Home VÉSZ INFÓPORTÁL - A VÉSZ Ellenfelei és Ellenségei - FEKETE lista Feketelista változás 4 - Az MKB Bank lekerül a feketelistáról

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

július 2024
V H K SZ CS P SZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Névnap

Ma 2024. július 24., szerda, Kinga és Kincső napja van. Holnap Kristóf és Jakab napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1176 vendég böngészi
Feketelista változás 4 - Az MKB Bank lekerül a feketelistáról PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2009. november 06. péntek, 00:00

AZ MKB BANK LEKERÜL A FEKETELISTÁRÓL

ÚJ PROBLÉMA:

VÉGREHAJTÓK SANYARGATJÁK A BANKOKKAL ÉS HITELVÁLLALKOZÁSOKKAL EGYEZSÉGRE JUTOTT ADÓSOKAT
KÖVETELJÜK A TELJES ELJÁRÁS AZONNALI VISSZAHELYEZÉSÉT A BÍRÓSÁGOK HATÁSKÖRÉBE!

Az MKB Bank Mozgalmunkhoz eljuttatott cégszerű nyilatkozata alapján, amelynek tartalma összhangban van az árverezési és kilakoltatási moratórium követelményével, a bankok egyoldalú szerződésmódosítása vagy más vis maior ok miatt fizetésképtelenné, vagy csökkent fizetésképességűvé vált, de együttműködési készséget tanúsító adósok egyetlen otthonára vonatkozóan,

AZ MKB BANK 2009. NOVEMBER 1-TŐL LEKERÜLT A BANKOK FEKETELISTÁJÁRÓL.

Bíztatónak érezzük, és a bankbéke helyreállásának reményét erősíti, hogy az MKB Bank nyilatkozatát a Bank vezérigazgatójaként a Bankszövetség időközben megválasztott elnöke írta alá. Reméljük, ez a jel arra utal, hogy esélye van egy újfajta, korszerű banki magatartás meghonosodásának, amely nem lerabolni való tárgynak tekinti az ügyfelet, a társadalmat, a gazdaságot, az államot, - hanem a felelősségteljes, egyenrangú együttműködés szellemében tevékenykedik, hosszú távon gondolkodik, s az azonnali, minden áron hajszolt profitmaximalizálás mammon-oltárán nem áldozza fel a szocialitás mindenek fölött kötelező elveit. Ez az utóbbi, elavult, szakszerűtlen és öngyilkos banki magatartás legelőször a bankok megsemmisüléséhez vezet el, ezért minden bank saját jól felfogott érdeke, hogy gyökeresen szakítson vele.

Változatlanul követeljük a feketelistán megmaradt bankoktól és hitelvállalkozásoktól az árverezési és kilakoltatási moratóriumot, a pénzintézetek egyoldalú szerződésmódosítása vagy más vis maior ok miatt fizetésképtelenné, vagy csökkent fizetésképességűvé vált, de együttműködési készséget bizonyító adósok egyetlen otthonára vonatkozóan.

Ennek szellemében utoljára figyelmeztetjük az AXA Bankot, a Budapest Bankot, a CIB Bankot, az ERSTE Bankot, az FHB Bankot és a Raiffeisen Bankot, kövessék az OTP Bank, az UniCredit Bank, a KDB Bank, a K&H Bank és az MKB Bank példáját, és adjanak a követelt moratóriumnak megfelelő tartalmú nyilatkozatot.

Szintén utoljára figyelmeztetjük az Argenta Zrt.-t, a Credit House Zrt.-t, a Creditexpress Zrt.-t, az Intrum Justitia Zrt.-t, a Korona Kredit Zrt.-t, a Lánchíd Hitel Zrt.-t, a Magyar Ingatlanhitel Zrt.-t, a Pesti Hitel Zrt.-t és a Vin-Faktor Zrt.-t, kövessék az AEGON Hitel Zrt., a Provident Zrt. és a BG Hitel és Lízing Zrt. példáját, és adjanak a követelt moratóriumnak megfelelő tartalmú nyilatkozatot, mert Mozgalmunk már akciókészültségben van.

AZOKNÁL A BANKOKNÁL ÉS HITELVÁLLALKOZÁSOKNÁL, AMELYEKKEL SZEMBEN AKCIÓINK MEGKEZDŐDNEK, VISSZAFORDÍTHATATLAN FOLYAMATOK FOGNAK BEINDULNI.

Több figyelmeztetés már nem lesz.

Új, súlyos problémaként jelentkezik az adósok által megoldhatatlan és kezelhetetlen teher, amely abból adódik, hogy a végrehajtók horribilis díjköveteléssel tovább sanyargatják a bankokkal és hitelvállalkozásokkal egyezségre jutó adósokat.

A ráckevei Feigl végrehajtó iroda egy 8 millió forint körüli adósság ügyében a hitelező pénzintézettel megállapodásra jutott ügyféltől 1,2 millió forint végrehajtói díjat követel, mindezt úgy, hogy nem is került sor végrehajtásra, tehát „teljesítményként” néhány levél megírása és néhány telefonbeszélgetés vehető figyelembe. Ha a szerencsétlen ügyfél nem fizeti meg ezt a horribilis, minden elképesztő gátlástalanságot felülmúló díjkövetelést, a Feigl végrehajtó iroda annak ellenére nem engedi ki a végrehajtásból, hogy a hitelezővel az ügyfél már egyezségre jutott.

Mi történhet még ebben az országban? Hány bőrt akarnak még lehúzni a szerencsétlen, bajbajutott családokról?

Figyelmeztetjük a végrehajtókat: ne hivatkozzanak jogszabályokra, amikor a jogszabályok az emberek végső kizsigerelésére, tönkretételére irányulnak! Megéri a végrehajtóknak a szipolyozás bére, ha majd a társadalom közellenségnek fogja őket tekinteni? A hóhéroknak hóhér sors jut: közmegvetés, közgyűlölet, amely megjósolhatatlan irányba viheti el az embereket. Időben ébredjenek föl a realitásra, és időben hagyják abba az emberek sanyargatását!

Újra felhívjuk a Kormány figyelmét: a társadalmi békével játszik, ha azt hiszi, hogy a végrehajtási eljárás bírósági hatáskör alóli kivonását fenntarthatja, s ezzel nyitva tarthatja az utat a pénzintézetek jogellenes magatartásához. Kétségtelenül érzékelhetőek a pénzintézetek magatartásának pozitív változására utaló előjelek. A helyzetet azonban megoldani, és a krízis újrateremtődését megakadályozni csak jogi eszközökkel lehet. Ennek pedig sarkallatos pontja, amit régóta, újra és újra teljes erővel követelünk: a 12/2003. (I.30.) számú kormányrendelet megsemmisítését és a teljes eljárás visszahelyezését a bíróságok hatáskörébe, s ezzel összefüggésben a Ptk. 257.§. és 258.§. értelemszerű megváltoztatását.

Budapest, 2009. november 6.

Éliás Ádám elnök