Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK ORFK - Sándor Miklós ezredes, főosztályvezető úrnak

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

július 2024
V H K SZ CS P SZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Névnap

Ma 2024. július 24., szerda, Kinga és Kincső napja van. Holnap Kristóf és Jakab napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1133 vendég böngészi
ORFK - Sándor Miklós ezredes, főosztályvezető úrnak PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2011. június 27. hétfő, 14:33

Országos Rendőrfőkapitányság, Budapest, XIII. Teve u. 2-4.
Közrendvédelmi Főosztály
Sándor Miklós ezredes, főosztályvezető úrnak, rendőrségi főtanácsos

Tisztelt Főosztályvezető Úr!

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ), tiltakozásul a CIB Banknak a kis- és középvállalkozások jogos érdekeit semmibe vevő magatartása ellen, ügyintézési akciókat hajt végre a CIB Bank fiókjaiban, az ország egész területén.
Tudatában vagyunk annak, hogy ezek az akciók nem bejelentés-kötelezettek, azonban szokatlanságuk, s a CIB Bank minket rágalmazó, akcióinkat a sajtóban „bankrablási kísérletnek” beállító híresztelése miatt, szeretnénk a Rendőrséget tájékoztatni ügyintézési akciónk jellegéről.

Akciónk jelmondata: „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.”

A jelmondatban rögzített cél minden banki ügyfél legelemibb jogaira irányul. Az aktivisták bemennek a bankfiókba, sorszámot tépnek a sorszámkiadó automatánál, és várakoznak, amíg rájuk kerül a sor.

A bank belső ügyintézési rendjét semmilyen formában, semmilyen mértékig nem sérthetik meg. Hangoskodás, szóváltás, illetlen beszéd, fenyegetőzés, félelemkeltés, tettlegesség tökéletesen kizárt. Kötelesek az aktivisták a bank munkatársaival, biztonsági személyzetével, ügyfeleivel, hatósági személyekkel minden vita nélkül, udvarias, tisztelettudó stílusban együttműködni.

A CIB Bank ellenünk tett, rágalmazó híresztelése miatt gondoskodni fogunk arról, hogy akcióinkon, inkognitóban, a sajtó munkatársai, civil szervezetek tagjai és jogászok is jelen legyenek, hogy a Bank rágalmazó, hamis állításaival szemben tanúsítani tudják akcióink lezajlásának valós tényeit és adatait.

E tanúk, inkognitójukat, saját belátásuk szerint fedhetik fel, ha akarják, de a hatóságok előtti tanúskodás kötelezettségének mindenképpen eleget fognak tenni.

Akcióink időtartama: határozatlan, folyamatos, kizárólag munkaidőben.
Az akciókon résztvevők száma az adott bankfiók méreteihez igazodik, de semmiképpen nem lesz nagyobb, mint ahányan egy „teltházas” napon végzik ügyeik intézését a bankban.
Ha a bankfiók bezár, az aktivisták haladéktalanul elhagyják a fiókot, s rendezetten, fegyelmezetten várakoznak az épületen kívül, hogy a bankfiók újra kinyisson, s folytathassák az ügyintézést.
Aktivistáink ki vannak képezve a számlanyitás- és zárás, a hitelszerződések különböző változatai és a devizaügyletek szakszerű, ügyféloldali lebonyolítására.
Az aktivisták kötelesek előre engedni azokat az ügyfeleket, akik pénzt akarnak kivenni a számlájukról.

Fellépésünk célja, hogy magától értetődően érvényesüljön a társadalom legalapvetőbb működési feltétele: az elvégzett munka kifizetésének kötelezettsége, akár ha bankról, akár ha bármilyen más megrendelőről van szó. Aktív módon szeretnénk tiltakozni az ellen a gyakorlat ellen, amely szerint sikeres lehet a munka ki nem fizetését célzó spekuláns trükközés jogvitának álcázása.

Nem utópisztikus vágyálmokat kergetünk, hiszen számos ország már rálépett erre az útra.

Tisztelettel:
Budapest, 2011. június 27.

Éliás Ádám elnök

kézbesítés: emailen ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) és személyesen