Home ÉRDEKVÉDELMI HÍREK TÁRSADALMI SORSKÖZÖSSÉG A SZIPOLYOZÁS ELSZENVEDÉSÉBEN - A LIDL-blokád útlezárás tizenegyedik és tizenkettedik napja

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

május 2024
V H K SZ CS P SZ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Névnap

Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 294 vendég böngészi
TÁRSADALMI SORSKÖZÖSSÉG A SZIPOLYOZÁS ELSZENVEDÉSÉBEN - A LIDL-blokád útlezárás tizenegyedik és tizenkettedik napja PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2011. december 03. szombat, 00:00

Megdöbbentő adatokat közölt a magyar-termekek.blog.hu a LIDL üzletpolitikájáról. A magyar termékek arányát 30% alá szorította, és silány, de olcsó dömpingárukkal olyan kilátástalan árversenybe kényszerítette a minőségre törekvő magyar élelmiszer-áru termelőket, hogy a tönkremenetelük nyomán világrekord-gyorsasággal tudjon terjeszkedni a magyar piacon. Ugyanazt az embertelen, szipolyozó üzletpolitikát folytatja az élelmiszer-termelők ellen, mint az áruházát megépítő vállalkozások ellen is.

És a fogyasztók ellen is! Mert ahogy a magyar termelés még inkább visszaesik, s még kevésbé tud konkurrenciát jelenteni, majd fogja az árát emelni! Szűklátókörű, öngyilkos magatartást tanúsítanak azok a vásárlók, akik még most is a LIDL áruházakban költik el vásárlásra szánt pénzüket, mert a mai, silánysággal párosuló olcsóság egy pillanat alatt átvált áremelésbe, ahogy tovább sorvad a magyar termelőképesség!
Mi pedig kiért is harcolunk?
Csak magunkért, csak a kisemmizett alvállalkozókért?
Vagy talán a kiszorított, tönkretett termelőkért és a vásárlók igazi érdekeiért is?
Nem az egész társadalom érdeke, hogy megtanítsuk a multikat, mit tűrünk és mit nem tűrünk el ebben a hazában?
Nem jött még el az ideje, hogy széles összefogással, cselekvő módon érvényesítsük a társadalmi akaratot, véget vetve annak a helyzetnek, hogy egész Európa rajtunk nevet?

Lezajlott a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon a LIDL székesfehérvári Logisztikai Központja előtti területek félpályás útlezárásának egyeztetése. Az útlezárás december 5-én hétfőn reggel 8 órától december 22-én éjszaka 24 óráig folyamatosan fog tartani.
A bejelentést a Székesfehérvári Rendőrkapitányság tudomásul vette.
Szintén lezajlott a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon, a már zajló útlezárás bizonyos technikai módosításainak egyeztetése. A rendőrség helyi vezetőivel itt is egyetértés alakult ki a módosítás jellegében.
Szigetszentmiklóson megtörtént az útlezárás meghosszabbításának bejelentése december 22-én 24 óráig, majd 2012. január 3-tól egyelőre január 31-ig.
Tekintettel arra a panaszra, amelyet Szigetszentmiklóson élő polgárok fogalmaztak meg, miszerint a rendőrség túl nagy erőit köti le a VÉSZ LIDL elleni blokádjának biztosítása, s emiatt romolhat a közbiztonság, a VÉSZ elnöke felajánlotta a rendőrségnek azt a sok aktivista által kezdeményezett segítséget, hogy a VÉSZ, az aktivisták közül, éjszakai járőrözés céljából, felajánl néhány kemény, bátor embert, a Szigetszentmiklósi Polgárőrség erősítésére. Ez azonban a kapitány úr tájékoztatása szerint, jogszabályi előírások miatt sajnos nem lehetséges, mert a járőrözésben mindig csak az adott település polgárai vehetnek részt.

Budapest, 2011. december 3. - VÉSZ Akcióparancsnokság