Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK LEHETSÉGES, HOGY MATEMATIKAILAG HIBÁS MÓDSZEREN ALAPULNAK A NAV (APEH) ÁLTAL MEGÁLLAPÍTOTT ADÓHIÁNY-SZÁMÍTÁSOK ÉS BÜNTETÉSEK!

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

július 2024
V H K SZ CS P SZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Névnap

Ma 2024. július 24., szerda, Kinga és Kincső napja van. Holnap Kristóf és Jakab napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1096 vendég böngészi
LEHETSÉGES, HOGY MATEMATIKAILAG HIBÁS MÓDSZEREN ALAPULNAK A NAV (APEH) ÁLTAL MEGÁLLAPÍTOTT ADÓHIÁNY-SZÁMÍTÁSOK ÉS BÜNTETÉSEK! PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám, elnök   
2013. április 08. hétfő, 12:38

Megkereste a VÉSZ-t egy székesfehérvári vállalkozó, aki mérnök-közgazdász. Közreműködésünket kérte egy rendkívüli horderejű ügyben.

Átadott egy dokumentációt, amelyben bebizonyította, hogy az adóhiány megállapítása és a büntetés kiszabása az APEH (NAV) részéről általánosan használt, matematikailag hibás logikán, alkalmazhatatlan módszertanon alapul. Tehát objektíve hibás, ezért jogilag megtámadható, s megsemmisíthető. Ez azt jelenti, hogy a hibás számításon alapuló hiány és büntetés semmis, így kamataival együtt visszakövetelhető. Matematikai eszközökkel levezeti, hogy az APEH (NAV) által használt módszertani logika csak arra az esetre alkalmazható, ha 0, vagy mínusz rátája van az inflációnak. Ilyen pedig belátható időn belül nem volt. A plusz inflációs ráta által indukált haladvány viszont, még alacsonyabb érték esetén is olyan meredek, hogy a kivetett adóhiány döntő részét, sőt esetleg egészét is - és természetesen a nyomában kivetett büntetést - jogtalanná teheti.

Abban a szörnyű pénzhiányban, amelyben most a vállalkozások szenvednek, óriási jelentősége lenne, ha a kkv szektor érintett szereplői (valószínűleg rengeteg ilyen van!), az ellenük, adóhiány és büntetés címén, matematikailag hibás módszer alkalmazásával kivetett összegeket, azok kamataival együtt visszakaphatnák.

Magam nem értek hozzá, nem tudom felülbírálni, de a dokumentáció nagyon meggyőző, tiszta matematikai okfejtést tartalmaz.

A VÉSZ az ügyet, mint igazi érdekvédelmi témát, felvállalja, és - amennyiben szakmai-tudományos szempontból megállja a helyét, - győzelemre viszi.

Emlékeztetnék minden kedves érdeklődőt, hogy a VÉSZ "Természetbeni adófizetés" című akciója indította el azt a folyamatot, amely akkor az egész társadalmat felrázta, és amely arra irányult, hogy addig ne kelljen ÁFA-t fizetni a vállalkozónak, amíg meg nem kapta munkája ellenértékét. Mára pedig ez már jogszabályi valóság lett, vannak is olyan barátaink, akik már ebbe a körbe tartoznak.
Sokan nem is tudnak erről a lehetőségről, ezért azt tervezzük, hogy a lánctartozás elleni új jogi szabályozás áttekintése során a honlapunkon részletezni fogjuk ezt a kérdést is, hogy minél több vállalkozó élhessen ezzel a nagy könnyebbséget biztosító lehetőséggel.
Van tehát némi érdekvédelmi gyakorlatunk az adó témában, így minden reménnyel felvállalhatjuk ezt az új ügyet is.

Lehetőséget adunk mindenkinek, aki érintett, aki ellen az utóbbi 4-5 évben adóhiányt, és emiatti büntetést szabott ki az APEH (NAV), hogy jelentkezhet e témában a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen. Nem szükséges az eset részletes leírása, elegendő a cég neve, vezetőjének neve, az elérhetőségek, valamint az adóhiány és a büntetés összegének és az ezzel kapcsolatos határozat dátumának megadása.

Találkozást és megbeszélést fogunk szervezni a VÉSZ érintett és érdeklődő tagjai, és a mérnök-közgazdász barátunk között. Alaposan átbeszéljük az ügyeket, ha sok lenne a jelentkező, több csoportban is. Minden kérdést tisztázunk, mindenki elmondhatja ügyének konkrétumait, s a barátunk megvilágítja, kinél hogyan alkalmazható a hibás módszertani logika bebizonyítása.

Közösen rögzítjük, mi szükséges a VÉSZ érdekvédelmi fellépésének megindításához. Véleményem szerint például a modell vizsgálatára vonatkozó, vagy valamelyik konkrét üggyel kapcsolatos, egymástól független szakértői vélemények beszerzése is szükséges lenne. Ennek költsége összesen nem lenne több pár százezer forintnál, de döntő fegyvernek bizonyulhat.

A VÉSZ, demonstráció keretében, tárgyalást kezdeményez a NAV vezetőjével. A demonstráció kettős célú lenne: egyrészt megköszönnénk a demonstráción a Kormánynak, hogy a VÉSZ kezdeményezésére megváltoztatták a feltételeket, s az új jogi szabályozás lehetővé teszi, hogy a vállalkozó csak a realizált árbevétele után fizessen ÁFA-t. Másrészt érdemi tárgyalást kérnénk a hibás módszertan alapján kivetett adók és büntetések korrekciója érdekében, ha csak lehet, peren kívüli megegyezés formájában.

Ha szükséges, próbapereket indítanánk, esetleg a VÉSZ-ben szervezett pertársasági formában.

Óvatos becsléssel is, több száz milliárd forinthoz juthatnának (valójában ennyit kaphatnának vissza!) a kkv szektor tagjai, ha a VÉSZ betölti szokásos úttörő szerepét.