Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK SZÁMVETÉS, ÜNNEPI JÓKÍVÁNSÁGOK

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

szeptember 2023
V H K SZ CS P SZ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Névnap

Ma 2023. szeptember 29., péntek, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 117 vendég böngészi
SZÁMVETÉS, ÜNNEPI JÓKÍVÁNSÁGOK PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2013. március 29. péntek, 12:26

Szükségét érezzük, hogy a VÉSZ megalakításának ötödik évfordulójához közeledve (ez 2008. tavasz elején történt, a jogerős bejegyzés pedig 2008. szeptember közepén kelt), rövid számvetésben ismertessük a Szövetség eredményeit, a konkrét ügyekben történő érdekvédelmi fellépést illetően.

A VÉSZ 62 tagszervezet-cég és személy jogszerű követelésének érvényesítésében ért el részleges, vagy teljes sikert. Részleges sikernek tekintjük, ha nem a teljes követelést tudtuk érvényesíteni, hanem valamilyen kompromisszumos megoldás született.
Ezekben az ügyekben a létrejött megállapodások 819,5 millió forint kifizetését tartalmazták.
Ebből a mai napig realizálódott 570,8 millió forint.
146 millió forint kifizetése folyamatban van, a megállapodásokban rögzített jogtechnikai és pénzügy-technikai megoldások kialakításával.
102,7 millió forint kifizetését a megállapodások ellenére, azok megszegésével megtagadták a megrendelői oldalon lévő szereplők, így ezekben az ügyekben a VÉSZ további, az eddigieknél is keményebb fellépése következik.

Ilyen adatoknál bárki részéről fölvetődhet az igény az adatok mögötti dokumentumok megismerésére. Mindenkinek, akit érdekel, lehetőséget biztosítunk az adatok mögötti listák, dokumentumok megtekintésére.
A tagszervezet-cégek bizalmas üzleti adatait nem hozhatjuk nyilvánosságra, de belső megállapodásunk szerint az érdeklődőknek megmutathatjuk a VÉSZ tevékenységével összefüggő dokumentumokat. A nyilvánosságra hozásról azonban csak a megsegített tagszervezet maga dönthet.

Tudjuk jól, hogy a kárvallott vállalkozások ezreihez, tízezreihez mérten ez az eredmény csepp a tengerben, s nem is azért közöljük, mintha mi magunk úgy gondolnánk, hogy dicsekedni valónk lenne, csupán szeretnénk megosztani a kedves érdeklődőkkel szerény, de valóságos eredményeinket.

A VÉSZ fellépésének lényege és jelentősége egyébként nem a pénzkövetelések érvényesítésével összefüggő számszerűségben rejlik önmagában., mert a VÉSZ nem behajtó cég. Elszánt küzdelmünkkel megálljt parancsoltunk a gátlástalanságra bátorodott pénzhatalom spekulációjának, akár a kkv szektor érdekvédelméről, akár a kilakoltatások megakadályozásáról volt szó. Talán dicsekvés nélkül mondhatjuk, hogy fellépésünknek azok ügyeire is jótékony hatása lehetett, akik nem lettek tagjaink.

Tény, hogy korántsem tudtunk minden esetben eredményt elérni. 40% körüli hatékonyságunktól egyáltalán nem vagyunk magunk sem elragadtatva.

A dolgok azonban lassan megváltoztak. Fellépésünkkel elértük, hogy ma már nem bombabiztos üzlet Magyarországon a teljesítő cégek ki nem fizetése, a kiszolgáltatottak tönkretétele. Legfőképpen pedig az az eredmény a fontos, hogy az új jogi szabályozásba több mint fél tucatnyi régi követelésünk belekerült. A jövő felől nyugodtak lehetünk. Ahogy élő, működő valójában érvényesül az új szabályrendszer, többé nem alakulhat ki újra tömegesen a lánctartozás. Az eddig felhalmozódott lánctartozások ügye viszont rendezetlen még, ezért folytatnunk kell küzdelmünket. Ebben akarnak minket a legkülönbözőbb módokon lebénítani ellenségeink, de ez hiábavaló próbálkozás volt eddig is, és az lesz ez után is.
Az új jogi szabályozásról, benne régi követeléseink részletezéséről, hamarosan áttekintést teszünk közzé honlapunkon.

Minden kedves érdeklődőnek örömteli ünnepi készülődést és szép, áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok. Jobbat senkinek sem kívánhatok, mint hogy jusson igazi, szív szerinti Krisztus-ismeretre.

2013. Nagypéntekjén, az Emberiség legnagyobb Ünnepének első napján:

Éliás Ádám