Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK A VÉSZ MEGKEZDTE A HUNGUESTHOTELS-TRENDEX SZÁLLODAÉRDEKELTSÉG ELLENI AKCIÓIT

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1196 vendég böngészi
A VÉSZ MEGKEZDTE A HUNGUESTHOTELS-TRENDEX SZÁLLODAÉRDEKELTSÉG ELLENI AKCIÓIT PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ AKCIÓPARANCSNOKSÁG   
2013. május 17. péntek, 11:54

A Hévízi Mirage Hotel (HunguestHotels) építése során a szerkezetépítési munkákat (zsaluzás, acélbeton szerkezetek, falazás) végző VÉSZ-tag Csiszár Vállalkozás munkáját 40 millió forint értékben nem fizették ki.
A beruházási-vállalkozási képlet a megrendelői oldalon tipikusnak mondható. Az ügy mögött álló HunguestHotels (Hülvely István) – TRENDEX (Rizó Mihály) szállodaérdekeltség „projektcégeket” szervezett maga elé a közvetlenül felelős személyek, Tukacs László, Kovács József, Birkás Gábor, Fakli István és Cselik Szabolcs vezényletével: P2 Hotel&Resort, Builder Site, IMPENSA. Ennek a célja, hogy a felelősség utólérhetetlen legyen a cégek szövevényében szétágazó látszatjogi labirintusban. Mindezt azért, hogy könnyű legyen a közönséges csalást, a teljesítő cég lerablását „jogvitának” álcázni.
Holott nem jogvitáról van szó, hanem a legegyértelműbb jogtiprásról: az építő cég ki nem fizetéssel történő tönkretételéről. A közvetlenül felelős, egymással összejátszó személyek, cinikus egymásra mutogatással akarják a jogtiprásért fennálló tényleges felelősséget elkenni.
Szövetségünk, másfél éven keresztül, mindent megtett, hogy mediációs tevékenységgel elérje az ügy korrekt, jogszerű megoldását. Ennek nyomatékosítására, figyelmeztető szolidaritási akciót is végrehajtottunk a TRENDEX székházában, 2012. júliusában. Az ezt követő tárgyalásokat is csak időhúzásra használták fel a megrendelői oldal felelősei, ügyvédi segédlettel.

Miután a VÉSZ minden erőfeszítése kudarcba fulladt a jogszerű, békés megoldás érdekében, ütött a cselekvés órája. Szövetségünk 2013. május 13.-án megkezdte akcióit. végső soron akár a HunguestHotels – TRENDEX szállodaérdekeltség ellehetetlenítéséig is elmegyünk.

Jelenleg demonstrációk folynak, naponta kétszer két órán át a hévízi Mirage Hotel előtt. Szombattól keddig a Pünkösdi Ünnepekre tekintettel felfüggesztjük a demonstrációkat, amelyek szerdán, május 22.-én folytatódnak, akkor már a másik két hévízi HunguestHotels szállodára, a Panoráma és a Helios Hotelre is kiterjesztve.

Az aktivisták magyar, orosz, angol és német nyelven a következő tartalmú szórólapokat osztják szét a szállodákba ki- és beközlekedőknek, továbbá a szállodák környékén járó-kelő érdeklődőknek:

„FIGYELEM! A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) a MIRAGE Hotel ellen AKCIÓKAT fog végrehajtani, mert a Tukacs László – Kovács József megrendelői csoport (hátterében a Rizó Mihály – HUNGUEST befektetői csoporttal) nem fizette ki a MIRAGE HOTEL építőit.
A VÉSZ minden erőfeszítése a jogszerű, korrekt megoldás érdekében, kudarcot vallott.
Kérünk mindenkit, hogy az elkövetkező hetekben kerülje el a MIRAGE HOTEL épületét.
Erről az érintett utazási irodákat is értesíteni fogjuk.”

A továbbiakban a VÉSZ a HunguestHotels lánc szállodáira, majd a Zrt. székhelyére is ki fogja terjeszteni demonstrációját, majd ennél sokkal komolyabb, súlyos következményekkel járó akciók fognak következni. Éppen ezért felhívjuk a közvélemény figyelmét, hogy az elkövetkező hetekben kerüljék el a HunguestHotels szállodáinak épületét, mert az akciók időpontját előre nem közölhetjük. A Szövetség csapatai már akciókészültségben vannak.

Ha a HunguestHotels-TRENDEX érdekcsoport időben félreteszi az áljogi kibúvókat és az értelmetlen presztizsszempontokat, és a valós megoldás irányában lép, békét mindig lehet kötni. Tisztában kell azonban azzal lennie, hogy a végsőkig el fogunk menni a Csiszár Vállalkozás talpra állításáért. Ha a Csiszár Vállalkozás belepusztul abba, hogy becsületes, nagy munkával megépítette a Mirage Hotel szerkezetét, akkor arra az érintett szállodaérdekeltség is rá fog menni. Figyelmeztetjük az érintetteket: múltunk, tevékenységünk hitelesíti elszántságunkat.

A megrendelői oldal jóhiszemű résztvevői a saját körükön belül keressék a felelősöket, és egy pillanatig se higyjék, hogy a kárvallott cég tönkretételén túlléphetnek.

És minden befektetői csoport egyszer s mindenkorra tanulja meg, hogy hiábavaló próbálkozás a felelősség eltussolása, a legszigorúbban szavatolnia kell, hogy az építő alvállalkozók megkapják munkájuk jogos ellenértékét. Ezt egyébként az 1997. évi LXXVIII. törvény 39./A § (6) bekezdése kötelezően elő is írja, csakhogy vannak spekuláns rablók, akik pénztömegeket birtokolva azt képzelik, hogy rájuk a törvény nem vonatkozik.

Abban a reményben, hogy Hülvely István (HunguestHotels) és Rizó Mihály (TRENDEX) nem tartozik ezek közé a spekuláns rablók közé, a VÉSZ várja az érdekeltek komoly lépéseit a megoldás irányában. Ha ez megtörténik, felfüggesztjük a demonstrációkat és az akciókészültséget, megoldás esetén pedig véglegesen megszüntetjük azokat. Viszont Szövetségünk a közvetlen felelősökként megjelölt személyek egyikével sem hajlandó többé tárgyalni.

Pünkösd napjaiban gondolják át, mit követel az igazságos megoldás.

Budapest, 2013. május 17. Pünkösdpéntek

VÉSZ Akcióparancsnokság