Home VÉSZ INFÓPORTÁL - ÉRDEKVÉDELMI HÍREK origo.hu -Tesco áruházaknál tüntettek vállalkozók

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

február 2024
V H K SZ CS P SZ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 1 2

Névnap

Ma 2024. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 374 vendég böngészi
origo.hu -Tesco áruházaknál tüntettek vállalkozók PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: MTI-origo.hu   
2010. december 22. szerda, 13:02

Tesco áruházaknál tüntettek vállalkozók
2010. december 22., szerda, 13:02

Vidéki Tesco áruházak előtt tiltakozott a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ), mert véleményük szerint az áruházlánc nem fizetett ki 80 millió forintot egy építési vállalkozásnak. A Tesco visszautasította a vádat.

Több Tesco áruház előtt tartottak figyelemfelkeltő demonstrációt szerdán délelőtt a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) tagjai, a tiltakozást azért szervezték, mert álláspontjuk szerint egy tagjuk az egyik hipermarketnél elvégzett építési munkája után mintegy 80 millió forintot nem kapott meg. Éliás Ádám elnök tájékoztatása szerint Győrött, Székesfehérváron, Budaörsön, Hajdúböszörményben és Szegeden volt békés tüntetés.

 

A szegedi rókusi körúti Tesco áruház két bejárata előtt a VÉSZ mintegy harminc láthatósági mellényt viselő tagja demonstrált. A szervezet emblémáját ábrázoló táblákat emeltek a magasba, a karácsonyi bevásárlásba siető vevőknek pedig fénymásolt szórólapokat osztogattak, melyeken a "Vajon milyen karácsonyuk lesz azoknak az építőknek, akik munkáját a Tesco nem fizette ki" szöveg volt olvasható - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Kálmán Zsolt, a VÉSZ dél-alföldi regionális vezetője a helyszínen elmondta, a szervezet tevékenységének lényege a szolidaritás. A tiltakozó akciókban a "megkárosított" cégek tulajdonosai és dolgozói mellett más vállalkozások képviselői és magánszemélyek is részt vesznek, hogy így hívják fel országszerte a figyelmet az építőiparban kialakult lehetetlen helyzetre és a körbetartozásokra.

A szegedi tüntetés jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott. Az áruház parkolójában több rendőrautó és gyalogos járőr is megjelent. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, a demonstrációt nem jelentették be előzetesen, az akció azonban békésen zajlott, így a szervezők igazoltatásán kívül más rendőri intézkedésre nem volt szükség.

A Tesco fizetett a szerződéses vállalkozónak

A demonstrációra reagált a Tesco-Global Áruházak Zrt.,  közleményükben azt írták, hogy a Fire-Ép Kft. vállalkozóval 2009-ben szerződést írtak alá a Hajdúböszörményben létesítendő áruház környezetében történő durva tereprendezés és útépítési munkára. Az áruházlánc kizárólag a Fire-Ép Kft. vállalkozóval áll jogviszonyban - írták. A Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége által képviselt alvállalkozókkal a Tesco nem kötött szerződést, így tartozni sem tartozik ezen cégeknek.

A Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége ezért jogellenesen jár el, amikor az alvállalkozók kiadásainak megtérítését a Tescótól követeli, hiszen velük a Fire-Ép Kft. kötött szerződést. A Tesco fizetési kötelezettségét határidőre, szerződés partnereinek minden esetben teljesíti, megfizetve ezzel a kivitelezők építéssel kapcsolatos valamennyi kiadását - írja közleményében az áruházlánc.