Home VÉSZ INFÓPORTÁL - ÉRDEKVÉDELMI HÍREK JOGI MEGOLDÁST! - A LIDL-blokád hatodik napja

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

szeptember 2023
V H K SZ CS P SZ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Névnap

Ma 2023. szeptember 23., szombat, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 99 vendég böngészi
JOGI MEGOLDÁST! - A LIDL-blokád hatodik napja PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2011. november 21. hétfő, 00:00

 

Hálásan köszönjük a JOBBIK Magyarországért Pártnak, hogy szombaton sajtótájékoztatón állt ki küzdelmünk mellett, és hogy kezdeményezi a konfliktus hátterében álló súlyos jogi rendezetlenségek parlamenti megoldását.

Egyben felkérjük a többi parlamenti pártot is, hogy haladéktalanul tegyék meg a törvényhozásban azokat a lépéseket, amelyek végre megnyugtatóan rendezik a gazdaságnak ezt az életbevágó problémáját. Ez nem pártszimpátia kérdése, hanem össztársadalmi probléma! Addig hiába vannak jó programok, amíg a pénz nem az értékteremtő munkát végző emberekhez és cégekhez, hanem a spekulánsokhoz kerül, és így mindig újratermelődik a lánctartozás. Ha minden így marad, HOGYAN VÁLIK MAGYARORSZÁG A SPEKULÁNSOK ORSZÁGÁBÓL AZ ÉRTÉKTEREMTŐ MUNKA ORSZÁGÁVÁ? – ahogyan az a kormányprogramban szerepel.
Kiforrott, koherens koncepciókkal rendelkezünk, amelyeket a régi és az új kormánynak is benyújtottunk, eddig minden eredmény nélkül.

Pedig mi magunk is úgy látjuk: nem lehet arra hosszútávon berendezkedni, hogy a cégek blokádokkal, útlezárásokkal, és egyéb más akciókkal legyenek kénytelenek érvényt szerezni jogos követelésüknek.
Ráadásul olyan joggyakorlat alakult ki, amely folytán az értékteremtő ember és vállalkozás jogvédelme is romokban hever ma Magyarországon.
MINDEN MEGNYUGTATÓ, ÉRDEMI, JOGI MEGOLDÁSÉRT KIÁLT!

 

Köszönjük, hogy az „Élőlánc Magyarországért” szervezet határozott hangvételű nyilatkozatban állt ki mellettünk, s mind a LIDL-t, mind a hatóságokat felszólította az igazi jogelvek érvényesítéséért.

Az útlezárásra és egyéb akciókra készülés jegyében telt el a blokád hatodik napja.

Lajkó Gábor úr, a LIDL egyik vezetője vasárnap délután felhívta telefonon az egyik érintett VÉSZ-tag cég vezetőjét, hogy hétfőn fél kilenckor tárgyalni szeretne vele a kifizetés céljából, azzal a feltétellel, hogy erről sem a többi céget, sem a VÉSZ-t nem tájékoztathatja.
A cég vezetője azonnal jelentette az „ajánlatot” a VÉSZ elnökének és a többi érintett cég vezetőjét is tájékoztatta.
A LIDL vezetői arra számítanak, hogy a pénzre való rászorultság folytán megbonthatják a VÉSZ szolidaritási egységét.
Rögzítjük: az összes VÉSZ-tag cég követelését kizárólag egyidejűleg, és kizárólag a VÉSZ keretein belül lehet rendezni.
Figyelmeztetjük a LIDL-t: ne próbálkozzon az egységet megbontani igyekvő manőverekkel, mert ha végtelenségig bőszíti az embereket, még ha sikerülne is egy-két nagyobb céget kiiktatnia, még mindig több száz cég haragjával kell szembenéznie!
Ezenfelül Lajkó úr próbálkozása a LIDL nyilatkozatának minden pontját kérdésessé teszi. Mert joggal tesszük fel a kérdést: bizonyos cégek esetében mégiscsak van jogi és pénzügyi megoldás, más cégek esetében pedig nincs?

Hétfő reggel hat órától a főbejárat blokádjánál hatékonyabb félpályás útlezárásban folytatódik a LIDL elleni akció. A LIDL bejáratánál szemben lévő ponttól egy kilométeren át tart majd a blokád. 3-tól 120 darabig vannak bejelentve a gépkocsik. A LIDL forgalmához igazodva fogjuk a létszámot alakítani.
Információnk van arról, hogy a LIDL a székesfehérvári logisztikai központjához szervezett át bizonyos áruforgalmat. Ez olyan hatalmas költséggel jár, fuvarozási szakemberek szerint, amelyből könnyedén ki lehetne fizetni a LIDL áruház építőinek munkáját. A LIDL mégis inkább a szipolyozás politikáját választja – bármibe kerül is.
Napokon belül meg fog történni a LIDL székesfehérvári logisztikai központjának is a lebénítása.
Lépéseket tettünk, hogy a LIDL németországi központja megismerje az üggyel kapcsolatos igazságot.

Budapest, 2011. november 21.

VÉSZ Akcióparancsnokság