Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK Beszámoló a VÉSZ 2012. július 5-én végrehajtott akciósorozatáról

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

április 2024
V H K SZ CS P SZ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Névnap

Ma 2024. április 23., kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1055 vendég böngészi
Beszámoló a VÉSZ 2012. július 5-én végrehajtott akciósorozatáról PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2012. július 06. péntek, 14:37

A nyári időpont ellenére kellő számú akciócsapatok hajtották végre a 2012. július 5.-i akciókat.

Először, 8 óra 45 perckor, a VÉSZ akciócsapatai blokád alá helyezték a TESCO Gyálon lévő Logisztikai Központját. A blokád előzménye az volt, hogy két ki nem fizetett alvállalkozó ügyében, akik a TESCO különböző áruházainak építésén vettek részt, kudarcba fulladtak a kb. másfél éven át a békés megoldás érdekében tartott tárgyalások. Bár az érintett cégek és a VÉSZ is kompromisszumkészséget tanúsított, ennek ellenére a TESCO minden megoldást elutasított.
Másfél órája tartott a blokád, amikor a TESCO jogi vezetője konkrét megoldási javaslatot tett, amelynek során egyrészt a két kisemmizett cég helyzete rendeződik, másrészt együttműködés alakul ki, hogy a TESCO beruházásain többé elő se fordulhasson olyan helyzet, amelynek eredménye, hogy a munkákat ténylegesen elvégző alvállalkozók nem jutnak hozzá munkájuk jogszerű ellenértékéhez.
Mivel a konkrét ügyben, s ki tudja, hosszú távon is békekötés várható a TESCO-val, ezzel az üggyel bővebben nem kívánunk foglalkozni.

Szeretnénk megjegyezni, jelenlegi és későbbi érdekvédelmi ellenfeleinknek címezve: ha megoldás nélkül megszakítják a tárgyalásokat, az soha nem jelentheti azt, hogy az ügy megoldódott. Csupán azt jelenti, hogy a VÉSZ akciókat fog végrehajtani.

Kedves, és az akciócsapatokat örömmel eltöltő mozzanata volt az eseményeknek, hogy amikor a kiérkezett rendőrök parancsnoka, egy rendőr őrnagy úr Gyál Polgármesterével telefonon beszélt a kamionok elirányításáról, e telefonbeszélgetést követően az őrnagy úr átadta a VÉSZ elnökének a Polgármester Úr személyes üzenetét, amely szerint mélyen együtt érez a VÉSZ-szel.
Ezúton is megköszönjük Gyál Polgármesterének ezt a kedves üzenetét, amely újabb tanújele volt annak az általunk igen gyakran tapasztalt ténynek, hogy a társadalom széles rétegei megértik: igazság alapján, a jogszerűség helyreállításáért folytatjuk küzdelmünket. Köszönjük a lépten-nyomon tapasztalható, sokféle módon kifejezett támogatottságot.

Az akciósorozat másik színtere a TRENDEX Budapest, XI. Barázda u. 42. szám alatti központi irodája volt.
Az akció hátterében a Hunguest – Trendex - P2 Resort – Builder Site – Impensa vállalatcsoport pénzleszívó spekulációjának eredményeként, két alvállalkozó kisemmizése áll. Különböző ügyekről van szó, a cégcsoport manipulációjának összekötő szála a Höveli István – Tukacs László – Csellik Szabolcs – Fakli István együttműködése, hátterében Rizó Mihály üzletemberrel.

Az egyik ügy a szegedi Forrás Hotel munkáival kapcsolatos, amelynek során, még a bontási munkák folyamán, ezer tonna paneltörmelék keletkezett, amellyel a kivitelező Bujdigép Kft. nem tud mit kezdeni, mert a Hunguest nem fizeti ki a munkáját. Ebből környezetvédelmi botrányhelyzet van kialakulóban.
A másik ügy a hévízi Mirage Hotel szerkezetépítőjének, a Csiszár egyéni vállalkozásnak ki nem fizetéséből adódik.
Hosszú időn át kísérletezett a VÉSZ a tárgyalások fonalának felvételével, minden eredmény nélkül.
A VÉSZ akciócsapatai bementek a TRENDEX központi épületébe, s személyesen keresték az érintett vezetőket, akik közül senki nem mert lejönni, hogy a károsult cégekkel és érdekvédelmi képviselőjükkel szembesülve tárgyaljon.
Végül egy műszaki kolléga jelent meg, akit megkértek annak az üzenetnek az átadására, a Rizó Mihány – Fakli István – Höveli István - Tukacs László – Csellik Szabolcs csoportnak címezve, hogy a két szállodát, akár működő állapotukban is megtámadhatja szolidáris erődemonstrációval a Szövetség, ha nem történik meg azonnal a korrekt, jogszerű elszámolás.

Harmadik célpontja a VÉSZ csütörtöki akciósorozatának a Pere Laurent Kft. – Balogh Béla spekuláns csoport volt, a Krúdy Gyula utca 11. szám alatti épület felújításával kapcsolatban, amelynek során két alvállalkozót, Czupor Istvánt és Dekovics Attilát nem fizették ki. Az akciócsapatok nem találták ott a manipulációban kulcsszerepet játszó Balogh Bélát, de megüzenték, hogy meg fogják találni a legközelebbi projektjén.

Ezt követően az akciócsapatok Demján Sándor úr központi épületét látogatták meg a Váci úton.
Az akció oka az volt, hogy több cég kifizetése nem történt meg a Tóváros Lakópark ARCADOM beruházásában kivitelezett munkáin.
A VÉSZ megkísérelte az egyeztető tárgyalások során a békés, kompromisszumos megoldás elérését, de ez reménytelennek bizonyult, Demján úr pedig elzárkózott a közvetlen tárgyalások elől.
Most az akciócsapatok kérték a tárgyalást. Az őrző-védő szolgálat ki akarta küldeni a csapatokat az épületből, de azok nem távoztak addig, amíg valakivel érdemben nem tárgyalhatnak. Összetűzésre, fizikai atrocitásra nem került sor, mert a VÉSZ nagy erőkkel volt jelen.
A jelenlévő VÉSZ-tag cégvezetők közül többen is kifejezték értetlenségüket, hogy Demján úr, aki a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, miért nem akar tárgyalni vállalkozókkal.
Végül a biztonsági szolgálat vezetője közölte Demján úr üzenetét: kedden, július 10.-én délelőtt 11 órakor kész tárgyalni a VÉSZ elnökével.
Ezt követően az akciócsapatok békésen elhagyták az épületet.
A tárgyalások eredményéről tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.

Az akciósorozatot végül a CIB Bank Váci út elején lévő fiókja elleni akcióval fejezte be a VÉSZ. A fiókot 15 perc után bezárták.

A hétfői, július 9-i akciósorozat fő célpontjai a CIB bakfiókok lesznek, amelyek közül sok ellen hajtanak végre ügyintézési akciókat a VÉSZ akciócsapatai. Ennek oka, hogy a CIB Bank egy beruházás során tönkretette egyik társunkat, s még tárgyalni sem volt hajlandó a megoldásról.
Aznap akciók lesznek a Gropius Zrt. és a Hérosz Zrt. felszámolói ellen is, és meglátogatjuk a Nemzeti Galériát, valamint a CODEX Zrt. budakeszi nyomdáját is, tönkretett, kisemmizett társaink védelmében.