Home Közlemény, nyilatkozat, dokumentum

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1447 vendég böngészi
VÉSZ KÖZLEMÉNYEK


SZÖVETSÉGI ÁLLÁSPONTOK, INFORMÁCIÓK PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2013. július 09. kedd, 11:47

1. HITEL- KEREKASZTAL, VAGY PÉNZÜGYI FORRADALOM?
2. ÚJRA HÁBORÚ A VÉSZ ÉS AZ ARCADOM KÖZÖTT
3. NYOMOZÁS A MEGVESZTEGETÉSI BŰNÜGYBEN – TÁBORNOKOT AKARTAK A VÉSZ-RE USZÍTANI
4. EGYÜTTMŰKÖDÉS A BM ÉPÍTÉSÜGYI ÁLLAMTITKÁRSÁGÁVAL

1. HITEL- KEREKASZTAL, VAGY PÉNZÜGYI FORRADALOM?

A társadalom hatalmas és elszánt tömegei számára vált meggyőződéssé, saját tapasztalataik keserves tanulságául, hogy a jelenlegi pénzügyi- és hitelrendszer fenntarthatatlan.

Milliós nagyságrendben állt elő az a helyzet a hitelszerződéseknél, hogy bármennyit törleszt is a hitelfelvevő, egyre nagyobb lesz az adóssága. Ahogyan a Kúria július 4.-i ítélete ellen tiltakozók közül egy fiatalasszony elmondta: fölvett 11 millió kölcsönt, visszafizetett 9 milliót, s így most tartozik 18 millióval. Hozzátette: ez csak a tőke. Ki lehet számítani: ha további 15 milliót törleszt, akkor már 25 millióval fog tartozni.
Ha ekkor elárverezik otthonát, és földönfutóvá teszik, még ez sem menti ki az adósságból. Tovább kell folytatnia a még így is fennmaradó súlyos adósságának törlesztését.
Ha tömegek kerülnek ebbe a helyzetbe, amikor már nincs vesztenivalójuk, mit fognak tenni, ha megkapnak bizonyos jelszavakat?

A Kúria pedig a július 4.-i döntésével értésre adta: a bűnös, pusztító folyamatok jogi eszközökkel történő korrekciójára, a jelenleg adott jogi feltételek mellett, nincs lehetőség. Talán az 1%-ra korlátozott vételi-eladási árrés valamit korrigálhat a helyzeten, de ez csak nagyon halvány és elégtelen tüneti kezelés lehet.

Amúgy pedig nem csatlakozunk a Kúriát szidalmazókhoz. Nem hisszük, hogy az öttagú tanács és a Polgári Kollégium csupa rosszindulatú, embertelen, társadalomellenes személyből állna, akiket a bankok lekenyereztek. Éppen ítéletük szakszerűsége hordozza a legvésztjóslóbb kilátásokat: nincs békés megoldás. A rendszer toldozásának-foltozásának pedig már nincs értelme, sem lehetősége.

A pénz- és tőkeérdekeltségek nem csak az egyes országokat tapossák sárba, hanem az azokban élő kisembereket is. Bonyolult manőverekkel létrehozzák az életbevágó hitelre szorultságot, majd a teljes függőséget. Az államok és a kisemberek pedig egyaránt iszonyú uzsoraterhek alatt roskadozva kénytelenek rabszolgai teljesítménnyel hordozni adósságukat, amelyeknek az ugyancsak rafináltan kialakított feltételrendszer folytán soha nem lehet a végére jutni.

A dolog rendszeren belüli kezelése: illúzió. Az Orbán-kormány 2800 Milliárd forinttal akarta csökkenteni az államadósságot, s mi lett az eredménye ennek az irtózatos áldozatnak? Lényegében ugyanott vagyunk az áldozat ellenére, ahol voltunk. Miért? Mert a kellő kontroll nélkül működő szabad pénzpiacok úgy játszanak az országokkal, mint macska az egérrel, s az árfolyamok manipulálásával minden pénzt leszívnak. A pénzkibocsátás bűnös manipulációja mellett ez a másik döntő pontja a betegségnek.
Nagyban is ez zajlik. Euro százmilliárdok folynak el haszontalanul, minden valós eredmény nélkül, a bajbajutott országok megsegítésének programjaiban.

Az egész rendszer velejéig romlott, hazugságra, megtévesztésre, szipolyozásra, erőszakra épül.

Ha a társadalom védelmére hivatott jogalkotó és jogalkalmazó közhatalom tehetetlen, akkor mi legyen?

Olyan gyökeres változásokra van szükség, hogy elkerülhetetlennek tűnik a forradalom.

Jöjjön a pénzügyi forradalom? (Pénzügyi forradalommal kezdődött az 1848/49-es szabadságharc is!)

Hogy nézhet ki a pénzügyi forradalom?

Váljanak a tűz martalékává a bankok és a politikai-hatalmi centrumok?

Ezzel talán kitombolná magát a társadalom, a hamis megkönnyebbülés és bosszú látszat-elégtételével, de mi lenne az eredmény? Mi lenne ennek érdemben, a pénzügyi- és hitelrendszerre kiható következménye?

Vagy egy adott jelre mindenki függesszen fel minden törlesztést és befizetési kötelezettséget? Tény, hogy a pénzrendszer és az állam három nap alatt összeomlana, a bankautomaták ugyanúgy kiürülnének, mint a benzinkutak és a gyógyszertárak, a bevásárlóközpontok és a nyugdíjfolyósítók. De mi változna a pénzügy- és hitelrendszerben?
Lehet, hogy pénzügyi és politikai kalandorok néhány hétig, hónapig „csodákat” művelnének, amíg aztán minden végképp le nem bénulna.

Nem kizárható, hogy ilyen megpróbáltatások után a társadalom „visszasírná” a mai állapotokat, s kezdődne minden előlről, csak éppen sokkal rosszabb körülmények között.

Ha ilyen prognózisa van a pénzügyi forradalomnak, akkor inkább nyugodjunk bele a jelenlegi pusztító helyzetbe?
A belenyugvás már nem lehetséges, mert a rendszer ön- és közpusztító hatása elért egy olyan szintet, ahol már föltétlen cselekvési kényszer állt elő.

2010 tavaszán a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom, néhány más társadalmi szervezettel együtt kezdeményezte a Hitel-Kerekasztal létrehozását, amelynek három oldalán a társadalmi szervezetek, a politikai-hatalmi organizáció és a pénzügyi-gazdasági organizáció (elsősorban a bankszféra) képviseltették volna magukat. Akkor zajlott a „bankháború”, küszöbön állt a kormányváltás. Reméltük, hogy a rendszer közös, egyensúlyra törekvő, minden valós érdeket figyelembevevő, szakmailag és morálisan egyaránt megalapozott megváltoztatására belátás és megértés lehet a partnerek között.

A kísérlet a politikai-hatalmi organizáció gőgje miatt („majd mi megoldjuk a problémákat!”) és a bankszféra lenézése miatt („a társadalmi szervezetek nekünk nem tárgyaló partnerek”) kudarcba fulladt.

Azóta a politikai hatalom a pénzügyi- és hitelrendszer alapvető betegségeiből a világon semmit nem oldott meg, bár halvány kezdeti lépéseket ugyan tett a devizahitelezés problémájának tüneti kezelésére, és tény, hogy a bankok és a multik irányába néhány jelentéktelen, gesztusértékű fellépést produkált. A bankszféra pedig maga is sodródik a szakadék felé, miközben a társadalom egyre inkább aktivizálódó gyűlölettel szemléli, s a politikai-hatalmi organizáció, saját irhamentése céljából, alaposan rá is játszik erre a gyűlöletre.

Nem tudhatjuk, hogy a belátás, vagy a tragikus fejlemények fogják végre odakényszeríteni a Kerekasztalhoz a politikai-hatalmi organizáció és a pénzügyi szféra képviselőit. Három éve sokkal jobb lett volna, ma sokkal nehezebb. De nem tudjuk, van-e újabb három év, ami alatt az üres gőg tehetetlenségével húzhatják az időt. A társadalmi szervezetekben mindig megvolt és meglesz a készség az együttműködésre.

És most már bizony olyan Hitel-Kerekasztalra van szükség, amely körül forradalmi lelkületű résztvevők ülnek, akik készek és képesek a legmélyebb, leggyökeresebb változtatásokra. Párthatalmi érdekek, vagy bármi más csoportérdekek szolgálata eleve kudarcra ítélné a Kerekasztalt.

A TARTALMILAG FORRADALMI LELKÜLETŰ, GYÖKERES VÁLTOZÁSOKAT HOZÓ HITEL-KEREKASZTAL BÉKÉS, ÉSSZERŰ, MORÁLIS TÖLTETŰ ÉS SZAKSZERŰ TÁRGYALÁSAI: – CSAK EZ AKADÁLYOZHATJA MEG AZ ESZTELEN TOMBOLÁS PUSZTÍTÁSAIT.

VAGY VÉGBEMEGY BÉKÉSEN A PÉNZÜGYI FORRADALOM, GYÖKERES VÁLTOZTATÁSOKAT HOZVA, VAGY CSAK IDŐ KÉRDÉSE A MINDENT MAGA ALÁ TEMETŐ TOMBOLÁS ELSZABADULÁSA.

Olyan helyzetben, amikor a pénzügyi- és hitelrendszer tarthatatlansága milliókban fokozza pattanásig a kétségbeesés, kilátástalanság feszültségét, jó lenne félretenni gőgöt és lenézést, párthatalmi érdeket és profitmaximalizálást, és a látszatcselekvések helyett nekilátni a bátor változtatásoknak. Csak az érdekeltek forradalmi elszántságú együttműködése segíthet.

2. ÚJRA HÁBORÚ A VÉSZ ÉS AZ ARCADOM KÖZÖTT

Demján Sándor közel egy éven át, újra és újra elismételt ígérete ellenére sem történt meg a Tóvárosi Lakópark kivitelezői közé tartozó két VÉSZ-tag ügyének rendezése.

Benedek András Arcadom-vezérigazgató és Völker Zsolt FB elnök a kétszeres kifizetésre hivatkozva szabotálta el a megállapodást, holott bizonyítható, hogy az Arcadom a két cég érintett számlái előtt kibocsátott számlákat sem fizette ki a fővállalkozónak – nagyon helyesen -, mert ismertté vált, hogy a fővállalkozó nem fizeti ki az alvállalkozókat. Ezért már a függőben maradt számlák előtt kibocsátott számlákat is közvetlenül fizette ki az ARCADOM az alvállalkozóknak. Tehát a később kibocsátott számláknál szóba sem jöhet a kétszeres kifizetés, mert egyszer sem történt meg a kifizetés.

Majdnem egy éven át vártunk, hogy Demján Sándor beteljesítse ígéretét. Egy ideig úgy tűnt, baráti együttműködés is lehetséges. A VÉSZ békés közeledésére azonban az ARCADOM ellenséges választ adott. Ezért, sajnálatunkra, visszaállt a „hadiállapot” a VÉSZ és az ARCADOM között.

Az Akcióparancsnokság megkezdte az akciók tervének kidolgozását.

3. NYOMOZÁS A MEGVESZTEGETÉSI BŰNÜGYBEN – TÁBORNOKOT AKARTAK A VÉSZ-RE USZÍTANI

Az Orosz Ferenc volt érdekvédelmi titkár, a VÉSZ árulója és ellensége által szervezett megvesztegetési bűnügyben, a VÉSZ feljelentése alapján, a BRFK elrendelte a nyomozást.
A VÉSZ elnökének tanúkénti kihallgatása megtörtént. A VÉSZ a nyomozó hatóság rendelkezésére bocsátotta azokat a bizonyítékokat, amelyek által ellenőrizhetővé vált, hogy Orosz Ferenc tanúként a tiszta és a teljes igazságot fogja-e vallani, vagy megkockáztatja a hamistanúzást.
Bizonyára közeledik a pillanat, amikor a két álnéven bemutatkozó, más személyek és cégek nevét felhasználó csaló provokátorok a hatósággal és a VÉSZ közösségével is szembe kell hogy nézzenek, miután valódi személyiségük lelepleződik.

Dohán Gergely elnökhelyettes leleplező írásban ismertette, miként akarta Orosz Ferenc a Szövetségben betöltött pozícióját saját üzleti hasznára fordítani. Annak ürügyével, hogy voltak olyan talpra állított cégek, amelyek nem tettek eleget a Szövetség iránti kötelezettségeiknek, Orosz azt akarta elérni, hogy a VÉSZ tagok összes követelése az ő cégén keresztül fusson. Aztán kiderült néhány furcsa probléma, például, hogy Orosz nincs is benne abban a cégben, viszont APEH-végrehajtás alatt áll a cég, ezért a tagság tömeges bizalmatlanságot nyilvánított Orosz iránt, s ez a „kitűnő üzlet” meghiúsult. Nyilván ennek is szerepe volt abban, hogy Orosz Ferenc kígyót-békát kezdett kiabálni a Szövetségre.
Visszaélve a volt érdekvédelmi titkárként tudomására jutott adatokkal, nem átallotta Orosz Ferenc felvenni a kapcsolatot a VÉSZ tagjainak ellenfeleivel, hogy együttműködést ajánljon nekik a VÉSZ ellen.
Ilyen előzmények után viszont egyenesen komikus, hogy Orosz Ferenc, akinek minden szava rágalmazó hazugság, rágalmazásért jelentette fel Dohán Gergelyt, ezért a pontos igazságot tartalmazó, említett írásáért. A VÉSZ közössége hatalmas bizonyítóerejű dokumentumanyaggal fog kiállni Dohán Gergely mellett, az igazság tanúsításában.

Szövetségünkkel szimpatizáló parlamenti forrásból tudjuk, hogy Orosz Ferenc egy dandártábornokot akart beszervezni a VÉSZ ellen, tiltott titkosszolgálati kutatás céljából. Nem hozzuk nyilvánosságra a tábornok úr nevét, mert a tábornok úr példamutató korrektséggel utasította vissza Orosz aljas megkörnyékezését. Ugyanakkor jelezzük: pontosan tudjuk, mi zajlik a színfalak mögött. Formálisan nem jött létre kapcsolat a VÉSZ és a tábornok úr között, de innen kérjük a tábornok urat, tegye meg a szükséges lépéseket Orosz ellen, hogy ne nekünk kelljen lépnünk. Az ugyanis nem tréfadolog, hogy egy volt rendőr (Orosz Ferenc), egy többféle magas pozíciót betöltő tábornokot környékez meg egy érdekvédelmi társadalmi szervezet ellen, tiltott titkosszolgálati akció céljából.
Orosz Ferencnek pedig minden újabb és újabb gaztettéért felelnie kell.

A VÉSZ tevékenysége iránt érdeklődő kedves olvasóink pedig képet kapnak arról, mit el nem követnek ellenségeink Szövetségünk ellen: olcsó, internetes hazugságkampányoktól kezdve, megszervezett bűncselekményeken keresztül, tábornok beszervezését megkísérlő tiltott titkosszolgálati kutatásig, és a VÉSZ ellenfeleivel történő szövetkezésig. Mindezeket megelőzően: bűnbandának minősítésünktől kezdve, a pártpolitikai elkötelezettségeinkről szóló rágalmakig.

Úgy látszik, szükség van ránk és küzdelmünkre, ha ellenségeink ilyen erővel próbálnak minket lebénítani. Barátainkat szeretnénk megnyugtatni: edzettek vagyunk, rezzenéstelenül folytatjuk harcunkat.

4. EGYÜTTMŰKÖDÉS A BM ÉPÍTÉSÜGYI ÁLLAMTITKÁRSÁGÁVAL

A rossz szándékú pancser-próbálkozások eljelentéktelenednek az építésügy területén tapasztalható pozitív folyamatok meghatározó jelentősége mellett. Kedves érdeklődő barátaink talán megbocsátják nekünk azt a némi elégedettséget, amellyel részben saját küzdelmeink gyümölcsének is tekintjük az örvendetes változásokat.

A súlyos pénz- és munkahiány, és a múltból fennmaradt lánctartozások kétségtelenül nagyon rossz közérzetet okoznak az építőiparban. Azt is észre kell vennünk azonban, hogy ezekkel párhuzamosan, döntően a Belügyminisztérium kezdeményezésére, de ugyanúgy a Nemzetgazdasági Minisztérium, az Igazságügy, sőt az Országos Bírósági Hivatal részvételével is, szerteágazó, nagyon jó irányú átalakulása zajlik az építőipari működés jogi-közigazgatási feltételrendszerének. Körvonalazódik egy modern, minden minőségi követelményt teljesítő, ütőképes, a kis- és középvállalkozásoknak vállalkozási biztonságot nyújtó építőipari működés koherens feltételrendszere.

Vakság lenne nem észrevenni az eddigiekben kialakult lánctartozások pusztító hatását, vagy a pénzhiány bénító következményeit.
De ugyancsak súlyos vakság lenne nem észrevenni azt a minden elismerést megérdemlő kormányzati teljesítményt, amellyel az utóbbi egy év leforgása alatt, a részben már életbe is lépett törvényekkel, rendeletekkel, részben az elkövetkező kb. fél éves időszakban még életbe lépő szabályokkal, gyökeresen új, szilárd, nyugodt tevékenységet és hátteret biztosító feltételrendszert alkotott az ezer sebből vérző ágazat számára a kormányzat.

Többször kitértünk már ennek a fordulatnak a részleteire, de újra felhívjuk az érintett kis- és középvállalkozások figyelmét, hogy ne sajnálják a fáradságot és a tanulást az új, szerteágazó feltételrendszer megismerésére. Olyan kép fog kibontakozni, amelyben megszűnik a spekulánsok büntetlen uralma, megszűnik a becsülettel teljesítő cégek szüntelen rettegése, visszaszorul az a kontraszelekció, amely következtében majdnem mindig a szélhámos csalók vitték el a becsületes cégek elől a munkát, s megszűnik a vég nélküli félelem attól, hogy ki fogják-e fizetni a becsülettel elvégzett munkát.

MINDEZ AZONBAN CSAK AKKOR KÖVETKEZHET BE, HA AZ ÉRINTETT BECSÜLETES, ÉRTÉKTEREMTŐ EMBEREK ÉS VÁLLALKOZÁSOK ÉLNEK IS AZ ÚJ LEHETŐSÉGEKKEL!

Ezért megéri az időt és fáradságot, hogy mindenki megismerje az új feltételek által kínált lehetőségeket.

Szövetségünk újabb felkérést kapott a BM Építésügyi Államtitkárságától az új rendszer oktatási programjában történő részvételre.
Szövetségünk örömmel mondott igent a megtisztelő felkérésre.

Az oktatási program középpontjában az elektronikus napló kérdése áll, de mivel az elektronikus napló technikai eszköze az új feltételrendszer koherens működésének, valójában magát az új feltételrendszert is meg kell ismernie a résztvevőknek. Ezzel együtt pedig azokat az igen szerteágazó lehetőségeket is, amelyek által megszűnik a kiszolgáltatottságuk. Csak emlékeztetőül néhány sarokpont: minimális rezsióradíj hatósági meghatározása, munkaterület visszaadásának megtagadása az elvégzett munka ki nem fizetése esetén, Teljesítésigazolási Szakértői Szerv, fedezetkezelő, ÁFA pénzforgalmi elszámolása, fizetési határidők lerövidítése, stb.

A VÉSZ leendő oktatói július végén tanfolyamon vesznek részt a Belügyminisztérium Építésügyi Államtitkárságán, majd a VÉSZ tagsága és a VÉSZ által elérhető kis- és középvállalkozások körében folytatják oktatási tevékenységüket az építőipar működési feltételeinek jó irányú átalakításáról.

 
SZABADSÁGHARC – ÚJ FORMÁKBAN I. PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám elnök   
2013. június 24. hétfő, 12:23

BONTÁSI AKCIÓ A HÉVÍZI MIRAGE HOTEL ELLEN – A SZÁLLODAÉRDEKELTSÉG KI AKARJA PROVOKÁLNI, HOGY VÉR FOLYJON HÉVÍZEN

AZ AKCIÓ

A VÉSZ akciócsapatai 2013. június 21.-én pénteken, több hetes figyelmeztető demonstráció után, bontási akciót hajtottak végre a hévízi Mirage Hotel ellen.
Az előzményekről már beszámoltunk: a Hotel szerkezetépítő kivitelezőinek (Csiszár Vállalkozás) elvégzett és átvett munkáját a HunguestHotels – Trendex szállodaérdekeltség (Leisztinger Tamás-Hülvely István-Rizó Mihály) megbízásából eljáró kis manipulátorok: Fakli István, Tukacs László, Kovács József, - nem fizették ki.

A biztosító csapat, a gépesített bontó csapat, a szerelő csapat, végül a fedező csapat (összesen kb. száz fő) benyomult a szállodába, s az aggregátorok és a gépek beindításával megkezdték a burkolat bontását és a recepció szétszerelését. A bontott anyagokat a hévízi Rendőrörsre szállították, lefoglalás céljából.
Perceken belül a helyszínre érkeztek dr. Máté Szilárd őrnagy úr, Örsparancsnok vezetésével a Hévízi Rendőrörs rendőrei.
A VÉSZ erőszakmentes fellépése ellenére a Hotel bizonyos személyei atrocitásokat provokáltak, amelyeket azonban a VÉSZ biztosító csapatának tagjai pillanatok alatt leszereltek.
A bontás folytatódott, s az akciócsapatok emberei folyamatosan hordták a szétbontott tárgyakat a Rendőrörsre.

A HELYI RENDŐRSÉG HIVATÁSSZERŰ, KORREKT REAGÁLÁSA

Kb. 20 perc múlva a helyszínre érkezett dr. Horváth István alezredes úr, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője. A Kapitány úr, az Őrnagy úrnak és a VÉSZ elnökének társaságában az akciócsapat közepére állt, nyugalomra intette a jelenlévőket, s kijelentette, hogy azt a személyt, legyen bármelyik oldalon is, aki egy másik személy ellen támadást intéz, azonnal őrizetbe veteti.
A Kapitány úr a VÉSZ elnökével és a Hotel képviselőjével egy félreeső helyiségben leült, hogy tájékozódjon. Felszólította a Hotel vezetőit, hogy azonnal hívják a helyszínre a Hotel tulajdonosának nyilatkozattételre jogosult képviselőjét. Ez meg is történt.
A VÉSZ elnöke a Kapitány úrnak átadta a teljesítést és a követelést bizonyító dokumentumokat, valamint ügyészségek és bíróságok egymástól független jogerős határozatait, illetve ítéleteit, amelyek a VÉSZ eddigi, hasonló akcióival kapcsolatosak, s kimondják, hogy a VÉSZ cselekvése nem bűncselekmény.
Kapitány úr azt a kérdést tette fel a VÉSZ elnökének, majd később az érintett Csiszár Vállalkozás képviselőinek is, hogy miért nem tettek feljelentést, miért nem indítottak pert.
A válasz egységes volt: a legnyilvánvalóbb, ki nem fizetési ügyekkel kapcsolatos csalások esetén is százból száz alkalommal elutasítja a rendőrség a nyomozást, arra hivatkozva, hogy polgári ügyről van szó. Az eddigi körülmények között pedig a polgári perek sok éven át húzódtak, amíg a lefosztott, becsületes munkát végző vállalkozás tönkrement, a rabló spekulánsok pedig eltűntek a pénzzel.
A megbeszélés közben Kapitány úr számos telefonbeszélgetést bonyolított le munkatársaival és főnökeivel.
A döntés szerint a bontott anyagokról közös jegyzőkönyvet vettek fel a rendőrség és a VÉSZ képviselői, amelyben azt is rögzítették, hogy az érintett cég hova szállítja el azokat, ahol a jogerős bírósági végzésig tárolni fogja.
A Kapitány úr összegezte az álláspontját: a VÉSZ-nek a szállodavendégek személyi és vagyoni érdekeit tiszteletben kell tartania, törvénytelenséget, személy, vagy dolog elleni erőszakos cselekményt, rongálást nem követhet el, ezen felül a rendőrség hátra lép, mert nem illetékes abban, hogy igazságot tegyen. A rend fenntartásában elkötelezett, a rendbontást, törvénytelenséget nem fogja eltűrni, de ezen felül nem avatkozik be.
A Kapitány úr velünk is szigorúan bánt, azonban megértette a tönkretett vállalkozások helyzetét is. Igazi rendőrparancsnoknak ismertük meg, aki a rend védelmének ügyében elszánt, de aki azt is érzékeli, hogy nem lehet ott rend, ahol becsületes, szorgalmas, értékteremtő munkát végző emberek tönkretétele büntetlenül folyhat.

A SZÁLLODAÉRDEKELTSÉG CINIKUS VÁLASZA

Közben megérkezett a tulajdonos P2 Hotel & Resort Kft. képviselője, egy elképesztően készületlen és tájékozatlan úr, aki a nevét sem tudta annak a fővállalkozónak, amellyel maga a P2 kötött szerződést, s amely a lerabolt Csiszár szerkezetépítő vállalkozás megbízója volt. Azt a hazugság technikát azonban profi módon folytatta, amelyet a Tukacs László – Fakli István – Kovács József kör (ügyvédi segédlettel) két éven át folytatott a VÉSZ-szel történt tárgyalásokon.

Tehát ennek a helyzetnek a megoldására ilyen semmirevaló, felkészületlen alakot küldtek a szállodaérdekeltség vezetői.

Leisztinger Tamás, Hülvely István, Rizó Mihály,

és a kis manipulátorok:

Tukacs László, Fakli István, Kovács József,

EZT A CINIZMUST MEGJEGYEZZÜK!

Ezek az úriemberek mostantól személyesen ellenségei a VÉSZ-nek.

Időközben a rendőrparancsnokok felé telefonhívások útján újabb és újabb követelésekkel álltak elő a szállodaérdekeltség vezetői, a VÉSZ aktivistáinak eltávolítására, a bontott anyagok visszaszállítására vonatkozóan, de ezeket a rendőrségi vezetők rendre visszautasították.

SZUKICS FERENC EZREDES A RABLÓK MELLÉ ÁLL – KIS HÍJÁN ELSZABADUL A POKOL

Váratlanul közölte a Rendőrkapitány úr: „Idejön a főnököm, s ő majd eldönti, hogy mi legyen.” Kisvártatva megérkezett Szukics Ferenc rendőrezredes, a Zala Megyei Rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Röviden beszélt a Rendőrkapitány és az Örsparancsnok úrral, majd a VÉSZ elnökével közölte a döntését.
Nem volt kíváncsi sem a dokumentumokra, sem a tényekre, sem az előzményekre, nem érdekelte, ki a rabló, ki az áldozat, „a rend védelme” ürügyén azonnal a szállodaérdekeltség mellé állt. Közölte, hogy eljárást fognak indítani, nem érdekli más rendőrségek, ügyészségek és bíróságok állásfoglalása, felszólította a VÉSZ-t a cselekmény abbahagyására, és követelte – a felvett közös, rendőrségi jegyzőkönyv ellenére – a bontott anyagok visszaszállítását.
A VÉSZ elnöke közölte, hogy ezzel a döntésével az ezredes úr a gengszterek pártjára állt, a VÉSZ ettől függetlenül folytatja az akciót, vállalja akár a bűnügyi eljárást is, és nem szolgáltatja vissza a rendőrséggel egyeztetett jegyzőkönyv szerint elszállított bontott anyagot. Megkísérelte megmagyarázni Szukics ezredesnek, hogy a rablás a másik oldalon áll fenn, ez azonban az ezredest egyáltalán nem érdekelte, a szokásos, sehova nem vezető, értelmetlen szöveggel hárított: „Tegyenek feljelentést!” Drámaivá vált a helyzet, amikor a VÉSZ elnöke az akciócsapatokkal közölte az ezredes döntését. Ekkor óriási, felháborodott hangzavar tört ki, s hajszál híján múlt, hogy elszabadul a pokol. Közel jártunk ahhoz a határhoz, amikor az emberek dühe fékezhetetlenné válik. Tűzzel játszott az ezredes úr, s nem rajta múlt, hogy nem lett tűz.

A VÉSZ akciócsapatai a helyszínen maradtak.

SZUKICS EZREDES JOGTIPRÓ MÓDON „SZOLGÁLJA ÉS VÉDI” A SPEKULÁNS RABLÓK ÉRDEKEIT

Ha valakinek kétsége lett volna, hogy milyen motivációk vezetik Szukics ezredest, egy hajmeresztő jogtiprással egyértelmű bizonyítékát adta, hogy a rabló szállodaérdekeltség irányában elkötelezett.
Ráparancsolt beosztottaira, hogy menjenek ki a Csiszár család Hévízhez közel, Pacsán lévő otthonához, amelynek garázsában lettek elhelyezve a felvett jegyzőkönyv szerint a bontott tárgyak, és házkutatási engedély nélkül (!) törjenek be oda, és szállítsák vissza a bontott tárgyakat.
Az autókból kiszálló civil ruhás rendőrök elkezdtek ordítani, fenyegetőzni a békés otthon előtt. Senki nem nyitott ajtót nekik, ezért egy másik telken keresztül (!) behatoltak az ingatlanra, körbe járkáltak, majd egy idő után elmentek. Kb. fél óra múlva újra megjelent a háznál három autó, élén egy nagy fehér terepjáróval (rendszáma: KRD 194). Civil ruhás, magukat rendőröknek mondó alakok újra kiszálltak és még nagyobb hangon elkezdtek ordibálni és fenyegetőzni, megfélemlítés céljából, de ekkor sem nyitott nekik senki ajtót. Ekkor szétrombolták a garázs zárát, de így se tudták kinyitni, s jellemző, hogy a legális, indokolt és jogszerű házkutatásoknál alkalmazott eljárást véghez sem vitték. Végül, dolguk végezetlenül, piros rendőri zároló cédulákat ragasztottak a garázsajtó két szárnyának csatlakozására, és eltávoztak.
Amikor jött a hívás, hogy újra autók álltak meg a Csiszár család háza előtt, a VÉSZ elnöke, Perczel Attila elnökségi taggal és Hegedűs László vezetőségi taggal, egy a helyszínt ismerő aktivistával együtt, videokamerával felszerelkezve a Mirage Hotelből, amelyet a VÉSZ változatlanul megszállva tartott, a pacsai helyszínre sietett, de mire odaértek, nem voltak már ott a rendőrök és az autók. A zárolócédulákról és a zár megrongálásáról felvételeket készítettek.

Mivel csak az Örsparancsnok úr telefonszáma állt rendelkezésre, a VÉSZ elnöke őt hívta föl, hogy megkérdezze, milyen alapon mertek házkutatási engedély nélkül betörni egy békés család otthonába, fölverve egy békés falu nyugalmát. A válasz az volt, hogy Szukics ezredes úr „halaszthatatlan nyomozási cselekmény”-re hivatkozva adott utasítást, amit végre kellett hajtani.

Jogi szakértők szerint a „halaszthatatlanság” indokaként két dolog jöhet számításba: valamilyen cselekmény (például elfogás, vagy lefoglalás) meghiúsulásának a veszélye, vagy valamilyen bűncselekménynek a megakadályozása.
Mivel a rendőrség és a VÉSZ képviselői által közösen felvett jegyzőkönyv szerint jártak el a VÉSZ aktivistái, ezért egyik indok sem áll fenn a Csiszár családdal szemben.
Vagyis a halaszthatatlanság közönséges blöff volt.
Ez azt jelenti, hogy szabályos házkutatási engedéllyel kellett volna a rendőröknek rendelkezniük. Mivel pedig az nem volt, jogtalan behatolást, fenyegetést, rongálást valósítottak meg, hivatali minőségben, rendőri pozíciójukra hivatkozva.

SZUKICS EZREDES JOGELLENES MÓDSZEREKKEL VÉDI A GENGSZTEREK ÉRDEKEIT!

Igazi társadalmi érdekharcról van szó: egyik oldalon áll a pénzhatalom gátlástalan harácsolása, a másik oldalon a társadalmi szolidaritás ereje. Addig, amíg semmilyen törvénytelenség, ember elleni támadás nem történik, milyen alapon avatkozik be a rendőrség ebbe a küzdelembe, amelyben a szolidaritás erőinek is bőven megvannak az eszközei? Miért azt a látszatrendet védi, amit a pénzhatalom gátlástalan érdekei diktálnak? Ha már nem állhat a rendőrség az áldozatok mellé, legalább ne támadná őket!!!

De semmiképpen nem általánosíthatunk. Még azokat a civil ruhás rendőröket sem hibáztatjuk igazán, akik Szukics ezredes jogtipró utasítását hajtották végre.
És egészen más példát láttunk Horváth Kapitány úr és Máté Örsparancsnok úr személyében, akik igazán elkötelezett védelmezői a rendnek, de nem azon az áron, hogy a gátlástalan, rabló pénzspekulánsok oldalára állnak át.
Persze úgy is kijöhet valamilyen látszat-rend, ha a hatalom az erős rabló mellé áll a gyenge áldozattal szemben, de megkérdezem az így gondolkodó jogalkalmazóktól: mi lesz ennek a vége?

Az ügy súlya messze túl van azon, semhogy panasszal el lehetne intézni.

FELJELENTÉS SZUKICS EZREDES ELLEN

A VÉSZ a sértettekkel együtt, Szukics ezredes ellen a Belügyminiszter úrnál és a Nyomozó Ügyészségen feljelentést fog tenni emiatt a jogtipró eljárás miatt. Remélhetően a nyomozás kideríti a valós kapcsolatokat és motivációkat.

Nem csodálkoznánk azon, ha Szukics ezredes megkísérelné tette következményeit beosztottaira áthárítani.

Közben folytatódott a Mirage Hotel megszállása, majd Kapitány úrral történt rövid megbeszélés után a VÉSZ úgy döntött, hogy este fél kilenckor befejezi az akciót. Távozás előtt az aktivisták egy emberként kiáltották: „VISSZAJÖVÜNK!”

Még péntek éjszaka folyamán jött az információ Hévízről, hogy 8 kigyúrt őrző-védőt rendeltek a Mirage Hotel épületéhez.

A SZÁLLODAÉRDEKELTSÉG KI AKARJA PROVOKÁLNI, HOGY VÉR FOLYJON HÉVÍZEN – A VÉSZ ELNÖKÉNEK LEVELE AZ ŐRZŐ-VÉDŐ CÉGHEZ

Egybevág ez azzal, amikor Tukacs László azt mondta Csiszár Lajosnak, hogy neki két fillér lenne 40 millió forint kifizetése, de akkor sem fizeti ki, inkább őrző-védőkre költi. Úgy látszik, megkezdték ezt a költséges játékot.
Annak érdekében, hogy a VÉSZ, hűen eddigi erőszakmentes fellépéséhez, megakadályozza, hogy vér folyjon Hévízen, a VÉSZ elnöke a következő levél továbbítását kérte a Mirage Hoteltől az őrző-védő cég felé:

„Tisztelt Ismeretlen Őrző-Védő cég a hévízi Mirage Hotelben!

Önökkel a VÉSZ-nek semmi dolga és semmi problémája nincs. Rendezetlen vitánk a Mirage Hotel érdekeltségi hátterében lévő HunguestHotels – Trendex érdekeltség megbízásából eljáró spekuláns rablókkal van, akik nem fizették ki a Mirage Hotel építőit. Éppen ezért nem szeretnénk fölösleges konfliktust Önökkel.

Bármennyit fizetnek is Önöknek, nyilván nem azért kapják fizetségüket, hogy egy minden tekintetben hatalmas túlerőben lévő ellenféllel közelharcban összecsapjanak. Komolyan számolniuk kell annak esetleg szörnyű következményeivel.

Felszólítom tehát Önöket: semmiképpen ne kockáztassák meg akciócsapataink megtámadását, mert tudniuk kell, hogy erre az esetre a harcos osztagok szabad kezet kapnak, hogy a legteljesebb eréllyel elhárítsák a támadást. A VÉSZ-t érő támadás esetén nem érvényes az erőszakmentesség alapelve. Mindegyikükre fog jutni öt harcos aktivista, bármennyien lesznek is. Nem beszélve magáról a tömegről, amely kiszámíthatatlanná válik, ha bedühítik.

Azért kezeskedem, hogy ha az akció megkezdésekor nyugodtak és passzívak maradnak, semmilyen támadás nem fogja Önöket érni. Soha egyetlen őrző-védő személyzetet nem támadtunk meg, pedig sokkal találkoztunk számos akciónk színterein.

Nem egyszer még az is előfordult, hogy az őrző-védő cég is a segítségünket kérte, mert őket sem fizették ki a munkájukért.

Kérem, az áljogi blöffölésnek se adjanak hitelt. Hatalmas erővel, bármikor meg fogjuk támadni a Mirage Hotelt, mert ez a Hotel az elkövetett rablás miatt nem fog működni. Teljesen mindegy, milyen határozatokat hoznak a rablók védelmében azok a hatósági fórumok, amelyek ugyanakkor a kisujjukat sem mozdítják meg az áldozat érdekében.

Tudniuk kell, hogy heteken át jeleztük békés demonstrációkon a várható akciót, de nem hitték el. Most időben jelzem az akciók eszkalációját.

Üdvözlettel, a fentiek megértését és tudomásul vételét kérve: Éliás Ádám elnök (VÉSZ)”

A KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK

A VÉSZ megkezdi a HunguestHotels – Trendex érdekeltség módszeres, masszív megsemmisítését.
Mostantól kezdve a szállodalánc összes szállodája ellen bármikor, bármilyen erővel, nappal, vagy éjszaka, bontási akciók sorozata kezdődik.

A hévízi Mirage Hotel ellen folytatjuk az akciókat. Ez a Hotel, rövid időn belül nem fog már működni. Felszólítjuk a szállodai személyzetet, ne fogadjanak vendégeket, mert műszaki értelemben eldurvulhatnak az akciók.

Mivel sajtóhírek szerint Leisztinger Tamásnak voltak már érdekes kérdései: „Lelövesselek, vagy agyonveresselek?”, s hasonlóak, ez pedig egybevág Tukacs László fenyegetőzésével, amikor Csiszárékat, pusztán azért, mert állhatatosan követelték jussukat, verőlegényekkel fenyegette meg, a VÉSZ szeretné egyértelművé tenni:

HA AZ ÉRDEKELTEK KÖZÜL BÁRKINEK A HAJA SZÁLA MEGGÖRBÜL, A VÉSZ AKCIÓCSAPATAI LEISZTINGER TAMÁST ÉS TÁRSAIT BEKERÍTIK ÉS MEGROHAMOZZÁK.

A VÉSZ addig egy tapodtat sem hátrál, amíg az igazság nem érvényesül, s a Csiszár Vállalkozás talpra nem áll. Ha ehhez az eddigi fellépés nem volt elegendő, akkor folytatjuk és fokozzuk a harcot a bűnös szállodaérdekeltséggel szemben.

Az ügy folytatása közjogi és társadalmi szempontból is jelentős.

Annak is eljött az ideje, hogy komolyan elgondolkodjunk: jobb-e a hazai pénzoligarchia, mint a külföldi? Jobb-e, ha hazai vérebek tépik szét a falu tyúkjait, mint ha külföldi vérebek tépik szét? Vagy netán, biztos ami biztos, mindegy, hogy hazai, vagy külföldi, a vérebeket ártalmatlanná kell tenni?

Ez lesz a következő nagy témánk, A SZABADSÁGHARC – ÚJ FORMÁKBAN II.

Ebből pedig közvetlenül következik a harmadik, mindennél égetőbbé és sürgetőbbé vált tétele a szabadságharc új formáinak: a földvédelem, Kishantos megmentése.

 
LEVÉL A VÉSZ ÉS A GYŐZ MOZGALOM TAGJAINAK ÉS MINDEN BARÁTUNKNAK A FÖLDVÉDELEMRŐL PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 5
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám elnök   
2013. június 08. szombat, 13:17

Kedves Barátaim!

Az Élőlánc Magyarországért Egyesület felkérte a VÉSZ-t és a GYŐZ Mozgalmat a hétfőn, június 10.-én délután 6 órától az Alkotmány utca Kossuth téri oldalán tartandó földvédelmi demonstráción való részvételre, és az esetleges provokációk elhárítására.

A földvédelem ügyében nem lehetünk közömbösek.

Az a sorscsapás-sorozat, amely a magyar népet évtizedek óta éri, most teljesedik be. Biztos vagyok abban, hogy az a szörnyű, mesterségesen, erőszakkal ránk kényszerített pénztelenség, amelyben a gazdaság és a társadalom vergődik, és amelynek az égvilágon semmi köze sincs semmiféle "objektív" gazdasági törvényszerűségekhez, éppen az a célja, hogy a nem csak Európában, de az egész Földön páratlan értékű magyar földre a rablótőke rátenyerelhessen.

A jelek szerint nincs védelem. 2014. május 1.-én az Unió nyomására fel kell oldani a földvásárlási moratóriumot. A beépített "fékek" könnyen kijátszhatóak. Nem tudjuk, miféle kényszerek hatása alatt cselekszik a Kormány és az Országgyűlés, de érzékelhető, hogy nincs mozgásterük.

Az ügyet semmi szín alatt nem szabad párthatalmi érdekek szerint szemlélni.

ÖSSZTÁRSADALMI, SŐT EMBERISÉGMÉRETŰ ÉRDEKRŐL VAN SZÓ, HOGY A RABLÓTŐKE SEM MAGYARORSZÁGON, SEM MÁSHOL NE TIPORHASSA MAGA ALÁ AZ ISTENTŐL INGYEN KAPOTT FÖLDET.

Két erős érvük van a rablóknak. Az egyik azt mondja, hogy legyen a magyar földtulajdonosokban annyi tartás, hogy ne adják el a földet. A másik érv a viszonosságra hivatkozik: ha a magyar földműves bárhol máshol Európában (ugyancsak bizonyos fékező előírások kijátszásával) vásárolhat földet, akkor más országok állampolgárai miért ne vásárolhatnának Magyarországon.

Ezek a hivatkozások azért hamisak, mert egy végletekig lefosztott, pénztelenségbe taszított ország állampolgára és egy erős, gazdag ország állampolgára gyökeresen más helyzetben van. Ha idegen, rabló érdekek abba a dilemmába kényszerítenek valakit, hogy vagy éhen hal, vagy eladja a földjét, akkor mit tehet? Ha egy lefosztott ország és egy gazdag ország számára azonos feltételeket állapítanak meg, akkor mi történik? A gazdag és erős még gazdagabb és még erősebb lesz, a szegény pedig még szegényebb, amíg el nem pusztul.

Olyan ez, mint amikor a farkast és a bárányt egy ketrecbe zárják, s aljas, számító, szemforgató "demokráciával" kihirdetik közöttük az egyenlő feltételeket.

A "bárány" a magyar, és a többi kiszolgáltatott nép. A "farkas" a rablótőke. A farkas ugrásra kész, hogy felfalja a bárányt.

És kinek kell nekünk lennünk Barátaim?

Oroszlánnak kell lennünk, aki megszólal a farkas mögött: vigyázz, mert ha meg mersz mozdulni, egy harapással széttéplek! A bárány szövetségese vagyok, és meg fogom védeni!

Sorsunk a magyar nép iránti felelősség állapotába helyezett, nekünk ezt a népet és ezt a földet kell megmentenünk!

Mindez lehetséges! 2009-2010 folyamán a GYŐZ Mozgalom és a VÉSZ közös erővel akadályozta meg a "bankháború" folyamán rengeteg család kilakoltatását. Az összefogás meghátrálásra kényszerítette a rablótőkét.

A fölösleges beszéd ideje lejárt. A földvédelem ügyében is cselekednünk kell. VÉSZ-es és GYŐZ-tes fellépésre van szükség.

Mindenkit kérek, aki tud, jöjjön el hétfőn. Gyülekező 5 órakor, s a demonstráció 6-kor kezdődik. Megbeszéljük a cselekvésünket.

Épp olyan fontos ügy ez, mint az árvízvédelem. Az egyik az elemek veszélyeit, a másik az emberi gonoszság, a pusztító rablás veszélyeit hárítja el. És végső soron mindkettő az élet védelméről szól.

Éliás Ádám a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom elnöke

 
AKCIÓK HELYETT MOST MINDENKI A GÁTAKRA! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Éliás Ádám elnök   
2013. június 07. péntek, 08:24

- a VÉSZ Elnökségének, és a GYŐZ Mozgalom Vezetőségének közös felhívása az árvízben veszélyeztetett emberek megsegítésére -

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) Elnöksége, és a Gyorsreagálású Önvédelmi Zónák (GYŐZ) Mozgalom Vezetősége felhívással fordul a két szervezet összes tagja, aktivistája és szimpatizánsa felé, a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom közvetlen közelében szervezhető szövetséges és mozgalmi barátaink tízezreihez. Az elkövetkező napokban függesszük fel minden helyi és országos ügyben az akciókészültséget, s érdekvédelmi küzdelmünket félretéve, minden emberrel és rendelkezésre álló eszközzel vegyünk részt az emberek és értékek mentésében, a minden eddiginél nagyobb árvíz által veszélyeztetett területeken.

Tagjaink, aktivistáink és szimpatizánsaink, akik elsősorban az ipari, főleg építőipari munkássághoz tartoztok, eddig is élenjártatok a cselekvő szolidaritás bizonyításában. Erősek, szorgalmasak, bátrak és kitartóak vagytok. Nagymértékben hozzájárulhattok a folyók menti veszélyeztetett területek, elsősorban a Duna-völgy katasztrófájának elhárításában. A tét emberéletek, otthonok megmentése lehet. Kérjük a bátor, kezdeményező helyi szervezést, mert a gyors reagálás életbevágó jelentőségű lehet. Mindenki azon a területen segítsen, amelyet a leggyorsabban elér. Központi szervezéssel csak időt veszítenénk. A helyi körülmények, a helyi vészhelyzetek alakulásának folyamatos figyelése alapján lehet csak jó döntéseket hozni, hol van szükség legsürgősebben a segítségre.

Saját ügyeinket, érdekeinket most félre kell tennünk, és kizárólag a bajbajutott területekre, családokra, veszélyeztetett otthonokra szabad figyelnünk. Ez a vészhelyzet az egész társadalom próbatétele. Jó lelkiismerettel csak akkor térhetünk vissza saját érdekvédelmi ügyeinkhez, a veszély elmúltával, ha minden tőlünk telhetőt megtettünk az országot fenyegető katasztrófa elhárításában.

Budapest, 2013. június 5.

Éliás Ádám
a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom elnöke

 
SZÖVETSÉGI HÍREK PDF Nyomtatás E-mail
Írta: VÉSZ Elnökség   
2013. május 31. péntek, 12:44

- A Belügyminisztérium Építésügyi Államtitkársága felkérésére a VÉSZ tagjai közül 16 cégvezető fog részt venni az építőipari kivitelezés dokumentálásának új rendszerével kapcsolatos tanfolyamon és tesztelésen, amely az Építésügy Főosztály szervezésében fog történni. Az elektronikus építési napló alkalmazása a 2013. október 1. után induló kivitelezéseknél már kötelező lesz, ezért a tesztelésen részt vevők számára hasznos a tanulmányozása és begyakorlása, amellett lehetőség lesz közreműködni a tesztelés tanulságai alapján a rendszer végső finomításain, a kötelező használat bevezetése előtt.

- A Nemzetgazdasági Minisztérium Építésgazdasági Osztálya és a VÉSZ vezetői között tárgyalások kezdődtek a fedezetkezelői rendszer kiterjesztéséről és a csalárd módon, projektcégek bedöntésével lezárt lánctartozások megoldásáról.
Vannak, akik vitatják a fedezetkezelői rendszer jelentőségét, hasznosságát, az azonban egyértelmű, hogy az építőipari beruházásokat ténylegesen megvalósító alvállalkozói réteg érdekeit szolgálja. Ezért a VÉSZ arra törekszik, hogy visszakerüljön a közbeszerzés hatálya alá tartozó beruházások területére is, és egységesen, mind a közbeszerzési, mind a magán beruházásoknál a nemzeti értékhatár fölött (kb. 90 millió forint) kötelező legyen a fedezetkezelő alkalmazása.
Körvonalazódik egy olyan megoldás, amely a kialakult jogrend keretében, az abban rejlő lehetőségek aktivizálásával, újra nyithatná azokat a lánctartozásokat eredményező ügyeket, amelyek során a sikkasztó megrendelő, saját cége csalárd bedöntésével érte el a felszámolást, és ezzel azt, hogy az alvállalkozóknak járó pénzt saját céljaira kimentse.
Az Építésgazdasági Osztály rendkívül felkészülten, hasznos javaslatokkal, jó szándékkal járult eddig is hozzá a probléma feldolgozásához. A megoldás kiérlelt koncepciójáról tájékoztatni fogjuk a kedves érdeklődőket.

- A hévízi MIRAGE Hotel (HunguestHotels-Trendex szállodaérdekeltség) építőinek ki nem fizetése miatt indított akciósorozat első szakasza lezárult. A demonstrációk különböző időkben folytatódnak. A VÉSZ a közeli napokban végrehajtja első nagyszabású akcióját a megrendelő szállodaérdekeltség valamelyik épülete ellen.

- A VÉSZ az Országos Rendőrfőkapitánynál, a Legfőbb ügyésznél és a Kúria elnökénél feljelentést tesz a Dolmány utcai lakópark alvállalkozó kivitelezőinek járó pénz elsikkasztása miatt. Azok ellen az ismeretlen tettesek ellen szól a feljelentés, akik a Portik Tamás – Hunyadi Ferenc – Majoros István – Varga Zoltán – Domo Build Kft. érdekcsoportból a sikkasztást elkövették, továbbá azok ellen az ismeretlen rendőri vezetők ellen, akik akkor, amikor az érintett vállalkozók feljelentést tettek, nevetséges, mondvacsinált ürüggyel eltussolták az ügyet.
A VÉSZ három tagja érdekelt a Dolmány utcában, kettőjüknél tönkremenetelt eredményezett a kivitelezésben való részvétel. A már említett megoldással, a csalárd módon lezárt ügyek újraindításával, a Dolmány utcai botrányos esetet is dűlőre fogja vinni a VÉSZ.

- A néhai Uszkay Bálint építési vállalkozó özvegyének és örököseinek ügyében levélváltás történt a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Dr. Bölcskei Gusztáv püspök úr és a VÉSZ elnöke között. Örömmel nyugtáztuk, hogy Püspök úr is nagy hangsúlyt helyez az ügyek emberi-morális vonatkozásaira, nem csupán a szoros jogi-pénzügyi szempontokat veszi figyelembe. A mindenki számára megnyugtató megoldás közvetlen közelségbe került.

- Az ARCADOM ügyben érdekelt VÉSZ-tagok közül két cég ügye rendeződött, a másik két cég ügyének megoldása is küszöbön áll.

- Zákonyi Tamás, a MAFILM vezérigazgatója nem fizette ki a házát megépítő DOMIGON Kft. munkáját. Ugyancsak nem fizette ki a DOMIGON Kft. munkáját a Pörzse Sándor - Dr. Győrffy Adrienn házaspár. Közleményünkben már beszámoltunk a Pörzse Sándor képviselő VÉSZ ellen az üggyel kapcsolatban indított perének első tárgyalásáról. Mivel a képviselő úr azt állította, hogy csak felesége volt a megrendelő, sőt a VÉSZ elnökének feltette a kérdést, hogy miért nem a felesége ellen demonstrál a VÉSZ, ezért az elkövetkező napokban megkezdődnek a MAFILM-nél Zákonyi Tamás ellen és Dr. Győrffy Adrienn rendelőjénél zajló demonstrációk, amelyek szükség esetén akciókban fognak folytatódni.

- A Mabela-Team Kft. ügyében megkíséreltük a Süd-Bau Kft.-vel, valamint az INOX-THERM Kft. – Swietelsky megrendelői csoporttal a békés, tárgyalásos megoldást a korrekt, jogszerű elszámolás érdekében. Mindkét esetben elutasították erőfeszítéseinket, így e cégek ellen hamarosan meg fognak kezdődni a VÉSZ akciói.

- Érintett VÉSZ-tagok jelezték, hogy az utóbbi időben divatba jött, hogy ha a sajtóban, internetes hírportálokon tudósítások jelennek meg a VÉSZ konkrét érdekvédelmi fellépéseiről, „fórumozó” figurák hozzábiggyesztenek valamilyen „szenzációs” leleplezést a VÉSZ működéséről, kitalált történetekkel, légből kapott esetekkel illusztrálva. Nyilvánvaló, hogy ezek a Szövetség és a kis- és középvállalkozások ellenségeinek ügynökei, akik azon szorgoskodnak, hogy lebénítsák Szövetségünket.
Barátainknak és ellenségeinknek egyformán jelezzük: hiábavaló próbálkozás. Érdekvédelmi ellenfeleinket pedig figyelmeztetjük: keserű csalódásban lesz részük, ha azt hiszik, hogy ilyesfajta eszközökkel, akár csak a legcsekélyebb mértékben is képesek lesznek fékezni a VÉSZ lendületét, elszántságát.

Budapest, 2013. május

VÉSZ Elnökség

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 22