bankokat és hitelvállalkozásokat.

Meg kell állapítanunk, hogy a hatalmi és pénzügyi elit által megalkotott és közzétett banki magatartási kódex semmilyen előrelépést nem jelent a jelenlegi krízis megoldására, de még kezelésére sem:

  • tartalmilag semmitmondó, ahol törvényerőre lenne szükség, ott ajánlások általánosságait fogalmazza meg;

  • nem kötelező aláírni;

  • az alá nem íróknak nem kötelező betartani;

  • annak be nem tartását, amit nem kötelező aláírni, nem lehet szankcionálni, az erről szóló közlések blöffnek minősítendők.

A helyzet ugyanaz maradt, mert:

  1. nem került vissza a bíróságok hatáskörébe a teljes eljárás,

  2. érvényben maradt a 12/2003. (I.30.) számú kormányrendelet, amely megnyitotta a kiskapukat a visszaélésekre, a legalapvetőbb jogelvek semmibevételére.

Változatlanul követeljük e kormányrendelet megsemmisítését, és a teljes eljárás visszahelyezését a bíróságok hatáskörébe.

A sajtó sorozatos érdeklődésére közöljük: számos konkrét eset meggyőzött minket arról, hogy a Banki Hitelkárosultak Egyesülete (vezetője Lénárd Mariann) nem a hitelkárosultak, hanem a bankok érdekeit szolgálja. Ennek tulajdonítható, hogy ez az Egyesület megoldásként állítja be a kódexet.

Nem hallgathatjuk el, hogy informális módon bíztató jelekről, történésekről is értesülünk. Reméljük, a bankszférában a józanság felülkerekedik a presztizsszempontokon és a mértéktelen profitéhségen. A bankok legelsőrendű érdeke is ez lenne. Követeljük tehát az azonnali moratóriumot a bankok egyoldalú szerződésmódosítása, vagy más vis maior ok miatt fizetésképtelenné vált adósok jogszerűen elfoglalt egyetlen otthonának elárverezésére, és ezen adósok kilakoltatására vonatkozóan.

Budapest, 2009. szeptember 17.
Éliás Ádám elnök