Home VÉSZ INFÓPORTÁL - ÉRDEKVÉDELMI HÍREK Bevásárlókocsikat láncolt össze a VÉSZ a Tesco-kban

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

február 2023
V H K SZ CS P SZ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Névnap

Ma 2023. február 04., szombat, Ráhel és Csenge napja van. Holnap Ágota és Ingrid napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 40 vendég böngészi
Bevásárlókocsikat láncolt össze a VÉSZ a Tesco-kban PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Népszava online   
2010. december 22. szerda, 12:26Bevásárlókocsikat láncolt össze a VÉSZ a Tesco-kban

Áruval megrakott bevásárlókocsikat láncoltak össze a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének aktivistái öt hazai Tesco áruház kasszasora előtt szerdán délelőtt.

A VÉSZ szerint az áruházlánc 80 millióval tartozik, a Tesco szerint azonban jogszerűtlen volt az akció, ők már fizettek, az áruházzal szerződésben álló fővállalkozó lehet a hibás.

 

Ma, 12:26 (2010.december 22.)

Iglódi-Csató Judit, a Tesco-Gobal Áruházak Zrt. vállalati kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: a VÉSZ szerdán délelőtt öt áruházban tartott akciót, melyek megítélésük szerint jogszerűtlen volt. Az aktivisták Budaörsön, Székesfehérváron, Hajdúböszörményben, Szegeden és Győrben árukkal megrakott bevásárlókocsikat láncoltak össze a kasszasor előtt. Hozzátette: a lakatokat, láncokat hamar levágták, de az akcióval kellemetlenséget okoztak a vásárlóknak.
Iglódi-Csató Judit azt mondta: a Tesco nem tartozik azoknak a vállalkozóknak, akikért a VÉSZ az akcióját szervezte. Az elvégzett munkáért a fővállalkozónak körülbelül az összeg 50 százalékát fizették ki, majd egy úgynevezett engedélyezési szerződéssel az összeg többi részét közvetlenül az alvállalkozóknak utalták. A Tesco ennek ellenére hajlandó lenne tárgyalni a VÉSZ-szel, ám a szervezet eddig csak ultimátumokat adott. Akciójukkal a vásárlóknak okoztak kárt, ennek ellenére megfontolják, tesznek-e jogi lépéseket a szerdai akció után.
Mint arról a Független Hírügynökség beszámolt, figyelmeztető, szolidaritási akciót tartott szerdán a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége öt magyarországi Tesco áruháznál. Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke korábban a Független Hírügynökségnek elmondta: a kereskedelmi lánc nyolc építési vállalkozónak tartozik, körülbelül 80 millió forinttal, ezért szervezték a demonstrációt.
Hozzátette: a szövetség tagjai Budaörsön, Székesfehérváron, Hajdúböszörményben, Szegeden és Győrben lépnek akcióba. Az elnök az akció részleteiről, eredményeiről délutánra ígért tájékoztatást, de annyit elárult, hogy az épületeken belül és kívül is lesznek "történések".

Független Hírügynökség