Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK A JOBBIK FRONTOT NYIT A VÉSZ ELLEN?

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

június 2024
V H K SZ CS P SZ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. június 24., hétfő, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1327 vendég böngészi
A JOBBIK FRONTOT NYIT A VÉSZ ELLEN? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: A VÉSZ Elnöksége   
2013. szeptember 27. péntek, 14:10

Pörzse Sándor JOBBIK-os országgyűlési képviselőről régóta bebizonyosodott, hogy vizet prédikál és bort iszik. Miközben zengzetes szónoklatokat tart az igazságról, ő maga az igazság és igazságosság követelményével gyökeresen ellentétes magatartást tanúsít. Fertőzve az amúgy is hazugságoktól átitatott mai magyar közéletet: szavakban vállalkozáspárti, cselekvésében vállalkozás-ellenes; szavakban az igazság bajnoka, tettekben rafinált, hamis spekuláns; szavakban korrekt, jogszerű magatartást követel másoktól, ő maga pedig a leghitványabb, semmirevaló fizetett ügynökökkel és szipolyozókkal cinkoskodik.
Nem meglepő, hogy eddigi dicstelen szereplését egy hazugságoktól, rágalmaktól hemzsegő írásművel tetézte a VÉSZ ellen – mindezt csak azért, hogy ne kelljen kifizetnie a házát megépítő vállalkozást.
Mint ismeretes, Pörzse azért indított pert a VÉSZ ellen „jóhírnév megsértése” címén, mert a VÉSZ, a kisemmizett vállalkozás érdekvédelmi képviseletében, a honlapján, és az üggyel kapcsolatos demonstratív akciói során, rövid közleményben, illetve transzparenseken és szórólapokon nyilvánosságra hozta Pörzse magatartásának tényeit. (Mellesleg érdekes volt látni, ahogy a „szabadságharcos média-fenegyerek” hogyan szalad siránkozva a bíróság kebelébe, ahelyett, hogy férfiasan, korrekt, igazságszerető módon helytállt volna saját ügyében.)
Most elérkezettnek látta az időt, hogy azokkal szövetkezve, akik öt év óta mindent megpróbálnak a VÉSZ ellen, csatlakozzon a VÉSZ-t lejáratni akarók igen gyér kórusához.
Bár a JOBBIK honlapján megjelent, s a bírósági tárgyalásról „JOBBIK frakció közleményeként” tudósító közleményhez kapcsolódó fikciós fantazmagória telve van rágalmazó, becsületsértő, jóhírnév-rontó kitételekkel, mégis, el kell ismernünk, hogy igazi zsurnaliszta teljesítmény, hiszen majdnem minden hazugságot és rágalmat sikerült egy csokorba fűznie, amelyekkel ellenségeink öt év óta megtisztelik Szövetségünket.

A jelek szerint azonban, minél több rosszat mondanak rólunk, annál inkább nő a támogatottságunk, úgyhogy ezúton is megköszönjük ellenségeink szorgalmas munkáját. Mindenesetre, ha lenne rá kedvünk – de nincs -, jó pár polgári és büntető pert indíthatnánk Pörzse Sándor ellen ezen írása alapján, rágalmazás, becsületsértés, jóhírnév-sértés, stb. címén.
Az elmúlt öt évben szinte minden hónapban indíthattunk volna ilyen pereket, de mind a VÉSZ közösségétől, mind a VÉSZ elnökétől távol áll, hogy presztizs-védelem céljából lépten-nyomon bírósághoz szaladgáljunk. Tetteink magukért beszélnek.

Pörzse hazugság-tömegéből egyetlen momentumot emelünk ki, aminek külön pikantériája van. Megkérdőjelezi a TESCO elleni blokádjaink komolyságát. Ezeket a nagy erőkkel végrehajtott sikeres blokádokat többek között Pörzse ügyvédjének öccse, Kummer Bálint érdekvédelmében hajtottuk végre, így Pörzse a saját ügyvédjétől kérdezősködhetett volna az igazságról – ha egyáltalán érdekelte volna az igazság.

Tulajdonképpen érthető, hogy ellenségeink öt év óta mindent megtesznek, hogy akár a legostobább rágalmakkal is, de megpróbáljanak lebénítani bennünket.
Hatalmas, több ezer milliárdos érdekeltségbe avatkozott bele a VÉSZ a magyar társadalom oldalán, a magyar nép védelmében. 2009-2010 folyamán megakadályoztuk a tömeges kilakoltatásokat. Sikerrel megvívtuk a „bankháborúként” ismertté vált közéleti és közjogi küzdelmünket. Harcosan kiálltunk az Egri Kórházvédők mellett, s ezzel felléptünk a profitéhes spekulánsok ellen, akik el akarták lepni az „egészségügyi üzletet”. A kezdetektől a mai napig, öt év óta sikeresen küzdünk a bankok, a multik és a szélhámos megrendelők ellen, a kkv szektor érdekvédelmében, s azokban az ügyekben is megleckéztettük a szipolyozókat, amelyekben egyébként, különböző okok miatt, nem tudtuk érvényesíteni a követelést. Ezzel, s az új jogi szabályozás kialakításában történt aktív részvételünkkel, jelentősen hozzájárultunk a piactisztításhoz, - úgy véljük, ezt tárgyilagosan, álszerénység nélkül kimondhatjuk. Dicsekvésre pedig nincs okunk, mert még nagyon messze van a magyar kkv szektor helyzete attól, hogy nyugodtak lehessünk.

(Meg kell jegyeznünk, hogy a bankszektor alighanem visszasírja a 2009 és 2010 során tett azon kezdeményezésünket, hogy a társadalmi szervezetek, a politikai szereplők és a bankszektor képviselőiből jöjjön létre Hitel-Kerekasztal, s állapodjon meg a devizahitelezés problémáinak megoldásáról. Akkor ezt a bankszektor elutasította. Most aztán mérhetetlenül rosszabb feltételek mellett lesz kénytelen kielégítő megoldást találni.)

Nagyon is érthető, hogy e küzdelmünk láttán a pénzhatalmi érdekeltségek minden lehetséges módon (de minden eredmény nélkül) akadályozni próbálják hatékonyságunkat.
Pörzse Sándor ezek szövetségeséül szegődött.

Az első fokú bíróság abszolút morális kontraszelekciót bizonyító, az igazság melletti kiállást büntető, a rafinált ügyeskedést jutalmazó, eljárásjogi és tartalmi képtelenségeket mutató ítéletét a VÉSZ az írásos forma kézhezvételét követően megfellebbezi.
Az ügyet később részletesen is ismertetni fogjuk, most csak két momentum:
A Pörzse Sándor által sérelmezett közleményünk valóságtartalma szempontjából koronatanúként meghallgatott cégvezető egyértelműen, nagy mennyiségű dokumentummal bizonyítva nyilatkozott, hogy cégének Pörzse Sándor a feleségével együtt közel 3,2 millió forinttal tartozik a munkája ellenértékéből.
A bíró (Dr. Borsodi Zoltán) ebből arra a következtetésre jutott, hogy Pörzse Sándor nem tartozik neki.
A tanú bejelentette, hogy hangfelvétellel rendelkezik arról, hogy Pörzse Sándor az elszámolás során az egyik vitatottá tett kérdésben, amely ürügyül szolgált a ki nem fizetésre, jól hallhatóan elismeri, hogy a vállalkozónak van igaza.
A bíró nem volt kíváncsi sem erre a hangfelvételre, amely a vállalkozó követelésének jogosságát bizonyította, sem más dokumentumokra, amelyek a VÉSZ közleményének igazságtartalmát támasztották alá.
Odáig ment a bíró, hogy elutasította a mindkét fél egyetértésével a felperes által előterjesztett bizonyítási indítványt.

Nagyon elgondolkodtató számunkra, hogy Pörzse Sándornak a bírósági tárgyalásról szóló közleménye „A JOBBIK frakció közleményeként” jelent meg. Továbbá több mint elgondolkodtató, hogy Pörzse kapitális hazugságokat tartalmazó, VÉSZ ellenes, rágalmazó tartalmú írása a JOBBIK honlapján jelent meg.

Vajon mire kell ebből következtetnünk?
Talán arra, hogy a JOBBIK frakció, szembemenve eddigi álláspontjával, azonosul Pörzse Sándor vállalkozás-ellenes, ügyeskedő, szipolyozó, rágalmazó, a VÉSZ-t lebénítani akaró magatartásával? Vagy netán arra is következtetnünk kell ebből, hogy a JOBBIK frontot akar nyitni a VÉSZ-szel szemben? Természetesen nem tudhatjuk, hogy nem Pörzse szélhámoskodásáról van-e szó, és jogosulatlanul közli saját hazugságait a frakció nevében, illetve a JOBBIK-hoz és frakciójához kapcsolva.
Várjuk a JOBBIK vezetőinek és frakciójának nyilatkozatát erről a kérdésről.

Azért is érdekes, hogy Pörzse Sándor a frakció mögé bújik, mert ő rágalmazott minket, hogy a személyes adósságának ürügyén politikai támadást akarunk végrehajtani a pártja ellen. Akkor ez ellen a rágalom ellen nyilvánosan tiltakoztunk, arra hivatkozva, hogy Pörzse Sándor szélhámoskodásának ügyét nem tekintjük a JOBBIK ügyének. Most viszont Pörzse Sándor akarja magával rántani az ügybe a pártját.

Bár többször és nyilvánosan kijelentettük, hogy a JOBBIK és frakciója egyes tagjainak szélsőséges megnyilvánulásaival élesen és harcosan szemben állunk, ugyanakkor az is tény, hogy mind a JOBBIK vezetésében, mind frakciójában számos kitűnő ember van. Szinte megalakulásunk (2008 tavasza) óta korrekt, jó, sőt barátinak mondható kapcsolatban vagyunk a mostani frakció több mint féltucatnyi tagjával, akikkel a legkülönbözőbb helyzetekben és a legkülönbözőbb problémák megbeszélése során találkoztunk. A VÉSZ elnöke a maga részéről barátinak minősíti azt a kapcsolatot, amely a minden tekintetben feddhetetlen, kiváló politikai személyiséghez, Balczó Zoltánhoz kb. tizenöt éve, még a NATO-csatlakozás elleni fellépés idejétől fűzi.

A VÉSZ-ben több JOBBIK-tag van, sőt a Szövetség egyik vezetőségi tagja is JOBBIK-tag, és a JOBBIK köreiben is ismert a VÉSZ-ben betöltött funkciója. Ugyanakkor népszerű, megbecsült, a vezetésben magas pozíciót betöltő, igaz, bátor, kitűnő harcostárs a Szövetségben.

Kérdezzük: miért nem őket kérdezi meg a JOBBIK vezetősége és frakciója a Pörzse-ügyről, és a VÉSZ működéséről? Miért Pörzse hazugságainak adnak hitelt és teret?

Nem hinném, hogy a mostani magyar belpolitikai helyzetben a JOBBIK érdekét szolgálná, ha frontot nyitna a VÉSZ ellen. Ugyanakkor azt is rögzíteni szeretnénk, hogy Szövetségünk idáig minden ellenségének „hadüzenetét” elfogadta.

Várjuk tehát a JOBBIK és frakciója válaszát. Ha nem lesz válasz, vagy kitérő lesz, akkor kénytelenek leszünk, legnagyobb sajnálatunkra, a jó személyi kapcsolatok ellenére, tudomásul venni, és a szerint cselekedni, hogy a JOBBIK, Pörzse Sándor miatt, ellenséges viszonyt kíván létrehozni Szövetségünkkel.

Budapest, 2013. szeptember 27.

A VÉSZ Elnöksége