Home VÉSZ INFÓPORTÁL - ÉRDEKVÉDELMI HÍREK AZ INDEX ESETE: A SAJTÓKOMMUNIKÁCIÓ TORZULÁSAI - A LIDL-blokád útlezárás hatodik és hetedik napja

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

július 2024
V H K SZ CS P SZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Névnap

Ma 2024. július 21., vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 381 vendég böngészi
AZ INDEX ESETE: A SAJTÓKOMMUNIKÁCIÓ TORZULÁSAI - A LIDL-blokád útlezárás hatodik és hetedik napja PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2011. november 28. hétfő, 00:00

 

A VÉSZ elnökét, az egyetlen otthonból történő kilakoltatások megakadályozása érdekében, a 2009 nyarán, a kereskedelmi bankok ellen eljuttatott ultimátumért, amely szerint a kilakoltató bankokat a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom meg fogja semmisíteni működésükben, ha tömeges kilakoltatásokba kezdenek, a II. Kerületi Ügyészség 2010-ben vád alá helyezte. E vád alapján, amely a bankok kényszerítéséről szólt, a II. és III. Kerületi Bíróság Dr. Mikó Gergely tanácsa Éliás Ádámot 10 hónapi, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, 2011. március 30-án.

Fellebbezést követően, 2011. október 19-én a Fővárosi Bíróság (mint másodfokú bíróság) Dr. Somogyi Gábor tanácsa, megsemmisítve az elsőfokú ítéletet, Éliás Ádámot, bűncselekmény hiányában, felmentette a vád alól.

Ezek után, 2011. november 23-án, több mint egy hónappal az elsőfokú ítélet megsemmisítése után, az INDEX Hírportál a megsemmisített elsőfokú bírósági ítéletet közölte le egy Spirk (Stirk?) nevű munkatársa tollából származó cikk keretében, anélkül, hogy a másodfokú ítélet tényére és tartalmára kitért volna.
Ugyanebben a cikkben egyoldalúan közölte az INDEX a Spirk-cikkben a LIDL képviselőjének azt a közönséges hazugságát, miszerint a LIDL Áruházát megépítő, kisemmizett vállalkozások vezetői is belátták, hogy nincs jogi megoldás. Pedig van jogi megoldás, csak olyan jogi megoldás nincs, amelyben kizárható lenne a jogvita a LIDL és a GROPIUS felszámolója között. A GROPIUS bizonyított rosszhiszeműsége és sorozatos szerződésszegése miatt azonban kizárható egy esetleges jogvitában a GROPIUS pernyertessége a LIDL-lel szemben.
Továbbá a VÉSZ elnökének egy nem publikus elnöki körleveléből, amelyet egy spicli adott át az INDEX-nek, egyoldalúan, a VÉSZ elnökének reagálási lehetősége nélkül, s a forrás megjelölése nélkül idézett a Spirk-cikk.

A VÉSZ elnöke a cikk megjelenése utáni napon levélben írta meg a tényeket Haszán Zoltán és Haász János uraknak, az INDEX vezető munkatársainak, s kérte a korrekciót. Telefonon beszélt Spirk úrral, őt is kérve a tények szerinti korrekcióra. Spirk úr, miközben kijelentette, hogy mostanában nem kíván „újabb cikket írni” a témáról, s Éliás Ádám megpróbálta meggyőzni, hogy nem újabb cikkről van szó, hanem hamis közlés korrekciójáról, többször kisípoltatta a telefonját.

Nem történt meg a korrekció, s a következő napon a VÉSZ elnöke az INDEX főszerkesztő-helyettesével, Dudás Gergely úrral beszélt, aki egyetértett a korrekció szükségességével, s konkrétan megígérte. Ez november 25-én, pénteken történt.

A korrekció azóta sem következett be.

Leszögezzük: a VÉSZ elnöke akkor is végigviszi harcát az egyetlen otthonokból történő kilakoltatások megakadályozásáért, ha jogerősen elítélték volna. Továbbá: semmi kifogásunk az ellen, ha a VÉSZ-t kritizáló, akár becsmérlő vélemények látnak is napvilágot. Az is tény, hogy az INDEX-szel idáig teljesen korrekt volt az együttműködés. Ebbe bőven belefért a VÉSZ-t olykor egyenesen rágalmazó állítások közlése is, mert a hírportál tisztelt munkatársai minket is mindig, korrekt módon megkérdeztek.

Most azonban egyoldalú, s a VÉSZ-t és elnökét hamis közlésekkel lejáratni szándékozó eljárást tapasztalunk az INDEX részéről, s ezt nem tudjuk mire vélni. Mindez talán a LIDL nyomására, esetleg ígéreteire történik?

Szeretnénk meglátogatni az INDEX kiadóját és szerkesztőségét: szembesüljenek a cégvezetőkkel, akikről, egyoldalú LIDL-nyilatkozatok formájában, hazugságokat terjeszt a Spirk-cikk.

A LIDL-blokád útlezárás hatodik és hetedik napja az „állóháború” jegyében lezajlott. Megrendítő volt, hogy az útlezárást fenntartó aktivisták ellátása érdekében az ország távoli pontjairól is jöttek szolidáris barátaink.

A VÉSZ elnöke a legutóbbi közleményünkben szereplő összefoglalót és megoldási javaslatot elküldte közvetlenül a LIDL magyar menedzsmentjének és a német LIDL-központnak is, a következő kísérőlevél mellékleteként:

„Tisztelt Uraim!

Közvetlenül megküldjük Önöknek tárgyi közleményünket.

Kérem, vegyék nagyon komolyan.

Kérem sürgős visszajelzésüket. Szeretném emlékeztetni Önöket, hogy Bajkai úrtól is kértem a sürgős jelentkezést legutóbbi tárgyalásunk után, amit Bajkai úr semmibe vett.

Most, amikor új, sokkal súlyosabb szakasza kezdődhet a konfliktusnak, újra kérem, még időben, a sürgős jelentkezésüket.

Nem akarjuk tönkre tenni Önöket. Békés, korrekt, jogszerű, a kisemmizett cégeket talpra állító, azonnali megoldást kérünk.

Aztán - Advent felé haladva - legyen szent a béke.

Mobilszámom: +3670/9431777

Tisztelettel: Éliás Ádám elnök (VÉSZ)”

A továbbiakban már nem csak a magyar menedzsmenté, hanem a német központé is a felelősség a bekövetkezhető fejleményekért.

Budapest, 2011. november 28.
VÉSZ Akcióparancsnokság