Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK Az érdekvédelmi munka menete - 2008

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

április 2024
V H K SZ CS P SZ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Névnap

Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 213 vendég böngészi
Az érdekvédelmi munka menete - 2008 PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2008. augusztus 03. vasárnap, 00:00

Az érdekvédelmi munka menete

  1. Adatok és tények tisztázása az Érdekvédelmi Adatlapon.
  2. Egyeztetés kezdeményezése.
    • A tárgyaló- és döntésképes ellenoldali személy azonnali felhívása, még a belépő jelenlétében, hogy bármilyen váratlan kérdés tisztázható legyen.
    • Bemutatkozás a VÉSZ-tisztség megjelölésével.
    • Jól hallható, tagolt, nyugodt beszéd szükséges.
    • Tájékoztatás: a tagszervezet a VÉSZ-hez fordult azzal a panasszal, hogy a munkáját nem akarják kifizetni. Ennek tisztázására és a békés megoldás érdekében tárgyalás kezdeményezése az ellenoldali fél, a tagszervezet és a VÉSZ részvételével; helyszín, időpont megbeszélése.
  3. Az egyeztetés
  4. Célja: az igazság tisztázása. A VÉSZ nem döntőbíró, nem hatóság, nem oszthat igazságot, de ahhoz mindenáron ragaszkodik, hogy az elszámolás jogszerűen, korrekt módon megtörténjen.
    • Az egyeztetést nem szabad fenyegető, erőszakos módon kezdeni. Hangsúlyozni kell azt, hogy minden jószándékú résztvevő érdekében az igazság alapján szeretnénk mindenki számára megnyugtató, békés megoldást.
    • Nem lehet azt sem kizárni, hogy a tagszervezetnek nincs igaza, vagy az igazságot nem teljesen fedi a tagszervezet álláspontja. Ezért is körültekintően és minden érdekelt fél meghallgatásával kell eljárni.
    • Ha a tagszervezetnek bármilyen hibája derül ki (műszaki, számítási, jogi, vagy más), figyelmeztetni kell, hogy a hiba kijavításáig a VÉSZ nem folytatja az érdekvédelmi tevékenységet az ügyében.
    • Ha az igazság tisztázása az ellenoldalú fél bármilyen hibája miatt (tárgyalások elutasítása, hazudozás, becsapás, mondvacsinált hivatkozások, stb.) lehetetlenné válik, akkor a további lépések már a tagszervezet és a VÉSZ döntésétől függnek. A VÉSZ bármeddig elmegy az alkotmányos keretek között az elszámolás korrekt, jogszerű végbemenetelének követelésében: sajtó, demonstráció, lakásfoglalási, tulajdonvisszavételi akciók, stb.
    • Nem szabad ezek kilátásba helyezésével kezdeni, de ha az ellenfél szabotálja az ügyet, ezekre a lehetőségekre fel kell hívni a figyelmét. Éreznie kell, hogy addig folytatjuk az érdekvédelmi munkát, amíg meg nem történik a korrekt, jogszerű elszámolás. Ha a munka kifizetésének lehetetlenné tételében más fél felelőssége is megállapítható, akkor az egyeztetés folyamatába azt a felet is be kell vonni. Döntő, hogy az igazságnak megfelelően, a tényleges felelősöket vonjuk be az egyeztetés, a békés megoldás, és az érdekvédelmi munka további szakaszaiba is.
    • Célunk: a kis- és középvállalkozások érdekvédelme által annak az alkotmányos elvnek a helyreállítása és érvényesítése, amely szerint az értékteremtő embert és vállalkozást megilleti teljesítményének ellenértéke.

A további lépéseket az egyeztetések eredményétől kell függővé tenni.

Budapest, 2008. augusztus

Éliás Ádám elnök