Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK LEHETSÉGES, HOGY MOLOTOV-KOKTÉLOS TÁMADÁS LESZ A HÉVÍZI MIRAGE HOTEL ÉS MÁS HUNGUESTHOTELS LÁNCHOZ TARTOZÓ SZÁLLODÁK ELLEN

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

április 2024
V H K SZ CS P SZ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Névnap

Ma 2024. április 17., szerda, Rudolf napja van. Holnap Andrea és Ilma napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 488 vendég böngészi
LEHETSÉGES, HOGY MOLOTOV-KOKTÉLOS TÁMADÁS LESZ A HÉVÍZI MIRAGE HOTEL ÉS MÁS HUNGUESTHOTELS LÁNCHOZ TARTOZÓ SZÁLLODÁK ELLEN PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2013. augusztus 08. csütörtök, 15:01

A VÉSZ Közleménye az erőszak elszabadulása ellen

A VÉSZ elnökét július első felében, Budapesten és Hévízen megszólította egy szervezettséget, elszántságot és tájékozottságot tanúsító, nem VÉSZ-tagokból álló csoport. Augusztus közepétől kezdve molotov-koktélos támadásokat helyeztek kilátásba a hévízi Mirage Hotel és több más, feltehetően a HunguestHotels szállodalánchoz tartozó hotel ellen, Hévízen és másutt. Azt is kifejezték, hogy akciójuk a VÉSZ fellépéséhez kapcsolódik.
(Mint ismeretes, a VÉSZ több akciót és demonstrációt hajtott végre, mert a Mirage Hotel építtetői nem fizették ki az épület vasbeton-szerkezet építés és falazások kivitelezőjét, a Csiszár Vállalkozást. Bár még a munka műszaki átadás-átvétele, a munkaterület visszaadása sem történt meg, s az építtető nem rendelkezett a szerkezetépítés legfontosabb minőségi és megfelelőségi dokumentumaival sem, a hévízi Önkormányzat mégis kiadta a használatbavételi engedélyt.)

A VÉSZ július 22.-én bejelentést tett a fenyegetésről a rendőrségnek.

Nem tudhatjuk, képesek leszünk-e lebeszélni e csoportot a támadásról, de mindent meg kell tennünk, hogy megakadályozzuk a katasztrófát.

Tény, hogy semmilyen eredményről nem tudunk beszámolni, azt követően sem, hogy Papp Gábor, Hévíz polgármestere megígérte segítségét a VÉSZ elnökének.
A Leisztinger Tamás – Hülvely István – Rizó Mihály üzleti érdekcsoport, hátterében a Fakli István – Tukacs László – Kovács József kis manipulátoroknak, ugyanazzal a cinizmussal szemléli a Mirage Hotelt megépítő Csiszár Vállalkozás munkájának ki nem fizetését, a becsületes, teljesítő cég tönkremenetelét, mint ahogy idáig.
Tény, hogy Hévíz Önkormányzata éppúgy, mint a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság, a jelek szerint, a rablók oldalára állt, s nem hogy a megoldást segítenék, de folytonosan azon törik a fejüket, hogyan lehet az áldozatokat még jobban tönkretenni, hogyan lehet eljárásokat indítani ellenük és az őket védő VÉSZ ellen. A rablók ellen ugyanakkor egy lépést sem tesznek.
Az is tény, hogy a VÉSZ dolgozik annak a fellépésnek előkészítésén, amelyik már célirányosan ez ellen az üzleti érdekcsoport ellen fog irányulni.

Mindez igaz, mégsem engedhető meg erőszakos cselekmény, legfőképpen azért, mert elfogadhatatlan, hogy ÁRTATLAN ÁLDOZATAI LEGYENEK egy akármennyire súlyos, de mégis csupán érdekvédelmi konfliktusnak.

A VÉSZ küzdelmei során soha egy csepp vér sem folyt, pedig nem akármilyen harci helyzetekben voltak már akciócsapataink. Akár a félbűnözői körökből verbuvált, kigyúrt kilakoltató kommandók elkergetéséről, akár a jussukat követelő vállalkozókat gengszterbandákkal fenyegető spekulánsok elleni akciókról volt szó, mindig megőriztük az erőszakmentességet, s mindig csak a legszükségesebb mértékben alkalmaztunk erőt. Nagyfokú társadalmi támogatottságunk egyik legfőbb összetevője éppen az, hogy erőszakmentesen tevékenykedünk.

Kérjük tehát azokat az embereket, akik együttérzéssel szemlélik küzdelmünket, de olyan útra lépnének, amely számunkra elfogadhatatlan: ne tegyenek semmi olyat, amivel ártatlan embereket veszélyeztethetnek. A VÉSZ folytatja érdekvédelmi harcát, de az erőszakmentességnek meg kell maradnia. Megértjük, hogy sok emberben robbanással fenyegető feszültségek gyűltek föl, de bármilyen tragédia történne, Szövetségünkhöz kötné a társadalom, s ez nekünk, de egyben az érdekvédelem ügyének is rengeteget ártana. Higyjék el, teljes erővel folytatni fogjuk ezt a küzdelmet, s nem fogjuk engedni, hogy „leüljön” az ügy.
Ehhez azonban a társadalmi békét, és az igazságossággal kapcsolatos egyetértést meg kell őriznünk! Hiszen minden jó szándékú ember összefogása szükséges, hogy egyszer s mindenkorra száműzhessük hazánkból a rabló spekuláció, a lelketlen kufárság szellemét. Ez az összefogás és egyetértés rendülne meg, ha áldozatokat követelő erőszak történne.

Senki ne higyje, hogy erőszakmentességünk menedék lesz a bűnbandának! Meg fogjuk találni azokat a módszereket, amelyekkel rémálommá válik majd az üzleti életük, s mindezt addig folytatjuk, amíg belátják, hogy sokkal jobb kifizetni a becsületes munka ellenértékét, mint rafinált trükközéssel jogvitának álcázni a közönséges csalást, rablást, sikkasztást.

Ebben legjobban akkor segítenek minket, ha nem történik jóvátehetetlen fejlemény.

Budapest, 2013. augusztus 8.

VÉSZ Akcióparancsnokság