Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK A Nagyhétfői Szövetség (Mozgalom) Közleménye

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

október 2023
V H K SZ CS P SZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Névnap

Ma 2023. október 02., hétfő, Petra napja van. Holnap Helga napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 154 vendég böngészi
A Nagyhétfői Szövetség (Mozgalom) Közleménye PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Nagyhétfői Szövetség   
2011. április 18. hétfő, 11:39

N A G Y H É T F Ő I   S Z Ö V E T S É G (MOZGALOM)
(Krisztus Nagyhét hétfőjén kiűzte a kufárokat a templomból – most rajtunk a sor, hogy kiűzzük az embertelen pénz- és hitelműködést az emberi élet minden területéről!)
Csatlakozásra szólítunk mindenkit, aki létbiztonságot szolgáló pénz- és hitelműködést akar!
Postacím: Éliás Ádám 1751 Budapest, Postafiók 148.
honlap: www.veszov.hu email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Elnök Tel.: 06 70 9431-777

A Nagyhétfői Szövetség (Mozgalom) Közleménye:

M E G K E Z D Ő D Ö T T  A  K U F Á R O K  K I Ű Z É S E

 

A mai napon, 2011. április 18-án, Nagyhétfőn, a Nagyhétfői Szövetség (Mozgalom) bejelentette az Országos Rendőrfőkapitányság Közrendvédelmi Főosztályán a Raiffeisen Bank elleni országos demonstrációk és akciók megindítását.

A bejelentés szövege:

 

„Országos Rendőrfőkapitányság
Közrendvédelmi Főosztály
Sándor Miklós ezredes, Főosztályvezető Úrnak,
rendőrségi főtanácsos
Budapest, XIII. Teve u. 2-4.

Tisztelt Főosztályvezető Úr!

Bejelentem, hogy a Nagyhétfői Szövetség (Mozgalom) és szövetségesei (szervezetek és magánszemélyek) országos köztéri demonstrációsorozatot indítanak, tiltakozásul, a profitmaximalizálás érdekében szipolyozó, az emberek, a vállalkozások, és az állam jogos érdekeit semmibe vevő, embertelen, gátlástalan banki magatartás ellen.

A demonstrációk színhelye: az ország összes Raiffeisen bankfiókja előtti közterület, változó helyszíneken.

A demonstrációk időpontja: 2011. május 18-ától kezdődően, munkanapokon, a Raiffeisen bankfiókok nyitvatartási ideje alatt.

A demonstrációk időtartama: határozatlan, folyamatos, a fenti időmeghatározás szerint.

A demonstrációkon résztvevők száma: az egyes bankfiókok előtti közterületen változó létszám, néhány főtől előreláthatóan 50-60 főig, de ennél, spontán módon, több is lehet.

A demonstrációt bejelentő felelős személy: Éliás Ádám elnök (0670/9431777).

Ez a demonstrációsorozat kizárólag a Raiffeisen Bank ellen irányul, amely jelképe lett a tiltakozást kiváltó, társadalomellenes banki üzletpolitikának.

Tájékoztatom az Országos Rendőrfőkapitányságot, hogy a demonstrációkkal egyidejűleg „ügyintézési akciók” fognak zajlani bent, a Raiffeisen Bank fiókjaiban. Az akciók jelmondata: „Nem jövünk ki addig a bankból, amíg a szerződések és üzletszabályzatok minden szavát meg nem értettük!”
Tudatában vagyok annak, hogy ezek az akciók nem bejelentés kötelezettek, de mint a közrendért felelős hatóságot, szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy a sok ezer aktivista kötelezettséget vállalt az alábbi szabályok betartására:
- a bankfiókokban tevékenykedő aktivisták semmilyen megkülönböztető jelzést nem használhatnak, így például az őket küldő szervezetek jelképeit sem;
- sem szóban, sem tettlegesen, sem fenyegetés, sem erőszak, semmilyen formában és semmilyen mértékben nem lehetséges;
- az aktivisták kötelesek a banki munkatársakkal és ügyfelekkel, továbbá a biztonsági személyzettel és minden hatósági személlyel minden ellenállás, vagy emelt hangú szóváltás nélkül, udvarias stílusban együttműködni;
- az aktivisták kötelesek azokat a betéteseket előre engedni, akik a pénzüket akarnák kivenni.

Fellépésünk célja, hogy a jelenlegi ember-, társadalom- és gazdaságellenes pénz- és hitelműködést felváltsa az emberek létbiztonságát, a szociális stabilitást, és a gazdaság talpra állását és fejlődését szolgáló pénz- és hitelműködés. Nem utópisztikus vágyálmokat kergetünk, hiszen számos ország már rálépett erre az útra. Azt szeretnénk demonstrációinkkal és akcióinkkal elérni, hogy hazánkban is elkezdődjenek a kufárszellemet felváltó, morális minőségű, szakszerű és észszerű banki működést előkészítő folyamatok, minden jószándékú érdekelt részvételével.
Ezek a Nagyhétfői Szövetség céljai. Elszántak és megingathatatlanok vagyunk e célok tekintetében, mert ezek megvalósulása a társadalom és az elkövetkező nemzedékek érdeke.

Tisztelettel:

Budapest, 2011. április 18. Nagyhétfő

Éliás Ádám elnök”

Máté Evangéliuma 21:12-17; Márk Evangéliuma 11:15-19; Lukács Evangéliuma 19:45-48; János Evangéliuma 2:13-22