Home Bankháború - Közlemények, felhívások A Gyorsreagálású Önvédelmi Zónák 12 pontja

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

június 2024
V H K SZ CS P SZ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. június 13., csütörtök, Antal és Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 532 vendég böngészi
A Gyorsreagálású Önvédelmi Zónák 12 pontja PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 8
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2009. május 01. péntek, 00:00


 1. A Zónák az egymást megismerni és segíteni akaró emberek szabad, önszerveződő, önigazgató, területi közösségei. Nem cél a Zónák magasabb szervezeti egységekbe tömörítése, de a Zónák korlátlanul együttműködhetnek.
 2. A Zónák kialakításában és működésében mindenki szabadon, mindennemű kényszer nélkül vesz részt.
 3. A Zónákban nem lehetséges semmiféle alá-fölé rendelt viszony a résztvevők között. Mindenki, személyes adottságainak és érdeklődési területeinek megfelelő tevékenységet folytat benne, abban a mértékben, ahogyan szabad akaratából, önként együtt kíván működni zónatársaival.
 4. A Zónák morális alapelve: egy mindenkiért, mindenki egyért. Aki elvárja, hogy társai segítsenek rajta, annak morális kötelessége, hogy ő is segítsen a társain.
 5. A Zónák elsőrendű feladata az önvédelem feltételeinek megteremtése. Az adott Zónában jelentkező bármilyen jellegű veszélyre, az egymásra figyelő, egymást segítő emberek megtalálják a közös önvédelem hatékony megoldását.
 6. A Zónák, önvédelmi reagálásuk gyorsasága érdekében, riadóláncszerű belső mozgósítási rendet alakítanak ki.
 7. Éles önvédelmi helyzetekben ittas, esetleg bizonytalan elme-, vagy idegállapotú személyeket távol kell tartani; olyanok sem vehetnek részt, akik bármilyen erőszakos bűncselekményt elkövettek már. Ezekre a szabályokra nagyon kell vigyáznia a Zónának. Kizárólag tiszta tudatú, egészséges itélőképességű zónatagok vehetnek részt az önvédelmi akciókban.
 8. A kilakoltatásokkal szembeni önvédelmi akciókban nincs helye a vitának. Semmilyen hivatkozással nem engedhető meg, hogy bárkit kilakoltassanak jogszerűen elfoglalt egyetlen otthonából. Nem fogadható el a kilakoltató személyektől az az esetleges érvelés sem, hogy ők csak a munkájukat végzik. Senki nem végezhet Magyarországon mások súlyos kárára hóhérmunkát.
 9. Azokról, akik megkísérlik a kilakoltatást, fénykép- és videofelvételeket kell készíteni, nevüket és az őket küldő cég nevét meg kell tudni, gépkocsijaik rendszámát föl kell írni.
 10. A Zónák önvédelmet teljesítenek, semmilyen szükségtelen támadás, sem bosszú senki ellen nem engedhető meg, a védelemnek azonban határozottnak, bátornak, elszántnak kell lennie, ha a kilakoltatók megkísérlik a kilakoltatást, vagy támadást kísérelnek meg a Zóna közössége ellen. Olyan túlerőt kell produkálni, amely biztosítja a kilakoltatás békés megakadályozását. Az akciókkal bizonyítani kell, hogy a társadalom nem hagyja magukra a veszélyeztetett személyeket és családokat.
 11. A rendőrség hivatalos állásfoglalása szerint kizárólag jogerős bírósági ítéleten, vagy jogerős önkormányzati határozaton alapuló kényszerkilakoltatáshoz ad a rendőrség karhatalmi segítséget. Nem tartozik ebbe a kategóriába a banki, vagy közjegyzői papírokon lévő esetleges bírósági záradék. Csak olyan bírósági dokumentum számít, amelyen a j o g e r ő s s é g rajta van. Az a rendőr tehát, aki a banki kilakoltató-kommandókat segíti, illegálisan van jelen, felvételt kell róla készíteni, és fel kell jelenteni.
 12. A sajtóval és a hatóságokkal együtt kell működni.

Budapest, 2009. május 1.
Éliás Ádám elnök