Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK PÖRZSE SÁNDOR BEPERELTE A VÉSZ-T

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1198 vendég böngészi
PÖRZSE SÁNDOR BEPERELTE A VÉSZ-T PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2013. május 08. szerda, 14:49

Pörzse Sándor JOBBIK-os országgyűlési képviselő pert indított a VÉSZ ellen jó hírnév megsértése miatt, 500.000,- forint nem vagyoni kártérítés megfizettetéséért.

A VÉSZ 2012. október 4.-én a JOBBIK Villányi úti irodájánál, majd október 18.-án a Képviselői Irodaházban tartott szolidaritási akciót, mert Pörzse Sándor és felesége nem fizette ki a házukat megépítő DOMIGON Kft. munkáját. Ezekről az akciókról közleményekben számoltunk be honlapunk hasábjain. Ezekben ismertettük a fellépésünk előzményeit, s cáfoltuk Pörzse úr azon állítását, hogy a VÉSZ politikai szintre akarja helyezni ezt az érdekvédelmi ügyet.

A bírósághoz beadott keresetlevél szerint a képviselő úr azt tartja jó hírneve szempontjából sérelmesnek, hogy a Szövetség által üzemeltetett honlapon (www.veszov.hu) az akciókról megjelent közleményeink hamis színben tüntették fel, hogy ő nem fizette ki a házát megépítő cég munkáját. Ez a közlemény, tekintettel a honlap népszerűségére és arra, hogy nagy sajtóvisszhangot váltottak ki az akciók „…éppen a közvélemény előtti megítélésemet, a megbecsülésemet ásta alá, kifejezetten hátrányosan érintve a közszereplői tevékenységemet.” – áll a keresetlevélben.

A tegnap, 2013. május 7.-én, a Fővárosi Törvényszéken megtartott tárgyaláson a bírói kérdések nyomán egyértelművé váltak a kereset ellentmondásai, ezért a képviselő úr ügyvédje bejelentette, hogy módosítani fogják a kereseti kérelmet.

Az ilyesfajta perek esetén az alperesnek (itt Szövetségünknek) kell bizonyítania állításait. Erre vonatkozóan a tárgyaláson a VÉSZ elnöke megtette bizonyítási indítványát, mivel hatalmas dokumentumanyag áll rendelkezésre a közleményekben foglaltak bizonyítására.

A felperes Pörzse Sándor úr a tárgyaláson hosszasan kitért arra, hogy volt VÉSZ tagok megkeresték őt, s ezektől a „volt tagoktól” tudja, hogy a VÉSZ tevékenysége szélhámosság, s akcióik csak a szélhámosság legitimációját szolgáló látszat-akciók. Példaként említette a TESCO akciót.

A VÉSZ elnöke válaszként ismertette a bírósággal a honlapunkon már megjelent történetet. Egy volt VÉSZ-tag, aki behízelegve magát a Szövetségbe, rövid ideig érdekvédelmi titkár is volt, meg akarta szervezni, hogy ő és társai megszerezzék a VÉSZ fölötti hatalmat. A Szövetség elnökét ígéretekkel és fenyegetésekkel rá akarták venni, hogy a tisztújításkor az elnök javaslata alapján megkaphassák a vezető tisztségek többségét. Kilátásba helyezték, hogy ha az elnök hozzásegíti őket ezekhez a tisztségekhez, akkor havi egymillió forintot és egy új autót kap tőlük, továbbá „örökös elnök” maradhat, de ha nem segíti őket a VÉSZ fölötti abszolút befolyás megszerzéséhez, akkor hatósági fórumokon feljelentik, és sajtókampányt indítanak ellene. Az elnök válaszként fegyelmi eljárást indított ellenük, majd később sor került a VÉSZ-ből történő kizárásukra. Azóta a VÉSZ megbízásából indított másik honlap eltulajdonításával folytatja ez a tanácsadó-organizátor a VÉSZ és elnöke ellen, kígyót-békát kiabáló, rágalmazó hazugságokkal teli „sajtókampányát” – abszolút hatástalanul. Pörzse úr közlése azt is leleplezte, hogy a VÉSZ tagjai ellen is intrikáznak.

A VÉSZ elnöke azt is elmondta a bíróságon, hogy külön pikantériája van annak, hogy Pörzse úr a TESCO akciót, mint a „szélhámosságot legalizáló látszat-akciót” említette. Ugyanis a Pörzse úr jogi képviseletét ellátó Dr. Kummer Ákos ügyvéd úr öccsének, Kummer Bálintnak, a Fire-Ép Kft. egykori tulajdonos-ügyvezetőjének a védelmében hajtottuk végre (más érintett VÉSZ tagok védelmével együtt), a TESCO Logisztikai központjának blokádját, amelyen Kummer Bálint is részt vett. Tehát közvetlen, bizalmi körből is ellenőrizhette volna Pörzse úr az őt felkereső volt tagok hazugságait, ha akarta volna. De úgy látszik, Pörzse úr elfelejtette az oknyomozás szabályait, például a másik fél meghallgatásának követelményét.

A bíróság ezt a TESCO-momentumot is jegyzőkönyvezte.

Ilyen előzmények után nem kell nagy fantázia annak megválaszolására, hogy vajon melyik „volt tag” kereshette meg Pörzse urat.
Az is kiderült a képviselő úr szavaiból, hogy a DOMIGON Kft. másik ellenfelét is megkeresték „volt tagok”.
Megjegyzésünk: becstelenségében különösen mélyre süllyedt az a „volt tag”, aki arra vetemedik, hogy felkeresse volt társai ellenfeleit, szövetségesül ajánlkozzon, s informálja őket azon bizalmas tényekről, amelyekhez mint tag juthatott hozzá. Ez a lelepleződés is bizonyítja hiteltelenségét, motivációi alantasságát, egyben tehetetlenségét.

Ez a jelenség is hozzátartozik korunk kórtüneteihez.

Az ügy tárgyalása szeptember 26.-án folytatódik. A fejleményekről tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket.

Budapest, 2013. május 8.

VÉSZ Elnökség