Home ÉRDEKVÉDELMI HÍREK SORSKÖZÖSSÉG: A LIDL-blokád útlezárás második napja

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

november 2022
V H K SZ CS P SZ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Névnap

Ma 2022. november 30., szerda, András és Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 101 vendég böngészi
SORSKÖZÖSSÉG: A LIDL-blokád útlezárás második napja PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2011. november 18. péntek, 00:00

Csak a legnagyobb köszönet és elismerés hangján szólhatunk arról a folyamatos érdeklődésről és rokonszenvről, amelyet a sajtó évek óta, a kezdetektől a mai napig tanúsít küzdelmünk iránt. Soha nem kritizáltuk, mikor milyen riportokat, cikkeket készítettek és közöltek rólunk a média szereplői. Úgy éreztük, hogy érdemeinken felül elhalmoznak minket együttérzésükkel, s átérzik, hogy az egész társadalom életbevágó ügyeiért tevékenykedünk.
Éppen ezért, bizonyos félreértések jelzése miatt szeretnénk rögzíteni, hogy tegnapi megjegyzésünk a média függetlenségéről nem irányult egyetlen média szereplő ellen sem, hanem amit mondtunk és mondunk, éppen hogy a sajtó védelmében történt. A sorsközösséget szerettük volna hangsúlyozni: a multik és a bankok, hatalmas pénztömegeket a kezükben tartva azt hiszik, hogy akár az építő vállalkozásokkal, akár a sajtóval azt tehetik, amit csak akarnak: kisemmizhetik őket, szellemi rabszolgává tehetik őket. S ha ezt bárkivel szemben megengedjük, akkor mindenki sorra kerülhet. Ha viszont akár csak egyetlen ponton megálljt parancsolunk, minden más területen normalizálódhat és humanizálódhat a helyzet, s elindulhat a magyar társadalom egy öntudatos, tartással rendelkező, egyben pedig minden kívülálló felé barátságot mutató, egyenrangú együttműködést ajánló közösség képének megvalósítása felé.

Lezajlott az útlezárás második napja a LIDL szigetszentmiklósi Logisztikai Központjánál.

A rendőrség panaszkodik, hogy nagy erőket köt le a demonstráció biztosítása, egyéb feladataik ütemes teljesítésében akadályozva vannak.
A blokád első napján mondta a VÉSZ elnöke a szigetszentmiklósi kapitány úrnak, hogy semmi szükség 30-40-50 rendőr jelenlétére. Elég lenne két rendőr a főbejárat oldalához, kettő a hátsó bejárathoz, s a rendőrség ne avatkozzon bele addig az eseményekbe, amíg bármiféle atrocitás nem történik. Márpedig ilyen fejlemény kizárt, mert a VÉSZ legfontosabb elvei közé tartozik az erősza