Home VÉSZ INFÓPORTÁL - ÉRDEKVÉDELMI HÍREK BOJKOTT A LIDL ELLEN - A LIDL-blokád negyedik napja

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1272 vendég böngészi
BOJKOTT A LIDL ELLEN - A LIDL-blokád negyedik napja PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2011. november 19. szombat, 00:00

 

A VÉSZ megrendülten köszöni a szolidaritási megnyilvánulások özönét, amely a társadalom legszélesebb közvéleményétől érkezik a sajtón, emailen, telefonon keresztül és személyes megkeresések útján is.

Örömmel tapasztaljuk, hogy sokan kezdik érezni: nem csupán tagszervezeteiért és a kis- és középvállalkozások sorsáért, hanem az egész magyar társadalomért, a társadalom önvédelmi reflexeinek felélesztéséért küzd Szövetségünk.
Felhívjuk a társadalom szolidáris és öntudatos részét:

KEZDJENEK VÁSÁRLÁSI BOJKOTTOT A LIDL ELLEN, AMÍG AZ NEM RENDEZI A TÖNKRETETT VÁLLALKOZÁSOK HELYZETÉT!
Hatalmas szerepe van a társadalom öntudatos cselekvésének, ez esetben a vásárlók magatartásának. Meg kell tanítani a multikat, hogy nem tehetnek bármit a magyar néppel!

 

Eltelt a blokád negyedik napja, a blokádot fenntartjuk.

Hosszú, többfordulós egyeztetések, viták után megegyezés született a VÉSZ és a rendőrség között, amely szerint a blokádot a VÉSZ félpályás útlezárás formájában folytatja hétfő reggeltől. Az útlezárás folytán szinte teljesen meg fog szűnni a LIDL áruforgalma a kamionközlekedés hatékony akadályozása, lelassítása miatt.
A rendőrséggel közösen felvett jegyzőkönyv szerint a VÉSZ, a LIDL bejáratától 1 kilométer távolságig fogja létesíteni az útlezárást, egyelőre egy hónapon keresztül, 0-tól 24 óráig bármikor. Az oda- és visszaközlekedés csak egy sávon történhet. Ebben az 1 kilométeres távolságban további 8 logisztikai központ van, s ezek mindegyikébe szintén több száz kamion közlekedik, a LIDL pedig ezeknek a logisztikai központoknak a legvégén helyezkedik el.
Felszólítjuk a kamionosokat, hogy az útlezárás idején ne is kíséreljék meg a beközlekedést, annak hatékony lassítása miatt. Külső, vétlen emberek számára minimalizálni szeretnénk az elkerülhetetlen kellemetlenségeket. Ne bízzanak a LIDL hazug ígéreteiben.

Délután, két és fél órára, a szabálytalanul, környezetpusztító módon, illegálisan nyitott bejáró blokád alá helyezésével teljessé tették a blokádot a VÉSZ aktivistái, mivel jogszerűen az illegális bejáró előtti terület közterületnek minősül.
A rendőrséggel lezajlott hosszú vita során, amelyen a rendőrség azt is közölte, hogy feljelentést tett a LIDL ellen, a jogsértő módon létesített bejáró miatt, végül a rendőrség arra az álláspontra helyezkedett, hogy bejárónak ismeri el ezt az engedély nélküli, veszélyes és tilos közlekedést közterületre nyitó műszaki förmedvényt, s kérte az itteni blokád feloldását. A rendőrség kérésének a VÉSZ aktivistái eleget tettek.

Mivel kapu létesítését közterületre a jogszabály szigorúan engedélyhez köti, a rendőrségnek nemhogy segítséget nem szabadott volna adnia ehhez a jogsértéshez, hanem azonnal intézkednie kellett volna a szabálytalan bejáró létesítése és használata ellen.

A LIDL azzal tetézte a jogsértést, hogy kerítést is létesített a szabálytalan bejáró körül – közterületen! A rendőrség ez ellen sem intézkedett.

A VÉSZ letiltotta a „HASZON 10” nevű hírlevelet, mert közleményében egyoldalúan csak a LIDL álláspontját ismertette.

A blokád belső oldalán lévő VÉSZ-aktivisták vállalták a kitartást hétfő reggelig, a félpályás útlezárás kezdetéig. A LIDL, a rendőrség védelmével a háta mögött, megtagadta azt a pusztán emberiességi lépést, hogy a létszám növelése nélkül, másik öt aktivista felváltsa a bent lévőket. Négy napot és négy éjszakát töltöttek már a belső területen lévő aktivisták a blokádnál. Autóban aludtak, s bár a VÉSZ többi aktivistája mindennel ellátja őket, amire szükségük van, de tisztálkodni, ruhát cserélni nem tudtak. Mégis szilárdan kitartanak, egy cégvezetővel az élükön.
Minden elismerést, köszönetet és tiszteletet megérdemelnek, az egész magyar társadalom részéről!

A blokádot folytatjuk.

Budapest, 2011. november 19. - VÉSZ Akcióparancsnokság