Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK Nagyhétfői Szövetség (Mozgalom) Kiáltványa

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

július 2024
V H K SZ CS P SZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Névnap

Ma 2024. július 21., vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 416 vendég böngészi
Nagyhétfői Szövetség (Mozgalom) Kiáltványa PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: Nagyhétfői Szövetség   
2011. április 18. hétfő, 14:10

N A G Y H É T F Ő I   K I Á L T V Á N Y

- a kufárok kiűzéséről; az élet megtisztításáról; a cselekvés szükségességéről; a külső és belső pénzhatalom pusztítása elleni küzdelemről; a társadalmat szolgáló, egészséges pénz- és hitelműködés megteremtéséről; a Nagyhétfői Szövetség megalakulásáról; a Szövetséghez történő csatlakozásról -

Krisztus Nagyhétfőn kiűzte a kufárokat a templomból.
Mind a négy evangélium beszámol arról, hogy Krisztus, a Húsvét előtti Nagyhét hétfőjén kiűzte a Templom előterében tevékenykedő kereskedőket és pénzváltókat, ezt kiáltva: „Az én Atyám házát rablók barlangjává tettétek!”.

 

A társadalmi élet teljes valóságában érvényesülnie kell az igazságosságnak, a testvéri együttérzésnek, a létbiztonságot és fejlődést mindenki számára lehetővé tevő működésnek.
Gyökeres tévedés azt hinni, hogy csak a templomot kell megtisztítani, a templomon kívüli élet a „rablók barlangja” maradhat. Ellenkezőleg: a pénzműködést, a kereskedelmet, s általában a gazdasági életet is morális elveknek kell meghatároznia. Ez nem csupán a vallások feladata, hiszen az emberi élet szentségével függ össze, hogy minek lehet létjogosultsága a társadalmi-gazdasági működésben. Az ezzel ellentétes liberálmaterialista szemlélet romlásba taszítja a világot.

Csak a cselekvés hozhat változást.
Nem vallási kérdés, hogy az élet minden területét megtisztítsuk a kufárszellem pusztításától. Ennek a törekvésnek sorsmeghatározó, össztársadalmi jelentőségű tétje van. De lejárt a tartalmuktól megfosztott, értelmükben összezavart szavak ideje. Deklarációk, kívánságközlések ismételgetése nem vezet sehova. Minden jó változáshoz szükséges a határozott, átgondolt, fegyelmezett cselekvés.

A pénz- és hitelműködés feletti uralmat határozottan ki kell csavarni a most zsarnokoskodó pénzhatalom kezéből.
A jogalkotó és jogalkalmazó közhatalomtól semmit nem várhatnak a társadalmak, sem itthon, sem külföldön. A társadalomnak magának kell határozottan cselekednie. A demokratikus berendezkedés bőséges lehetőséget kínál arra, hogy a társadalom erőszakmentesen érvényesítse akaratát és érdekeit a népnyomorító, maroknyi spekulánssal szemben. A tiszta és célszerű cselekvéshez viszont tudati ébredés és fegyelmezettség szükséges.
Ugyanakkor sem osztályharc, sem fajvédelem nem árnyékolhatja be a pénzhatalommal szembeni fellépés világos, tiszta céljait.

Nem csak a külső, hanem a bennünk élő belső pénzhatalom pusztító, betegítő hatásai ellen is küzdenünk kell.
Amíg nem vesszük fel a harcot a bennünk romboló, belső pénzhatalommal: a kamatokból élés, a spekuláció kínálta ingyen nyereség, a küzdelem és munka nélküli meggazdagodás ostoba illúzióival, addig a külső pénzhatalom ellen sem lehetünk sikeresek. Tudati ébredésre van ehhez szükség. Fel kell adnunk a pénzzel kapcsolatos hazug illúziókat. A társadalomnak kell uralkodnia a pénzen, nem pedig a pénznek a társadalmon.

A pénz- és hitelműködés új elveiben a morális alapigazságoknak kell megjelennie.
Társadalmi közmegegyezés, társadalmi szerződés szükséges az új pénz- és hitelműködési alapelvek meghatározásához. Ezeknek az alapelveknek tisztán követniük kell a valóságos értékrendet: az ember, az emberi élet, a moralitás, a kultúra, a létbiztonság és fejlődés eszméit. Csak ezeknek az értékeknek érvényesülésével képzelhető el stabil, egészséges pénz- és hitelműködés kialakítása.

Ezekért a célokért alakult meg és bont zászlót 2011. április 18-án, Nagyhétfőn a Nagyhétfői Szövetség. Mindenki csatlakozhat, aki egyetért ezekkel a célokkal, s cselekedni is kész a megvalósításukért.

Történelmünknek ezekben a sötét időiben mindenkit hívunk közös gondolkodásra, tudatos és fegyelmezett cselekvésre.

Krisztus legyen velünk, aki kiűzte a kufárokat a templomból! Méltó módon, bátran, határozottan, de fegyelmezetten cselekedjünk, tudván azt, hogy végső soron azok is testvéreink, akik a pénz kísértéseiben elbuktak .

Éliás Ádám elnök
a Nagyhétfői Szövetség (Mozgalom) nevében

Máté Evangéliuma 21:12-17; Márk Evangéliuma 11:15-19; Lukács Evangéliuma 19:45-48; János Evangéliuma 2:13-22