Home Közlemény. nyilatkozat, dokumentum TÁMOGATJUK A KORMÁNY KÜZDELMÉT A NEMZETKÖZI PÉNZHATALOM ZSAROLÁSA ELLEN

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

június 2024
V H K SZ CS P SZ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. június 16., vasárnap, Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida és Alina napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 640 vendég böngészi
TÁMOGATJUK A KORMÁNY KÜZDELMÉT A NEMZETKÖZI PÉNZHATALOM ZSAROLÁSA ELLEN PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2012. január 09. hétfő, 15:00

A VÉSZ ÉS A GYŐZ MOZGALOM KÖZÖS NYILATKOZATA

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) és a Gyorsreagálású Önvédelmi Zónák Mozgalom (GYŐZ) nem avatkozik bele párthatalmi küzdelmekbe, mert e társadalmi szervezetek össztársadalmi érdekeket képviselnek.

Az utóbbi napok drámai fejleményei azonban nem a belső párthatalmi küzdelmek, hanem a nemzetközi pénzpiacok magyarellenes spekulációja következtében álltak elő.
Bár a beteg, tarthatatlan nemzetközi pénzügyi működést szolgáló egyes hazai pártpolitikai erők úgy állítják be, mintha a demokrácia, a jogállamiság és a szabadság védelmében lépnének fel, valójában, e jelszavak megtévesztő hangoztatásával, a nemzetközi pénzhatalom uralmát akarják végérvényesíteni az országban.

Európai elkötelezettségükre hivatkoznak, de az európai szellemiséget a nemzetközi pénzhatalom önérvényesítő ideológiájával azonosítják. Mintha demokráciának és jogállamiságnak az lenne a feladata Európában, hogy keretet szolgáltasson a pénzhatalmi spekuláció szabad üzelmeinek. Nincsenek tisztában Európa igazi lényegével: a francia katedrálisok, Johann Sebastian Bach zenéje, vagy Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij regényei (és Európa oly sok minden más alkotása) Krisztus-hordozó mivoltával. Ez nem vallási, hanem teljes mértékben civilizációs és kulturális minőség, amelynek közvetlen kihatással kell lennie a társadalom- és gazdaságpolitikai berendezkedés emberiességen, igazságon és igazságosságon alapuló elvi és gyakorlati jellegére. Nem „keresztény vallási fundamentalizmusért” folyik ez a harc, hanem az egyetemes emberi érdekek valós értékrendjének érvényesítéséért. Ez a küzdelem Európa küldetése, míg a pénzérdekeknek az ember életérdekei, a morális érdekek, a gazdaság valós érdekei fölé emelése, Európa Krisztus-hordozó küldetésével ellentétes szellemiséget tükröz.

A Kormány számíthat ebben a harcában a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom támogatására. Teljes erőnkkel, és ha kell, aktív cselekvéssel ki fogunk állni e küzdelem sikeréért, a Kormányra zúduló hazai és nemzetközi össztűz, és bármilyen további drámai fejlemény közepette is.

Most az összefogás és a kiállás ideje jött el, - bár kétségtelen, hogy magunk is nem egyszer hangot adtunk a Kormány mulasztásai, hibás lépései miatti kritikánknak.
Hiányoltuk, hogy a kis- és középvállalkozások helyzetének rendezéséért, a lánctartozások okainak kiküszöböléséért semmilyen igazi, érdemi lépés nem történt.
Végzetes lépésnek tartottuk, s ez mára már be is igazolódott, hogy a Kormány, a túlerőltetett adósság-csökkentési politika jegyében, idő előtti törlesztés gyanánt, kifizetett a magánnyugdíj-pénztáraktól államosított pénztömegből 2600 Milliárd forintot a nemzetközi pénzhatalomnak. Mivel ez a mostani, beteg pénzrendszer önpusztító jelleggel működik, a rettenetes áldozat ellenére már újra ugyanott tartunk az eladósodottságunk tekintetében, mint ahol előtte jártunk. Pedig milyen jól jönne most, az összehangolt pénzhatalmi támadás idején a 2600 Milliárdos tartalék!
Nem hallgattuk el, hogy nekünk sem tetszettek a Kormányerő kommunikációs stílusában, a politikai realitásérzék hiányát mutató kétharmados gőg jelei.
Lehetne folytatni a jogos kritikák listáját.
De eredmények is vannak, többek között az uzsorázás visszaszorítása, vagy a devizahitelesek gondjának megoldása. Ez utóbbit több, egymást kiegészítő, a különböző esetekre alkalmazható intézkedés megtételével hajtotta végre a Kormányerő.

A mostani történelmi helyzetben azonban túl kell lépnünk az eredmények elismerésén, vagy a hibák, mulasztások jogos kritizálásán. Éreznie kell a Kormánynak, és a Kormányt delegáló politikai erőnek, hogy a társadalom zöme szilárdan mögöttük áll, s nem fogja engedni, hogy akár külső, akár belső erőszakkal letérítsék az adósrabszolgaságból kivezető útról. Azt kívánjuk: menjen végig következetesen a Kormányerő ezen az úton, figyelembe véve, hogy az adósságcsapdából nem lehet úgy kikerülni, hogy szolgai módon teljesítjük azok diktátumait, akik kitalálták és működtetik a csapdát.

Végre tisztán kell látni: a pénzpiacok tevékenységének szigorú korlátozása és ellenőrzése nélkül, a hatalmas pénztömegek áruként történő adás-vételének tiltása nélkül nincs megoldás a mostani krízisben, sem Magyarország, sem semmilyen más ország számára.
Amíg a pénzpiacok spekulánsai büntetlenül tehetnek tönkre országokat, addig gátlástalanul uralkodni fognak a világ fölött.

E drámai, történelmi helyzetben felszólítjuk a Kormányerőt, hogy végre tegye meg azt, amit minden eddigi kormány elmulasztott:
TISZTA, KOMOLY, ŐSZINTE SZAVAKKAL FORDULJON A MAGYAR NÉPHEZ: JÓL ÉRTHETŐEN VILÁGÍTSA MEG A KIALAKULT HELYZET LÉNYEGÉT; PONTOSAN FOGALMAZZA MEG A FELVÁLLALT KÜZDELEM VALÓS TÉTJÉT; KERTELÉS NÉLKÜL TEGYE EGYÉRTELMŰVÉ A KÜZDELEMMEL JÁRÓ NEHÉZSÉGEK VESZÉLYEIT; S NÉPSZAVAZÁS ÚTJÁN KÉRJEN A TÁRSADALOMTÓL FELHATALMAZÁST ÉS MEGERŐSÍTÉST E KÜZDELEM VÉGHEZVITELÉHEZ!

Bizonyosak lehetünk, hogy Európa népei követni fogják ebben a harcban a magyar népet.
Ez a harc szükségszerűen fog elvezetni a világrontó pénzhatalmi spekuláció visszaszorításához, s ebből nem hanyatlás és nyomor, hanem létbiztonság, fejlődés és felvirágzás fog sarjadni.
Tartson ki a Kormány, s bízzon a társadalom támogatásában!

Budapest, 2012. január 7.

Éliás Ádám elnök
VÉSZ és GYŐZ Mozgalom