Home VÉSZ INFÓPORTÁL - A VÉSZ Ellenfelei és Ellenségei - FEKETE lista Feketelista változás 3 - 2 bank és 2 hitelvállalkozás lekerül a feketelistáról

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 998 vendég böngészi
Feketelista változás 3 - 2 bank és 2 hitelvállalkozás lekerül a feketelistáról PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2009. október 02. péntek, 00:00


A BANKHÁBORÚ ARCVONALA SZŰKÜL: TOVÁBBI K É T  B A N K ÉS KÉT HITELVÁLLALKOZÁS KERÜL LE A FEKETELISTÁRÓL
KÖVETELJÜK A TELJES ELJÁRÁS AZONNALI VISSZAHELYEZÉSÉT A BÍRÓSÁGOK HATÁSKÖRÉBE!

A K&H Bank dátum nélkül, Mozgalmunkhoz 2009 szeptember 29.-én kézbesített levelében, a Provident Zrt. 2009. október 1.-én kelt Nyilatkozatában, a KDB Bank a BG Hitel és Lízing céggel közös, 2009. október 1.-én Mozgalmunkhoz eljutatott Nyilatkozatában, a VÉSZ és az AEGON Hitel Zrt. közös nyilatkozatának megfelelő tartalmú nyilatkozatot tettek. E nyilatkozatok tartalmilag magukban foglalják a pénzintézetek egyoldalú szerződésmódosítása, vagy más vis maior ok miatt fizetésképtelenné vagy csökkent fizetésképességűvé vált, de együttműködési készséget bizonyító adósok egyetlen otthonára vonatkozó árverezési és kilakoltatási tilalmat.

Ezért:

K&H BANK és a KDB BANK A BANKOK FEKETELISTÁJÁRÓL,

PROVIDENT ZRT. és a BG HITEL ÉS LÍZING CÉG A HITELVÁLLALKOZÁSOK FEKETELISTÁJÁRÓL,

2009. OKTÓBER 1.-ÉVEL LEKERÜLT.

Változatlanul követeljük a feketelistán megmaradt bankoktól és hitelvállalkozásoktól az árverezési és kilakoltatási moratóriumot, a pénzintézetek egyoldalú szerződésmódosítása vagy más vis maior ok miatt fizetésképtelenné vált, de együttműködési készséget bizonyító adósok egyetlen otthonára vonatkozóan.

Örömmel üdvözöljük, hogy egyre több bank és hitelvállalkozás érti meg: a megrendült társadalmi béke helyreállítása érdekében, az ellenséggé vált ügyfelek megbékítése céljából, határozott lépéseket kell tenniük. Várjuk a többi, feketelistán megmaradt bank és hitelvállalkozás csatlakozását a moratóriumról pozitívan nyilatkozó társaikhoz. A csatlakozás feltétele az egyértelmű és hivatkozható, cégszerűen aláírt nyilatkozat.

Ugyanakkor nem hallgathatjuk el a még mindig meglévő, súlyos, negatív jelenségeket sem.

  1. Egyre több panasz van az OTP Jelzálogbank magatartására. Újra felszólítjuk az OTP Bankot, amely az elsők között reagált pozitívan moratóriumot követelő ultimátumunkra: nyilatkozzon Jelzálogbankja magatartásának megváltoztatásáról. Ha rövid időn belül nem történik változás, az OTP Jelzálogbank fel fog kerülni a bankok feketelistájára.

  2. Az ErsteBank idegőrlő, kétségbeesésbe kergető vitát folytat egy vetélés után második gyermekét váró kismamával. Másfél millió forinttal és kamataival akarja megterhelni a tanítónő kismamát és családját, mert a közbejött vetélés miatt második gyermekük néhány hónappal később fog megszületni.
    Figyelmeztetjük az ErsteBankot: hirdessen moratóriumot, és tanulja meg, hogy az ügyfelekkel történő emberséges bánásmód kötelező, mert meg fog semmisülni, ha azt hiszi, hogy kiszogáltatott ügyfeleit büntetlenül ellenségévé teheti!
    Mozgalmunk elhatározta, hogy közzé fogjuk tenni azoknak a pénzintézeti ügyintézőknek a nevét, a pénzintézet megjelölésével, ahol dolgoznak, akik a legkirívóbban agresszív, kegyetlen, pimasz stílussal gyötrik ügyfeleiket. S ha majd „emberi és személyiségi jogaikra” hivatkozva tiltakoznak, meg fogjuk nekik magyarázni, hogy a velük szemben szorongva, kétségbeesve, olykor családjukért rettegve ülő, kiszolgáltatott ügyfeleiknek is megvannak az emberi és személyiségi jogaik.

  3. A Creditexpress Zrt. semmibe veszi az AEGON Hitel Zrt.-vel kiadott közös nyilatkozatunk tartalmát, és lépten-nyomon, a nyilatkozat elveivel ellentétes módon árverezéssel és kilakoltatással fenyegeti ügyfeleit.
    Figyelmeztetjük a Creditexpress Zrt.-t: ne merjen külön frontot nyitni Szövetségünkkel és Mozgalmunkkal, s hagyja abba az együttműködést megtagadó, árverezéssel és kilakoltatással fenyegető diktátumok stílusában zajló ügyintézést, mert senki nem fogja megvédeni, ha feldühödött ügyfelei őt fogják kilakoltatni. Ha ebben az országban hosszú távon működni akar, azonnal változtasson magatartásán, és csatlakozzon a moratóriumról pozitívan nyilatkozó társaihoz.

  4. Miközben egyre több pénzintézet látja be, hogy az a jogellenes gyakorlat fenntarthatatlan, amelyre a jogi kiskapukat a 12/2003. (I.30.) sz. kormányrendelet nyitotta meg, a Kormány füle botját sem mozdítja e vérlázítóan jogtipró kormányrendelet megsemmisítésére, és az egész eljárás bírósági hatáskörbe történő visszahelyezésére irányuló követelésünkkel kapcsolatban.

Felhívjuk a Kormány figyelmét: a társadalmi békével játszik, ha azt hiszi, hogy az eljárás bírósági hatáskör alóli kivonását fenntarthatja, s ezzel nyitva tarthatja az utat a pénzintézetek jogellenes magatartásához. Kétségtelenül érzékelhetőek a pénzintézetek magatartásának pozitív változására utaló előjelek. A helyzetet azonban megoldani, és a krízis újrateremtődését megakadályozni csak jogi eszközökkel lehet. Ennek pedig sarkallatos pontja, amit régóta, újra és újra teljes erővel hangoztatunk: követeljük a 12/2003. (I.30.) számú kormányrendelet megsemmisítését és a teljes eljárás visszahelyezését a bíróságok hatáskörébe.

Budapest, 2009. október 2.

Éliás Ádám elnök