Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK KÖZLEMÉNY A VÉSZ 2012. OKTÓBER 4.-ÉN VÉGREHAJTOTT AKCIÓIRÓL

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1587 vendég böngészi
KÖZLEMÉNY A VÉSZ 2012. OKTÓBER 4.-ÉN VÉGREHAJTOTT AKCIÓIRÓL PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2012. október 05. péntek, 13:08

K Ö Z L E M É N Y

A VÉSZ 2012. OKTÓBER 4.-ÉN VÉGREHAJTOTT AKCIÓIRÓL

1. a CODEX Zrt. és a Bernecker Kft. ellen;
2. Zákonyi Tamás filmproducer ellen (MAFILM);
3. a Dolmány utcai lakóparknál a foglalási akcióról; válasz számos sajtóorgánum kérdésére a letartóztatásban lévő P. Tamás üzleti körének érdekeltségéről, a lakópark építőinek lerablása során, 220-240 millió forint elsikkasztásában;
4. Pörzse Sándor JOBBIK-os országgyűlési képviselő ellen.

1. Az első helyszínen, a Bernecker Kft. Budapest, X. Gyakorló u. 4/G. szám alatti irodájában Bakonyi Attila ügyvezető arról nyilatkozott, hogy fővállalkozókként nem kapták meg a megrendelő CODEX Zrt.-től a HEMEX Esztrich Kft. munkájának ellenértékét.
A CODEX Zrt. vezetői, a Budakeszi, Szüret u. 5. sz. alatti irodájukban nem mertek kiállni a VÉSZ békésen demonstráló akciócsapatai elé, hogy tisztázható legyen a kérdés.
A VÉSZ a CODEX Zrt. ismeretlen vezetői ellen az illetékes hatóságoknál bejelentést fognak tenni az úniós támogatás jogtalanul történt lehívása miatt, s folytatják akcióikat a CODEX vezetői ellen. Mivel az irodájuknál nem sikerült tárgyalni velük, a rendőrségen bejelentett, állandósuló demonstrációk keretében a lakásuknál fogják őket megkeresni.

2. A VÉSZ akciócsapatai megszállták a MAFILM Róna u. 174. sz. alatti épületének földszinti előcsarnokát, s Zákonyi Tamás filmrendező-producer ellen, a nevét és az üzelmeit tartalmazó transzparensekkel léptek fel, mert Zákonyi nem fizette ki házának építőit.
A MAFILM előcsarnokában közlekedő számos érdeklődőnek a VÉSZ aktivistái érzékeltették azt a kérdést, hogy egy olyan ember, aki a házának építőit nem fizeti ki, vajon ki fogja-e fizetni filmjeinek alkotóit?
Az őrző-védők felszólítására sem hagyták el a MAFILM nyilvános bejárati csarnokát a VÉSZ aktivistái. Zákonyi Tamás titkárnője a VÉSZ elnökének azt mondta telefonon, hogy Zákonyi hamarosan odajön, de nem mert megjelenni.

A VÉSZ folytatja Zákonyi ellen egyre keményebb akcióit.

3. A VÉSZ akciócsapatai jelképes foglalási akciót hajtottak végre a Budapest, XIII. Dolmány u. – Reitter Ferenc utca sarkán épült lakópark felső emeletén lévő, még el nem adott lakás lefoglalására, a kisemmizett IpolyTerm és HEMEX Esztrich Kft. jogszerű követelése fejében.
A széles sajtóérdeklődés miatt ezt az esetet kicsit részletesebben ismertetnünk kell.
A lakópark beruházója, a Domo Casa Kft. fővállalkozói szerződést kötött az anyagok beszerzésére a DomoBuild (vezetője: Matteo Lorenzoni), az élőmunka kivitelezésére az Aghe Monghi (vezetője: Szabó Richárd) cégekkel.
A DomoBuild továbbadta a fővállalkozási megbízást a VRG Global Kft.-nek (vezetője:Varga Zoltán), az Aghe Monghi pedig ugyanúgy továbbadta az élőmunka kivitelezését a Majoros Ép-Trade Kft.-nek (vezetője: Majoros István).
Az alvállalkozók folyamatosan vitték az építkezésre a saját pénzükön vásárolt rengeteg anyagot, és végezték a kivitelezést.
A beruházó, látva, hogy az építkezés anyagellátása zavartalanul folyik, az épület kivitelezése ütemesen zajlik, sok százmillió forintot kifizetett a DomoBuild-nek és az Aghe Monghinak, akik továbbadták a pénzt Varga Zoltánnak és Majoros Istvánnak. E két szereplőnél nyoma veszett a pénznek, s nem jutott el a kivitelező alvállalkozókhoz, akik maguk vásárolták az anyagokat, s maguk finanszírozták az élőmunkát.
Az építkezésen gyakran megjelent Hunyadi Ferenc, aki az alvállalkozók számára érthetetlen, rejtélyes, általuk „felügyelőnek” nevezett pozícióban, valamilyen megfoghatatlan, de érzékelhető utasítási kompetenciával rendelkezett Majoros István és Varga Zoltán fölött.
Amikor ki kellett volna fizetni az elvégzett munkát, Majoros István eltűnt, Varga Zoltán pedig azt mondta, hogy Majorosnál van a pénz. Pedig Majoros láthatóan stróman szerepet játszott az egész történetben.
A jelek szerint a beruházó nem volt részese a csalásnak.
A több sajtóorgánum által feltett kérdésre, amely szerint mi az összefüggés a letartóztatásban lévő P. Tamás és az ügy szereplői között:
- Hunyadi Ferenc és P. Tamás közvetlen üzlettársak, ez a nyilvános cégadatokból és egyéb adatokból ellenőrizhető;
- Majoros István több cégben üzlettársa Girincsi Sándornak, aki a nyilvános adatok szerint a döntő pillanatokban át szokta adni üzletrészét P. Tamásnak.

12 károsult cég feljelentést tett a XIII. kerületi Rendőrkapitányságon, amely megszüntette a nyomozást, Majoros Istvánnak azt a nevetséges hivatkozását elfogadva, hogy libatoll vásárlásba fektette az alvállalkozók pénzét, s mivel ez az „üzlet” nem jött be, ezért nem tudja őket kifizetni. A rendőrségi határozat szerint emiatt az ügy rendezése csak polgári peres úton lehetséges.

A VÉSZ teljes közössége, érintett tagjai, testületei, és akciócsapatainak tömegei számára egyértelmű, hogy a nyomozás megszüntetése egy ilyen abszolút egyértelmű csalási és sikkasztási ügyben, más okokra vezethető vissza.

Az időközben sajtónyilvánosságra került tények alapján megalapozottnak tekinthető az a gyanú, hogy Majoros magára vállalta a „balhét”, cserében pedig a háttérben meghúzódó és az eseményeket bűnös motivációból befolyásoló személyek eltussolták az ügyet. Pedig nagyon egyszerű lett volna a Szabó Richárd – Varga Zoltán – Majoros István – Hunyadi Ferenc – Girincsi Sándor üzletkör felgöngyölítésével választ találni a kérdésre: hová lett a vállalkozók pénze, összesen kb. 220-240 millió forint!

Az alvállalkozókat pedig, akik saját pénzükön vásárolt anyagokkal, saját pénzükön finanszírozott élőmunkával megépítették az épületet, - kifosztották, tönkretették.

A VÉSZ további, kemény akciókra készül az ügyben.

4. A VÉSZ szolidaritási akciót hajtott végre Pörzse Sándor JOBBIK-os országgyűlési képviselő ellen, mert nem fizette ki a házát megépítő DOMIGON Kft. munkáját.
Pörzse Sándor nyilatkozatban reagált a VÉSZ akciócsapatainak fellépésére. Pörzse nyilatkozata valótlanságokat tartalmaz:
- nem felel meg a valóságnak, hogy nem tartozik;
A valóság az, hogy lakóháza kivitelezésével összefüggésben 3,2 millió forinttal tartozik a DOMIGON Kft.-nek.
- nem felel meg a valóságnak, hogy a kivitelező kárt okozott, amelynek rendbe tétele költségekkel járt;
Ezzel szemben a valóság az, hogy Pörzse Sándor a terasz és más épületrészek kivitelezésénél egyszerűbb, gyengébb igényszintű, de kisebb költséggel járó megoldásokat kért, erről megvannak a dokumentumok, s bár tudta, hogy ezek a megoldások „kevesebbet tudnak” az igényesebb, ám lényegesen költségesebb megoldásoknál, ezt az egyszerűbben kivitelezett műszaki megoldást sem hajlandó kifizetni.
- nem felel meg a valóságnak, hogy bármiféle igazságügyi szakértői véleménnyel, vagy állításait bármilyen módon alátámasztó dokumentummal rendelkezik;
- a bírósági eljárás felajánlása közönséges trükk, mert Pörzse Sándor tisztában van azzal, hogy a munkájukból élő vállalkozások a bírósági eljárás évei alatt tönkre mennek a kintlévőségeik miatti likviditási ellehetetlenülésben;
- nem felel meg a valóságnak, hogy a VÉSZ politikai útra akarja terelni a kérdést.
Ezzel szemben a valóság az, hogy éppen arra tekintettel, hogy a JOBBIK Magyarországért Párt számos, a kkv szektor érdekében és a lánctartozások visszaszorításáért tett kezdeményezése egyetértést váltott ki a VÉSZ-ben, a végsőkig tartózkodtunk attól, hogy egy JOBBIK-os képviselő ellen nyilvánosan fellépjünk. A VÉSZ elnöke megkereste Gaudi Nagy Tamás képviselő urat, aki megígérte a közvetítést. Ennek eredménytelensége után levelet írt Szabó Gábor pártigazgató úrnak az ügy békés megoldása érdekében, de választ nem kapott.
Pörzse Sándor magatartása kiáltó ellentétben áll a JOBBIK által meghirdetett politikai programnak és magatartásnak. A VÉSZ fellépése egyáltalán nem irányul a JOBBIK ellen, mert a VÉSZ soha nem kapcsolódik be semmilyen párthatalmi harcba, de ha bármely tagját bárki részéről sérelem éri, vállalt feladatainak megfelelően fel kell lépnie a sérelmet szenvedett tagjai érdekvédelmében.

A VÉSZ akciócsapatai ebben az ügyben a legközelebbi akciójukat, lényegesen nagyobb erőkkel, a Képviselői Irodaháznál fogják megtartani, s végső soron bontással egybekötött bűnjel-lefoglalási akciót is végrehajtanak az építkezés színterén, amelynek során a lebontott épületelemeket átadjuk a rendőrségnek lefoglalás céljából, hogy majd a hatóságok döntsék el, kinek van tulajdonjoga fölöttük: annak, aki megvásárolta, és beépítette őket, vagy annak, aki nem fizetett értük.
A VÉSZ Akcióparancsnoksága nem tanácsolja Pörzse képviselő úrnak, hogy ezt megvárja.

Budapest, 2012. október 5.

VÉSZ Akcióparancsnokság