VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

március 2023
V H K SZ CS P SZ
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Névnap

Ma 2023. március 22., szerda, Beáta, Izolda és Lea napja van. Holnap Emőke napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 156 vendég böngészi
SZÖVETSÉGI HÍREK PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2013. május 31. péntek, 12:44

- A Belügyminisztérium Építésügyi Államtitkársága felkérésére a VÉSZ tagjai közül 16 cégvezető fog részt venni az építőipari kivitelezés dokumentálásának új rendszerével kapcsolatos tanfolyamon és tesztelésen, amely az Építésügy Főosztály szervezésében fog történni. Az elektronikus építési napló alkalmazása a 2013. október 1. után induló kivitelezéseknél már kötelező lesz, ezért a tesztelésen részt vevők számára hasznos a tanulmányozása és begyakorlása, amellett lehetőség lesz közreműködni a tesztelés tanulságai alapján a rendszer végső finomításain, a kötelező használat bevezetése előtt.

- A Nemzetgazdasági Minisztérium Építésgazdasági Osztálya és a VÉSZ vezetői között tárgyalások kezdődtek a fedezetkezelői rendszer kiterjesztéséről és a csalárd módon, projektcégek bedöntésével lezárt lánctartozások megoldásáról.
Vannak, akik vitatják a fedezetkezelői rendszer jelentőségét, hasznosságát, az azonban egyértelmű, hogy az építőipari beruházásokat ténylegesen megvalósító alvállalkozói réteg érdekeit szolgálja. Ezért a VÉSZ arra törekszik, hogy visszakerüljön a közbeszerzés hatálya alá tartozó beruházások területére is, és egységesen, mind a közbeszerzési, mind a magán beruházásoknál a nemzeti értékhatár fölött (kb. 90 millió forint) kötelező legyen a fedezetkezelő alkalmazása.
Körvonalazódik egy olyan megoldás, amely a kialakult jogrend keretében, az abban rejlő lehetőségek aktivizálásával, újra nyithatná azokat a lánctartozásokat eredményező ügyeket, amelyek során a sikkasztó megrendelő, saját cége csalárd bedöntésével érte el a felszámolást, és ezzel azt, hogy az alvállalkozóknak járó pénzt saját céljaira kimentse.
Az Építésgazdasági Osztály rendkívül felkészülten, hasznos javaslatokkal, jó szándékkal járult eddig is hozzá a probléma feldolgozásához. A megoldás kiérlelt koncepciójáról tájékoztatni fogjuk a kedves érdeklődőket.

- A hévízi MIRAGE Hotel (HunguestHotels-Trendex szállodaérdekeltség) építőinek ki nem fizetése miatt indított akciósorozat első szakasza lezárult. A demonstrációk különböző időkben folytatódnak. A VÉSZ a közeli napokban végrehajtja első nagyszabású akcióját a megrendelő szállodaérdekeltség valamelyik épülete ellen.

- A VÉSZ az Országos Rendőrfőkapitánynál, a Legfőbb ügyésznél és a Kúria elnökénél feljelentést tesz a Dolmány utcai lakópark alvállalkozó kivitelezőinek járó pénz elsikkasztása miatt. Azok ellen az ismeretlen tettesek ellen szól a feljelentés, akik a Portik Tamás – Hunyadi Ferenc – Majoros István – Varga Zoltán – Domo Build Kft. érdekcsoportból a sikkasztást elkövették, továbbá azok ellen az ismeretlen rendőri vezetők ellen, akik akkor, amikor az érintett vállalkozók feljelentést tettek, nevetséges, mondvacsinált ürüggyel eltussolták az ügyet.
A VÉSZ három tagja érdekelt a Dolmány utcában, kettőjüknél tönkremenetelt eredményezett a kivitelezésben való részvétel. A már említett megoldással, a csalárd módon lezárt ügyek újraindításával, a Dolmány utcai botrányos esetet is dűlőre fogja vinni a VÉSZ.

- A néhai Uszkay Bálint építési vállalkozó özvegyének és örököseinek ügyében levélváltás történt a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Dr. Bölcskei Gusztáv püspök úr és a VÉSZ elnöke között. Örömmel nyugtáztuk, hogy Püspök úr is nagy hangsúlyt helyez az ügyek emberi-morális vonatkozásaira, nem csupán a szoros jogi-pénzügyi szempontokat veszi figyelembe. A mindenki számára megnyugtató megoldás közvetlen közelségbe került.

- Az ARCADOM ügyben érdekelt VÉSZ-tagok közül két cég ügye rendeződött, a másik két cég ügyének megoldása is küszöbön áll.

- Zákonyi Tamás, a MAFILM vezérigazgatója nem fizette ki a házát megépítő DOMIGON Kft. munkáját. Ugyancsak nem fizette ki a DOMIGON Kft. munkáját a Pörzse Sándor - Dr. Győrffy Adrienn házaspár. Közleményünkben már beszámoltunk a Pörzse Sándor képviselő VÉSZ ellen az üggyel kapcsolatban indított perének első tárgyalásáról. Mivel a képviselő úr azt állította, hogy csak felesége volt a megrendelő, sőt a VÉSZ elnökének feltette a kérdést, hogy miért nem a felesége ellen demonstrál a VÉSZ, ezért az elkövetkező napokban megkezdődnek a MAFILM-nél Zákonyi Tamás ellen és Dr. Győrffy Adrienn rendelőjénél zajló demonstrációk, amelyek szükség esetén akciókban fognak folytatódni.

- A Mabela-Team Kft. ügyében megkíséreltük a Süd-Bau Kft.-vel, valamint az INOX-THERM Kft. – Swietelsky megrendelői csoporttal a békés, tárgyalásos megoldást a korrekt, jogszerű elszámolás érdekében. Mindkét esetben elutasították erőfeszítéseinket, így e cégek ellen hamarosan meg fognak kezdődni a VÉSZ akciói.

- Érintett VÉSZ-tagok jelezték, hogy az utóbbi időben divatba jött, hogy ha a sajtóban, internetes hírportálokon tudósítások jelennek meg a VÉSZ konkrét érdekvédelmi fellépéseiről, „fórumozó” figurák hozzábiggyesztenek valamilyen „szenzációs” leleplezést a VÉSZ működéséről, kitalált történetekkel, légből kapott esetekkel illusztrálva. Nyilvánvaló, hogy ezek a Szövetség és a kis- és középvállalkozások ellenségeinek ügynökei, akik azon szorgoskodnak, hogy lebénítsák Szövetségünket.
Barátainknak és ellenségeinknek egyformán jelezzük: hiábavaló próbálkozás. Érdekvédelmi ellenfeleinket pedig figyelmeztetjük: keserű csalódásban lesz részük, ha azt hiszik, hogy ilyesfajta eszközökkel, akár csak a legcsekélyebb mértékben is képesek lesznek fékezni a VÉSZ lendületét, elszántságát.

Budapest, 2013. május

VÉSZ Elnökség