Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK Közlemény a VÉSZ 2012. október 18.-án, csütörtökön végrehajtott akcióiról

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

július 2024
V H K SZ CS P SZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Névnap

Ma 2024. július 13., szombat, Jenő napja van. Holnap Örs és Stella napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 2140 vendég böngészi
Közlemény a VÉSZ 2012. október 18.-án, csütörtökön végrehajtott akcióiról PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2012. október 18. csütörtök, 17:01

Közlemény

a VÉSZ 2012. október 18.-án, csütörtökön végrehajtott akcióiról

1. Első helyszínünk az Országgyűlés Irodaháza („Fehér Ház”) volt, a Margit híd pesti hídfőjénél.
Akciócsapataink bementek az előcsarnokba, s transzparenseken fejezték ki azt a meggyőződésünket, hogy senki, még egy országgyűlési képviselő sem teheti meg, hogy nem fizeti ki saját házának építőit.

A figyelmeztető akcióra azért került sor, mert Pörzse Sándor országgyűlési képviselő még mindig azt hiszi, hogy mondvacsinált ürügyekkel megspórolhatja háza építőinek kifizetését.
Mivel Pörzse Sándor hamisan úgy akarja beállítani, mintha a VÉSZ az ügyből politikai ügyet akarna csinálni, s mintha a Jobbik Magyarországért Párt ellen akarna fellépni, határozottan leszögezzük, hogy a Jobbik-nak semmi köze nincs ehhez az ügyhöz. Sőt, a Jobbik vezető személyiségei közül többen, jó szándékkal, közvetíteni is próbáltak ebben a kérdésben – sikertelenül.

Megjegyezzük, hogy párthatalmi szempontok alapján a VÉSZ soha semmilyen módon nem avatkozott be politikai pártok hatalmi csatározásába. Minden pártot támogatunk, amely a magyar társadalom tényleges érdekeiért, s az általános emberi értékek védelmében lép fel. Azokkal a pártokkal pedig (vagy egyes megnyilatkozásaikkal) szemben állunk, amelyek a fenti érdekek és értékek ellen szólnak, vagy tesznek.

A Jobbik Magyarországért Párt több alkalommal határozottan kiállt a kkv szektor érdekében, vagy a kilakoltatások megakadályozásáért folytatott küzdelmünk mellett, ezért a leghatározottabban elutasítjuk Pörzse Sándor kísérletét, hogy a szipolyozó magatartása miatti fellépésünket a Jobbik elleni fellépésnek próbálja beállítani.
Ismerős ez a magatartás. Amikor rabló spekulánsok ellen léptünk fel, nem egyszer rágalmaztak hamis módon minket, mintha az illető szélhámosok nemzeti, vagy politikai, vagy etnikai, vagy vallási, stb. hovatartozása miatt léptünk volna fel ellenük, nem pedig a vállalkozásokat tönkretevő, „profitmaximalizáló” üzleti bűneik miatt.
Ezzel próbálkozik Pörzse Sándor is. A Jobbik mögé bújik, s úgy csinál, mintha a Jobbiknak bármi köze lenne az ő saját szipolyozó, felelőtlen magatartásához.
Nyilatkozataiban újabb valótlanságokat állít. Javasoljuk a sajtó munkatársainak: kérjék el az igazságügyi műszaki szakértői véleményt, amire Pörzse hivatkozik. Akkor majd kiderül az igazság.
Felhívjuk Pörzse Sándor figyelmét, hogy figyelmeztető akcióink után más fajta akcióink fognak következni.

2. Második akciónk színtere a Budapest V. Váci utca 1. sz. alatti épület volt, amelynek átépítése során a Hérosz Zrt. szándékos felszámolásával összefüggésben sok vállalkozót tönkretettek. A megrendelői oldal, összejátszva a felszámolóval, úgy játszik az épületet saját pénzükön megépítő vállalkozásokkal, mint macska az egérrel.
Az őrző-védők részéről kezdeményezett, de a VÉSZ csapatai által pillanatok alatt ártalmatlanná tett fizikai attrocitást, lökdösődést sem nélkülöző akció folyamán a VÉSZ csapatai jelezték: szét fogják bontani az épületet, ha nem találnak megoldást a felelősök.

A megoldásra irányuló annyi kísérlet után határozottan jelezzük a törvényhozó és végrehajtó hatalomnak: mivel nem fizetik ki, tehát nem kell a munkánk, meg fogjuk azt semmisíteni. Nincs már vesztenivalónk. A magyar társadalom létalapjait rombolják gazdasági-pénzügyi eszközökkel, s ennek egyik leggyilkosabb módszere, hogy a már elvégzett munkát sem fizetik ki, amelyhez az anyagokat a vállalkozások saját pénzükön vásárolták meg, és saját pénzükön finanszírozott élőmunkával építették be. Ez majdnem mindig egzisztenciális katasztrófával fenyegető eladósodással jár.
Sodródunk a pillanat felé, amikor majd el fogjuk határozni egy elkészült, ám ki nem fizetett projekt akár több ezer fő koncentrálásával történő szétbontását.

Minden a jogi szabályozásért kiált, a Kormány és a Parlament pedig semmit nem tesz a lánctartozások megakadályozásáért és a bűnösen rossz csődtörvény megváltoztatásáért.
Jogos tehát a kérdés: a saját semmibe vett, kifizetetlen munkánk elpusztítása szükséges ahhoz, hogy a hatalom végre elszánja magát a jogi megoldásra? (Ahogyan minden országban megoldották az értékteremtő munka biztos jogvédelmét!)

Drámai fordulathoz közeledik a VÉSZ küzdelme!
Budapest, 2012. október 18.

VÉSZ Akcióparancsnokság