Home A VÉSZ Ellenfelei és Ellenségei - FEKETE lista BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁS A BANKSZEKTOR KÉNYSZERÍTÉSE MIATT - FOLYTATÓDIK A BANKHÁBORÚ (GYŐZ Mozgalom közleménye)

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1461 vendég böngészi
BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁS A BANKSZEKTOR KÉNYSZERÍTÉSE MIATT - FOLYTATÓDIK A BANKHÁBORÚ (GYŐZ Mozgalom közleménye) PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. január 24. hétfő, 08:55

honlap: www.veszov.hu e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Elnök telefon: +36 70 943 1777<
Az anyag letöltése *. pdf formátumban itt

A BANKSZÖVETSÉG A KONFRONTÁCIÓT VÁLASZTOTTA

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
- a bankháború folytatódásáról - a VÉSZ elnöke elleni, a bankszektor kényszerítése miatti büntetőper bírósági tárgyalásának kitűzéséről -


2010. szeptember 30-án, tömegdemonstráció keretében, petíciót adott át a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) a Bankszövetség elnökének. A petícióban – amelyet kísérőlevelünkhöz mellékelünk - a VÉSZ az általános pénzügyi helyzet krízisének drámai súlyosbodására, benne a kereskedelmi bankok felelősségére mutatott rá, kérte az elengedhetetlen változásokat, követelte, hogy a deviza elszámolású hitelek törlesztési szintjét csökkentsék a forint tényleges gyengülésének mértékére, és felajánlotta együttműködését egy új - az emberek és a gazdaság valós érdekeit ténylegesen szolgáló -pénzműködési-hitelműködési paradigma kialakításához szükséges előkészítő munkában.

 

A petíciót Müller János főtitkár úr vette át, és megígérte a Bankszövetség komoly, jó szándékú válaszát.

2011. január közepéig semmilyen válasz nem érkezett. Ezzel szemben rendkívüli módon megszaporodtak a kétségbeesett emberek jelzései arról, hogy egyes bankok a lakóingatlanok kilakoltatási és árverezési moratóriumának lejárta (2011. április 15.) után tömeges árverezésre és kilakoltatásra készülnek.

Ezt a szándékot támasztják alá a Bankszövetség legutóbbi nyilatkozatai is.

A választások után az új kormány 2010 augusztusára ígérte annak az eszközkezelő szervezetnek a felállítását, amely a hitelválságot úgy oldja meg, hogy minden becsületes, felelős, hiteléért helytállni akaró adós az otthonában maradhasson, de a törlesztés, vagy bérleti jogviszonnyá alakítás esetén a bérleti díj megszabása, s általában a feltételek meghatározása kikerüljön a bankok jogtipró, embertelen fennhatósága alól. 2010. augusztusban nem állt fel az eszközkezelő szervezet.

Az új ígéret 2010. októbert jelölte meg a felállítás dátumául. Ekkor sem történt meg az eszközkezelő létrehozása, majd Orbán Viktor miniszterelnök úr 2010 decemberében közölte, hogy erre csak 2011 folyamán akkor kerülhet sor, ha Magyarország tartósan visszanyerte a nemzetközi pénzvilág bizalmát.

Bár ebben a nyilatkozatában azt ígérte, hogy senkit nem fognak kilakoltatni törlesztésképtelensége miatt, ugyanakkor nem közölte, mikorra várható konkrétan az eszközkezelő felállítása, s azt sem jelentette ki, hogy annak felállításáig meghosszabbítják a lakóingatlanok árverezési és kilakoltatási moratóriumát.

Mindebből kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy egyes bankok háborúja a magyar társadalom ellen továbbra is folytatódik, s mint magyar állampolgárok, a mai naptól kezdődően ismét kénytelenek vagyunk háborús félnek tekinteni magunkat.

Az új hatalom iránti bizalom szellemében abban reménykedtünk, hogy nem folytatódhat a pénzvilág háborúja az ember, a társadalom és a gazdaság ellen.
Ezért felfüggesztettük a GYŐZ Mozgalom (Gyorsreagálású Önvédelmi Zónák) ezirányú fellépését. Kétségtelen, hogy az új kormány, valóban tett is bizonyos kezdeti lépéseket a pénzvilág túlhatalmának ellensúlyozására.

A komoly, érdemi lépéseknek azonban még előjelei sem mutatkoznak.

Sőt, még a magán-nyugdíjpénztárak 2800 milliárdját is, amely több millió magyar állampolgár több mint másfél évtizedes megtakarítása, át akarják adni, adósságszolgálat címén, a nemzetközi pénzhatalmi spekulációnak.

Ebben a helyzetben kénytelenek vagyunk védekezni. A GYŐZ Mozgalom és szövetségesei elkezdték Magyarország közellenség bankja, a Raiffeisen Bank ellen a tömegerejű, intézményes bojkott, s a megfelelő, hatékony, tömegerejű akciók előkészítését.

Továbbá a GYŐZ Mozgalom kijelenti: az ellen a bank ellen, amely a kilakoltatási moratórium lejárta után, akár saját maga elkezdi, akár a maga elé tolt más pénzintézetek - vagy behajtó cégek - az ő érdekében elkezdik a bírósági eljáráson kívüli tömeges kilakoltatásokat, olyan tömegerejű érdekvédő akciósorozat fog kibontakozni, amilyenre a magyar történelemben még nem volt példa.

Teljesen bizonyos, hogy egyetlen bank sem fogja túlélni, ha kezet mer emelni a magyar társadalomra. Ugyanez lesz a sorsa a velük szövetséges, kilakoltatásokat kezdeményező és végrehajtó cégeknek is. Éppen az alkotmányos jogelvek érvényesítéséért, a demokratikus berendezkedés védelméért és megőrzéséért most már tömegerejű, határozott és elszánt, ám ember elleni erőszaktól tartózkodó fellépésre van szükség.

Eddig ezeket szelíden közöltük.

A mai naptól kezdődően viszont a tetteké a fő szerep.

Nincs helye Magyarországon olyan pénz- és hitelműködésnek, továbbá bankoknak, amelyek az emberek megnyomorítását, a gazdaság lebénítását, a moralitás szétzüllesztését szolgálják.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság kitűzte az Éliás Ádám elleni, a bankszektor kényszerítése miatti büntetőügy tárgyalását.
Időpont: 2011. január 26. (szerda) délelőtt 9 óra.
Helyszín: Budapest III. Miklós u. 2. II. emelet 212. Dr. Mikó Gergely bíró tanácsa.

Budapest, 2011. január 24.

Éliás Ádám elnök
Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége - VÉSZ
Gyorsreagálású Önvédelmi Zónák Mozgalom - GYŐZ