Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK KÖSZÖNŐLEVÉL A SAJTÓ MUNKATÁRSAINAK

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

május 2024
V H K SZ CS P SZ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Névnap

Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 413 vendég böngészi
KÖSZÖNŐLEVÉL A SAJTÓ MUNKATÁRSAINAK PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2010. február 03. szerda, 00:00

KÖSZÖNŐLEVÉL A SAJTÓ MUNKATÁRSAINAK

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) és a Gyorsreagálású Önvédelmi Zónák (GYŐZ) Mozgalom nevében köszönetemet szeretném kifejezni a sajtó munkatársainak azért az állhatatos érdeklődésért, amelyet a bankok egyoldalú törlesztés-nehezítése, szerződésmódosítása, vagy más vis maior ok miatt fizetésképtelenné vált adósok egyetlen otthonának elárverezése és ezen adósok kilakoltatása elleni küzdelmünk folyamán tanúsítottak.

Köszönjük, hogy a szakmai jellegű közreműködésükön túl, állandóan megtapasztalhattuk az Önök emberi együttérzését is a bajbajutottak iránt. Ez az a morális tartalék, amely erőt adhat gondjaink kezeléséhez, megoldásához. Az Önök részvétele nélkül nem érhettünk volna célt, s csak egyre súlyosabb ütközéseken keresztül tudtuk volna mozgósítani a társadalom lelkiismeretét.

2010 február 2-től életbe lépett az a kormányrendelet, amely 2010 április 15-ig megtiltja a zálogjog tárgyát képező lakóingatlanok árverezését is és a kilakoltatást is ezekből a lakóingatlanokból.
Ez valóságos, érdemi segítség, mert időt hagy az adósoknak a rendeződésre, a bankoknak a tanulságok megértésére, s a választásra készülő pártok mögötti szakértői testületeknek a pénzügyi-hitelezési krízis és gyakorlat gyökeres és hosszútávú megoldásának átgondolására, előkészítésére.

Ezzel a közel egy éve, 2010 márciusában, ezen a területen indított küzdelmünk első szakasza célhoz ért.

Az ügy megnyugtató kezelését már a választáson létesülő új hatalomra hagyja – nagyon helyesen – ez a kormányrendelet. Sok idő nincs, de ahhoz elegendő, hogy valamennyi érdekelt és érintett oldal képviselőinek bevonásával társadalmi békét hozó koncepciók alakuljanak ki:
- senki egyetlen otthonát ne lehessen elárverezni, aki komolyan veszi a hitel-visszafizetési kötelezettségét;
- semmilyen jogcímen ne lehessen az adósokra elhordozhatatlan terheket róni, amelyek a háztartásokat ellehetetleníthetik, sem egyoldalú döntéssel, sem kikényszerítéssel;
- stabil maradjon a pénzrendszer;
- stabil maradjon a jó szándékú, együttműködésre kész bankok és hitelvállalkozások helyzete;
- az egyoldalú előnyökhöz, uralmi helyzetükhöz, és a profitmaximalizáláshoz az adósok tönkretétele árán is ragaszkodó bankok és hitelvállalkozások örökre eltűnjenek a magyar valóságból.

Tisztelettel kérjük Önöket, szüntelenül tartsák a figyelem előterében ezt a kérdéskört a választási kampány folyamán. Ne elégedjenek meg semmitmondó válaszokkal, s leplezzék le a kitérés szándékát ez elől a valóban sorskérdést jelentő probléma elől.

Ugyancsak kérjük továbbra is szíves érdeklődésüket a másik nagy társadalmi sorskérdés tekintetében: a kis- és középvállalkozások sorsával, jövőjével kapcsolatban.
Higgyék el, nem túlzás azt állítani, hogy egy ország sorsa azonos a benne működő kis- és középvállalkozások sorsával, s hogy egy társadalom szociális helyzete közvetlenül, szorosan függ a kis- és középvállalkozások jó-, vagy rosszsorsától, virágzásától, avagy tönkremenetelétől.
Bár sok cég talpra állításában közreműködtünk, mégsem dicsekedhetünk ezen a területen országosnak mondható eredményekkel, mert a közhatalom semmilyen hajlandóságot nem mutat idáig a probléma igazi kezelésére. Ezért lehetséges az, hogy kis- és középvállalkozások tízezrei haldokolnak, csupán azért, mert nem kapják meg elvégzett munkájuk ellenértékét, s tekintet nélkül erre a körülményre, az APEH és a bankok is be akarják rajtuk hajtani követeléseiket. Nem tűr késedelmet e problématömeg jogi rendezése.

Kérjük segítsenek, hogy ennek a kérdésnek a kezelését is a választási kampány homlokterében tudjuk tartani, mert ennek megoldása nélkül nincs remény az ország helyzetének stabilizációjára, hazánk felvirágzására.

Köszönjük eddigi, és kérjük további együttműködésüket.

Köszönettel és tisztelettel:
Budapest, 2010. február 3.
Éliás Ádám, a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom elnöke