Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK A VÉSZ ELNÖKÉNEK BESZÉDE A MAGVETŐKHÖZ KISHANTOSON, 2013. OKTÓBER 17.-ÉN, AZ ELVESZTETT FÖLD SZAKRÁLIS BEVETÉSE ELŐTT

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

október 2023
V H K SZ CS P SZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Névnap

Ma 2023. október 02., hétfő, Petra napja van. Holnap Helga napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 189 vendég böngészi
A VÉSZ ELNÖKÉNEK BESZÉDE A MAGVETŐKHÖZ KISHANTOSON, 2013. OKTÓBER 17.-ÉN, AZ ELVESZTETT FÖLD SZAKRÁLIS BEVETÉSE ELŐTT PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2013. október 17. csütörtök, 17:04

Kedves Magvetők!

Magyarország földje ma Kishantosra zsugorodott.
Kishantos közössége ma a magyar nép jelképe.
Ma Kishantosra koncentrálódott a magyar nép, sőt Európa, sőt az egész emberiség sorsdrámája.
Ugyanúgy, ahogy egykor, az 1848/49-es magyar szabadságharc idején a magyar föld az „európai szabadság”, sőt a „világszabadság” eszméjének hordozója lett, úgy most Kishantos a világfejlődésért zajló küzdelem színterévé vált. A fenntartható világfejlődés erői, és a világrontó, embert, természetet, kultúrát, jövőt pusztító erők éppen itt, Kishantoson, a szemünk láttára ütköznek meg. Mi is részesei vagyunk ennek a világütközetnek.

Ha valaki azt hinné, hogy csupán az ünnepi alkalom, Kishantos szakrális bevetésének megindultsága késztet ilyen nagy szavakra, be fogja látni, hogy indokolt és reális ez esetben a nagy szavak használata, ha röviden jellemzem, mit tett Kishantos, és milyen erők támadtak rá.

Kishantos szorgalmas népének több, mint húsz évi áldozatos, hozzáértő, tehetséges munkája áll a nagy nemzetközi elismerést kiváltó eredmények mögött. Ez a munka a mezőgazdaság fenntartható fejlődését, az igazi kultúrát, és a valóságos szociális közösséget szolgálja.
- Létrehozott egy mind gazdasági, mind gazdálkodási eredményeit tekintve virágzó bio-mintagazdaságot, amely a legmagasabb, legszigorúbb nemzetközi követelményeknek is megfelel.
- Egyidejűleg, a fenntartható mezőgazdaság szempontjainak megfelelő kutatási programokhoz, összehasonlító vizsgálatokhoz biztosított lehetőséget földjein; a biogazdálkodás lehetőségeinek, módszereinek vizsgálata nem csak elméleti síkon, hanem a mindennapi gyakorlati munka területén is zajlik, kiváló eredménnyel.
- A teljes vállalkozás működtetésére olyan szociális struktúrát alakított ki, amely számos környéken élő ember számára létbiztonságot, az emberhez méltó élet gazdasági feltételeit teremtette meg.
- Népfőiskolát hozott létre és működtet a szakmai tudás elmélyítése és az általános műveltség fejlesztése érdekében.
- Példamutató, igazi, érdemi nemzetközi együttműködést alakított ki német és dán hasonló biogazdaságokkal és kutatóintézetekkel, hogy a legújabb nemzetközi kutatási eredmények hazai meghonosításában részt vegyen, egyben saját tapasztalatait, eredményeit átadhassa külföldi partnereinek. A Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság létrejövetelét Németország és Dánia segítette.
- Ha valaki azt hinné, hogy ezt a ragyogó munkát az egymást váltó kormányok ez alatt a több mint húsz év alatt versengve segítették, nagyon tévedne. Inkább az ellenkezője igaz: sajnos, mind a mai napig egymást túlszárnyalva nehezítették a különböző kormányhivatalok Kishantos életét. Hatalmas ellenszélben, állandó támadások és ellehetetlenítési kísérletek közepette munkálkodva, a korrupt, ostoba, hatalmaskodó bürokratákkal szembeni kitartásnak is jelképévé vált Kishantos.

Azok pedig, akik el akarják venni Kishantos földjét, hogy profitmaximalizáló gazdálkodásban semmisítsék meg mindazt az eredményt, amit Kishantos szorgalmas népe itt elért, mindazt a rosszat szolgálják, amely a világrontó erőket jellemzi. Nem tévesztenek meg minket a látszatjogi manipulációk, az ál-pályázati színjátékok, amelyek – a hivatalos jelentés szerint is – szubjektív alapon dőltek el, mégpedig abba az irányba, hogy nyolc spekulánsnak játsszák át Kishantos földjét, olyan embereknek és cégeknek, akiknek semmi közük nincs a fenntartható mezőgazdasághoz.

Kishantos közössége egyetlen négyzetcentimétert sem kapott.

Ezzel Kishantos mindent elvesztett.
Elvesztette 21 év nagy, töredelmes, odaadó munkáját. Elvesztette minden eredményét. Prédára vetették az egyik legmagasabb bio-minősítést elérő, európai hírű gazdaságot. Kockára kerültek nagyszerű nemzetközi kapcsolatai. A gazdaság anyagi ereje nélkül fenntarthatatlanná válik a Népfőiskola.

És legfőképpen elvesztette virágzó, bio-minőségű terményeket érlelő, verejtékkel öntözött földjét.

És ekkor, a megvertség, a vesztés csapása alatt, Kishantos porig alázott, kisemmizett népe elhatározta, hogy elvesztett földjét, nagy anyagi és munkaáldozattal, beveti. Mégpedig a saját maga által termesztett, méreg nélküli, csávázatlan magvaival, amelyeket szabad kézzel is lehet vetni.

Ez szakrális tett, szakrális áldozat. Nem csak azért, amiért általában is szakrális cselekedet a magvetés, a föld bevetése, hanem különösen azért, mert elvesztett földjét veti be. Mert nagyobb parancsnak engedelmeskedik: eljött a magvetés Isten által rendelt ideje, a földet be kell vetni, akár súlyos áldozat árán is.

Ezzel az áldozattal Kishantos népe megteremti az Új Vetést, az Új Földet, Magyarország Új Idejét, amely megnyitja minden jó lehetőségének, a fenntartható fejlődésnek a távlatait.

És ezzel az áldozattal Kishantos sorsa is eldőlt.
Minden jó érzésű és józan gondolkodású embert harcra hívok, hogy megmentsük Kishantos áldozattal bevetett, megszentelt földjét, s ezzel megmentsük a jót, a jövőt, az emberit, az igazságot.

Itt, Kishantoson kell megtanulnia a pénzhatalomnak, a profitéhes üzleti spekulációnak, hogy semmi keresnivalója nincs a föld tulajdonlásában és haszonbérletében. Egyetlen négyzetcentiméter sem vehető meg a világ összes pénzéért sem. Az Istentől az egész emberiség ingyen kapta a földet, senki, semmilyen alapon és semmilyen módon nem rabolhatja el.

Kishantoson most megütközik a hatalomra méltatlanná vált, korrupt és ostoba hivatali bürokrácia is a társadalmi akarattal.
A demokratikus jogállamban az államhatalom nem önmagától és nem önmagáért van. Minden létező államhatalmi pozíció a társadalom akaratában gyökerezik. Ezért minden hivatali hatalom megszűnik legális hatalomnak lenni, ha rátámad arra a társadalomra, amelyből minden jogosultsága ered. Akkor többé nem védi már sem törvény, sem szokás, amely a hatalmat megillető védelmet biztosítja.

Kishantos földje ebben a drámában a magyar föld jelképe lett.
Kishantos közössége pedig a magyar nép, a magyar társadalom jelképe.

Ezért minden államhatalmi ember elveszti legalitását, aki Kishantosra támad.

A nyolc rablót pedig, akik tíz felé akarják szaggatni Kishantos bevetett, megszentelt földjét, és úgy támadnak hivatali cinkosaikkal együtt Kishantosra, mint farkasok a bárányokra, utol fogja érni a farkasok sorsa, amikor a jó pásztorokkal találkoznak.

Induljunk, kedves magvető barátaim, hogy az elrabolt, elvesztett föld bevetésének szakrális tettével részese lehessünk az Új Vetés, az Új Föld, az Új Idők megteremtésének.

Sorsmegtiszteltetés, hogy ennek a szent pillanatnak részesei lehetünk.

A Magvető, a Jó Pásztor legyen velünk, és áldja, védje Kishantost és népét.

Kishantos, 2013. október 17.

Éliás Ádám elnök
VÉSZ és GYŐZ Mozgalom