Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK A VÉSZ ELNÖKÉNEK LEVELE A KISHANTOS FÖLDJÉNEK ELRABLÁSÁT SZOLGÁLÓ ÁL-PÁLYÁZATI SZÍNJÁTÉK GYŐZTESEINEK

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1182 vendég böngészi
A VÉSZ ELNÖKÉNEK LEVELE A KISHANTOS FÖLDJÉNEK ELRABLÁSÁT SZOLGÁLÓ ÁL-PÁLYÁZATI SZÍNJÁTÉK GYŐZTESEINEK PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2013. október 25. péntek, 15:24

Lakatos Huba, 2434 Hantos, Hantos telep 80.
Szabó Zsolt, 7000 Sárbogárd – Kislók, József A. u. 4.
Vizi Dániel, Mező Vidék Bt., 2432 Szabadegyháza, Than Károly út 4/2
Szőnyegi Tamás, 7000 Sárbogárd, Köztársaság út 18.
Márok Csaba, 2422 Mezőfalva, Zrínyi út 7.
Simon-Hornok Réka, 2421 Nagyvenyim, Földvári út 47.
Barabás János, 8126 Sárszentágota, Szabadság tér 5.
Bodoki György, 7000 Sárbogárd, Tinódy u. 52.

Tisztelt Címzettek!

Bizonyára felháborodnak azon, hogy a Kishantos megmentéséért alakult Szövetség rablóknak minősíti Önöket.
Tudva azt, hogy Önök között jó szándékú, tisztességes emberek is vannak, még azt is elismerem, hogy bizonyos esetekben jogos is ez a felháborodás.
Azt is el tudom képzelni, hogy vannak Önök között olyanok, akiket a spekuláns, korrupt gazemberek manipulatív módon használnak fel anélkül, hogy ez az Önök számára érzékelhető lenne.

Mindenekelőtt azonban, a lehető legkomolyabban számolniuk kell annak a ténynek a vészjósló következményeivel, hogy

EZ HÁBORÚ, ÉS ÖNÖK A ROSSZ OLDALON ÁLLNAK.

A történelem nem egyszer produkált már ilyen ellentmondásos helyzeteket.
1848/49 küzdelmei során például biztos, hogy a magyar honvédseregben is lehettek rossz emberek, és a császári hadseregben is lehettek jó emberek, az adott helyzetben azonban a jó oldalon mégiscsak a honvédsereg katonái álltak, még ha személy szerint rossz emberek is voltak közöttük, és a rossz oldalon a császári sereg katonái, még ha személy szerint jó emberek is voltak közöttük.

Azok a pénzügyi érdekcsoportok, akik elindították a háborút Kishantos tönkretétele, elrablása érdekében, az Élet ellen támadtak. Önök, tudva–nem tudva, akarva-akaratlanul, az Élet elleni támadás szolgáivá szegődtek. Sőt, Önök képezik azt az „első lépcsős” eszközrendszert, amelyet felhasználnak a profitmaximalizáló, spekuláns pénzügyi nagykutyák, hogy aztán egy későbbi fázisban, végső soron mindent megszerezzenek. Tudniuk kell, hogy addig, amíg ezt a pozíciót foglalják el, számolniuk kell a legsúlyosabb következményekkel. Mert az Életért vívott küzdelem során hatalmas csapás fogja érni az Élet ellenségeit, és ennek kihatásai Önöket is el fogják óhatatlanul érni.

Feltételezem, hogy az előzményeket és a körülményeket jól ismerik, hiszen ma már alig van ember az országban, aki ne ismerné Kishantos szenvedéstörténetét.
Magam is többször írtam erről, de nem árt vázlatosan emlékezetükbe idézni.

A Mintagazdaságot létrehozók és működtetők szorgalmas, több, mint húsz évi, áldozatos, hozzáértő, tehetséges munkája áll a nagy nemzetközi elismerést kiváltó eredmények mögött. Ez a munka a mezőgazdaság fenntartható fejlődését, az igazi kultúrát, és a valóságos szociális közösséget szolgálja.
- Létrehozott egy mind gazdasági, mind gazdálkodási eredményeit tekintve virágzó bio-mintagazdaságot, amely a legmagasabb, legszigorúbb nemzetközi követelményeknek is megfelel.
- Egyidejűleg a fenntartható mezőgazdaság szempontjainak megfelelő kutatási programokhoz, összehasonlító vizsgálatokhoz biztosított lehetőséget földjein; a biogazdálkodás lehetőségeinek, módszereinek vizsgálata nem csak elméleti síkon, hanem a mindennapi gyakorlati munka területén is zajlik, kiváló eredménnyel.
- A teljes vállalkozás működtetésére olyan szociális struktúrát alakított ki, amely számos környéken élő ember számára létbiztonságot, az emberhez méltó élet gazdasági feltételeit teremtette meg.
- Népfőiskolát hozott létre és működtet a szakmai tudás elmélyítése és az általános műveltség fejlesztése érdekében.
- Példamutató, igazi, érdemi nemzetközi együttműködést alakított ki német és dán hasonló biogazdaságokkal és kutatóintézetekkel, hogy a legújabb nemzetközi kutatási eredmények hazai meghonosításában részt vegyen, egyben saját tapasztalatait, eredményeit átadhassa külföldi partnereinek. A Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság létrejövetelét Németország és Dánia segítette.
- Ha valaki azt hinné, hogy ezt a ragyogó munkát az egymást váltó kormányok ez alatt a több mint húsz év alatt versengve segítették, nagyon tévedne. Inkább az ellenkezője igaz: sajnos, mind a mai napig egymást túlszárnyalva nehezítették a különböző kormányhivatalok Kishantos életét. Hatalmas ellenszélben, állandó támadások és ellehetetlenítési kísérletek közepette munkálkodva, a korrupt, ostoba, hatalmaskodó bürokratákkal szembeni kitartásnak is jelképévé vált Kishantos.

Feltételezem, hogy Önök többségükben jóhiszeműen, tisztességes szándékokkal pályáztak. Azok azonban, akik Önök mögött – anélkül, hogy Önök ezt tudnák – lesben állnak, hogy rátenyerelhessenek a megfelelő pillanatban Kishantos földjére, és elérjék, hogy profitmaximalizáló gazdálkodásban semmisítsék meg mindazt az eredményt, amit Kishantos szorgalmas dolgozói itt elértek, mindazt a rosszat szolgálják, amely a világrontó erőket ma jellemzi.
Higyjék el, senkit nem tévesztenek meg a látszatjogi manipulációk, az ál-pályázati színjátékok, amelyek – a hivatalos jelentés szerint is – szubjektív alapon dőltek el, és amelyeknek bizonyos értelemben Önök is áldozatai.

Kishantos közössége viszont egyetlen négyzetcentimétert sem kapott.

Ezzel Kishantos mindent elvesztene.
Elvesztené 21 év nagy, töredelmes, odaadó munkáját. Elvesztené minden eredményét. Prédára vetették az egyik legmagasabb bio-minősítést elérő, európai hírű gazdaságot. Kockára kerültek nagyszerű nemzetközi kapcsolatai. A gazdaság anyagi ereje nélkül fenntarthatatlanná válna a Népfőiskola.
És legfőképpen elvesztené virágzó, bio-minőségű terményeket érlelő, verejtékkel öntözött földjét.

Mit élnének át Önök, ha az Önök gazdaságával, több évtizedes munkájával ezt tennék? El tudnák fogadni, hogy haszonélvezői legyenek, akár akaratlanul is, egy olyan gaztettnek, amelyet tragédiaként élnének meg, ha Önökkel történne? Vajon akkor is ellenségként tekintenének ránk, akik minden külső érdek nélkül pusztán szolidaritásból meg akarnánk védeni Önöket?

Tisztelt Címzettek, Hölgyeim és Uraim!

Mindenekelőtt emberi belátásukra, jó szándékukra építünk, amikor megkérjük Önöket, hogy korrigálják végzetes tévedésüket, és végérvényesen lépjenek vissza ettől a rabló-pályázattól.
Hiszen Önöknek sem lehet közömbös, hogy Kishantos azért küzdött: ne következhessen be az az éhínség, amelyet szakemberek, a föld termőerejének várható összeomlása miatt, 2-3 évtizeden belülre tesznek, amennyiben megmarad az Anyaföldet kizsigerelő technológiák uralma. Kishantosnak ebben a küzdelemben vannak európai hírű eredményei, mind a kutatás, mind a gyakorlati alkalmazás terén, s ezek most teljesen megsemmisülhetnek.
Gondoljanak mélyen bele, hogy a jövő nemzedékeiért viselt felelősség egybekovácsol bennünket, még akkor is, ha ebben a pillanatban még szemben állunk egymással. Hiszen a 2-3 évtized azt jelenti, hogy gyermekeinket és unokáinkat (az Önök gyermekeit és unokáit is!) utol érheti a mi mulasztásunk és bűnünk átka, és elszenvedőivé válhatnak a bekövetkező éhínségnek, ha mi most eltűrjük, hogy az Élet fenntarthatóságáért munkálkodó, ragyogó eredményeket elérő gazdaságokat megsemmisítsék, és a bennük dolgozó embereket tönkretegyék.

Ugyanakkor tájékoztatnom kell Önöket arról is, hogy információim vannak: ha át merik venni Kishantos elrabolt földjét, a GYŐZ Mozgalom Kishantos megmentéséhez csatlakozott akciócsapatai meg fogják Önöket keresni, és felelősségre fogják Önöket vonni. A helyzet már most pattanásig feszült, de ha Önök Kishantoson bármilyen munkát merészelnek végeztetni, félő, hogy az indulatok nem lesznek mederben tarthatók. Ne tápláljanak illúziókat: e mindenképpen elkerülendő fejlemény viharában nem lesz az a rendőri erő, amely megvédheti Önöket.

Sajnálom, hogy ezt a figyelmeztetést is meg kell tennem, de éppen azért teszem, hogy ne következzen be tragikus fordulat az ügyben.
Semmilyen erőszakot nem akarunk. Nem akarjuk, hogy áldozatai legyenek ennek a háborúnak. De vannak, akik úgy gondolják, hogy inkább legyenek áldozatai ennek a háborúnak, mint hogy maga az Élet pusztuljon el.

Kérem, fontolják meg, megmaradhatnak-e az Életre támadó gonosz pénzhatalom oldalán, vagy sokkal inkább – igazi emberi érdekeiket felismerve, igazságérzetük, belátásuk szerint – az Élet oldalán van a helyük.

Tisztelettel:

Budapest, 2013. október 25.

Éliás Ádám elnök