Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK SAJTÓKÖZLEMÉNY A VÉSZ 2011. JÚLIUS 22-ÉRE TERVEZETT AKCIÓIRÓL

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

április 2024
V H K SZ CS P SZ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Névnap

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 355 vendég böngészi
SAJTÓKÖZLEMÉNY A VÉSZ 2011. JÚLIUS 22-ÉRE TERVEZETT AKCIÓIRÓL PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2011. július 22. péntek, 11:33

Budapesten három, egy Pécs környéki kisvárosban pedig egy „bűnjel-lefoglalási” akciót szerveztünk meg, amely során a lebontott anyagot beszállítják az akciócsapatok a rendőrségre lefoglalás céljából, hogy a hatóságok (bíróságok) eldöntsék: azé a vállalkozásé az anyag, amelyik kifizette és dolgozott vele, vagy azé, aki nem fizetett érte. Az akciókról mindig tájékoztatjuk az illetékes építésügyi hatóságot is, a használatbavételi engedéllyel összefüggésben.

Akciót készítettünk elő az ARCADOM ellen, a Tóvárosi Lakóparknál, az Érdi Építő ellen a Szalamandra Lakóparknál, és Szarvas István ellen (VORTEX Kft.), a VII. kerület Kazinczy utcai beruházásoknál, továbbá a Pécs környéki kisvárosban a helyi Ipari Parknál a Schumann-Fischer Kft. ellen.
Mindegyik akció oka a kivitelezést elvégző vállalkozások ki nem fizetése volt.

Az utolsó pillanatban mindegyik helyen olyan fejlemények történtek, amelyek következtében – legalábbis egyelőre – felfüggesztettük az akciókészültséget.

Demján úr (ARCADOM), titkárnőjén keresztül közölte, hogy hajlandó tárgyalni, türelmünket kéri, külföldön van, de amint hazatér, megbeszélünk egy alkalmas időpontot a tárgyalásra.
A Szalamandra Lakópark kivitelezésének megrendelői az utolsó pillanatban elkezdték kifizetni az alvállalkozó számláit, s ígéretet tettek, hogy jövő hét elején folytatják a kifizetéseket.
Szarvas István üzelmeivel kapcsolatban az NFÜ email formájában közölte, hogy az ANTI-LOP portál keretében kivizsgálja az ügyet a panaszunkkal kapcsolatban, mely szerint Szarvas István személyében (VORTEX) olyan vállalkozó kaphat úniós támogatásban részesülő állami, önkormányzati megrendeléseket, aki rengeteg céget tönkretett, s az előző, ki nem fizetett munkák pénzéből finanszírozza az újabb projekteket. Az NFÜ levelét komolyan véve, egyelőre eltekintettünk a Kazinczy utcai beruházásoknál tartandó akcióktól.
A Pécs környéki kisváros diszkréciót kérő vezető személyiségei és a projektben érintett, vétlen felek, akik szintén diszkréciót kértek, megígérték, hogy segíteni fognak az ügy megoldásában. (A megígért diszkréció miatt nem közöljük egyelőre a kisváros nevét.)

Ilyenformán egyelőre okafogyottá váltak az akciók. A VÉSZ egész működésének alapelve, hogy addig nem lépünk fel akciókkal, amíg a legcsekélyebb esély is megvan a békés, korrekt, jogszerű megoldásra. Mind a négy ügyben várjuk a fejleményeket.

A CIB Bank elleni országos akciók szeptemberben kezdődnek.

Mivel a kormány ígéretei ellenére fennáll az a lehetetlen helyzet, hogy a vállalkozásoknak a be nem folyt árbevétel után is adózniuk kell, s ez rengeteg társunkat sodor a megsemmisülésbe, folytatni fogjuk a bontott anyagokból teljesített „természetbeni adófizetés” elnevezésű, már alkalmazott, ismert akcióinkat is, „tanácskérési akciókkal” kiegészítve, amelyek során a helyzetért felelős legfőbb vezetőket fogjuk tömegerejű megmozdulásokban megkeresni.

Budapest, 2011. július 22.
VÉSZ Akcióparancsnokság