Home SZÖVETSÉGI HÍREK

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

szeptember 2023
V H K SZ CS P SZ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Névnap

Ma 2023. szeptember 22., péntek, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 63 vendég böngészi
SZÖVETSÉGI HÍREK


Fegyelmi eljárás, érdekvédelmi felfüggesztés - 2012.03.01 PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2012. március 01. csütörtök, 11:43

Az alábbi személyekkel kapcsolatban a VÉSZ felfüggesztette az érdekvédelmi képviseletet, mert a Fegyelmi Bizottság, belső és külső bomlasztási kísérletük miatt, tagsági jogaik felfüggesztése mellett, megindította ellenük a fegyelmi eljárást:

 • Laluja Marianna és Bántó Károly (Luxor Plusz Kft.)
 • Orosz Ferenc, volt érdekvédelmi titkár
 • Varga Attila (Akvaszig Kft.)
 • Bánki Attila (Interép Kft.)
 • Szűcs Gábor (Szűcs Fuvar Kft.)
 • Gedeon János (Gedi Kft.)

A fegyelmi eljárás befejezéséig a Szövetség nem látja el a nevezett személyek és cégek érdekvédelmi képviseletét.

A Szövetség Elnökségének határozata értelmében azt a fegyelmi eljárás alá vont tagot, aki nem veti magát alá a Fegyelmi Bizottság eljárásának, az Elnökség kilépettnek tekinti, és megszünteti szövetségi tagságát.

Az eljárást ezeknek a tagoknak az esetében is lefolytatjuk, és a vizsgálat eredményét nyilvánosságra hozzuk.

VÉSZ Elnökség

 
Szövetségi Hírek - 2012.02.27 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: VÉSZ Elnökség   
2012. február 27. hétfő, 09:52

- A Magyarok Szövetsége meghívta Szövetségünket országos ideológiai témájú konferenciájára, Éliás Ádám elnököt előadás tartására kérték fel.

A Vezetőség határozata alapján a Szövetség a meghívást elfogadta, s hozzájárult ahhoz, hogy a Szövetség neve a résztvevők hivatalos listáján szerepeljen.
A VÉSZ sem politikai-, sem párt-ideológiát nem képvisel, viszont bárhol, bármilyen fórumon kész hangot adni saját szemléletének, amelynek lényege: a közös sors, a közös bajok vállalásából, s ezek megoldásának szándékából fakadó cselekvő társadalmi szolidaritás. Ez nem szétválasztja és szembeállítja, hanem összeköti az embereket, s közösséget teremt, pártállástól, vallási felekezettől, származástól függetlenül. A VÉSZ egész története élő példája ennek az összefogásnak. A bajbajutott emberek cselekvő módon segítenek egymásnak: a baloldali a jobboldalinak és viszont; a katolikus a reformátusnak, az evangélikusnak, a zsidónak és minden más vallásúnak és viszont; a magyar és a sváb nemzetiségű a cigánynak és minden más nemzetiségűnek és viszont, és így tovább.
Ideológiai téren a Szövetség ennek a szemléletnek a morális összetevőit képviseli.

- A Szövetség Elnöksége február 16-án, csütörtökön, a Szövetség elnökének vezetésével kibővített ülést tartott.

 1. Áttekintette a Szövetség eddigi érdekvédelmi eredményeit. Eszerint a Szövetség tagjai közül 40 cég esetén ért el a VÉSZ részleges, vagy teljes sikert. Ez a Szövetség átlaglétszámát tekintve 40% körüli hatékonyságot mutat. Ha azoknak a cégeknek a számát is figyelembe vesszük, amelyeknek a tagszervezetek tartoztak, s így, közvetett módon rajtuk is segített a VÉSZ, további legalább 80 cég megmentéséről van szó.
  A VÉSZ segítségével létrejött megállapodások 545,3 millió forint kifizetését tartalmazták a tagszervezetek részére, s ebből már realizálódott 469,4 millió forint.
 2. A Vezetőség megtárgyalta a Dézsi Lajos alelnök által január elején kidolgozott pénzügyi működési modell megvalósításának részletkérdéseit.
 3. A Vezetőség új akciórendet határozott el. Ennek értelmében az érdekvédelmi, szolidáris akciók rendszeresen, a hét meghatározott napjain fognak zajlani.
 4. A Vezetőség foglalkozott a tisztújító Közgyűlés előkészítésének kérdéseivel. Megtárgyalta a vezetési struktúra időszerűsítésének problémáit is.
 5. A Vezetőség szükségesnek tartja a tagság folyamatos tájékoztatását a Szövetség munkájáról, a belső, és a külső eseményekről. Ennek egyik eszköze lehet a Szövetség hivatalos honlapja.

- A Gazdasági Rádió február 16-án interjút készített az elnökkel a lakóingatlanok árverezésével, a várható kilakoltatási hullámmal kapcsolatban.

- Az Országgyűlés Hivatalától és a Miniszterelnöki Hivataltól választ kapott a Szövetség a 2011. december 21-én átadott petíciónk ügyében.

Ebben a petícióban felvázoltuk a lánctartozások kialakulásának okait, és leírtuk javaslatainkat a megszüntetésük érdekében teendő konkrét intézkedésekre (honlapunkon megtalálható a petíció teljes szövege).
Az Országgyűlés Hivatala Rogán Antal úrnak, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága elnökének, a Miniszterelnöki Hivatal a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, Dr. Matolcsy György miniszter úrhoz továbbította petíciónkat.
Feszülten várjuk, mikor tesznek az illetékesek érdemi lépéseket ennek a tűrhetetlen helyzetnek a megoldásáért. Megértjük, hogy a Kormány figyelmét túlontúl lekötik a Magyarország elleni nemzetközi támadás elhárításának feladatai, de a belső bajok orvoslása sem tűr most már halasztást.
A Szövetség vezetői személyes megbeszélésen szeretnék felhívni Rogán Antal úr és Dr. Matolcsy György úr figyelmét a feladat sürgető fontosságára.

A Szövetség Elnöksége 2012. február 24-én a Szövetség elnökének vezetésével kibővített ülést tartott. Az ülésen a következő határozatok születtek:

 1. Az Elnökség kibővített ülése háromtagú Ad Hoc Fegyelmi Bizottságot állított fel, a Szövetség elnöke által 2012. február 4-én kezdeményezett fegyelmi eljárás lefolytatására. Ez az eljárás azok ellen a tagok ellen indult, akik a Szövetség vezetése kulcspozícióinak elfoglalása érdekében egyik oldalon ígéretekkel, másik oldalon belső és külső rombolás fenyegetésével léptek fel.
  A Fegyelmi Bizottság elnöke Dohán Gergely, tagjai: Hegedűs László és Perczel Attila.
  Azt a fegyelmi eljárás alá vont tagot, aki nem veti magát alá a fegyelmi eljárásnak, az Elnökség kilépettnek tekinti, s megszünteti tagságát.
 2. Az Elnökség kibővített ülése Felügyelő Bizottság helyett Pénzügyi Ellenőrző Bizottság létrehozását javasolja a Közgyűlésnek.
 3. Az Elnökség kibővített ülése Ideiglenes Pénzügyi Ellenőrző Bizottságot állított fel, amely feladatát a tisztújító Közgyűlésig látja el. Elnöke: Benkő Gábor, tagjai: Dohány András és Hegedűs László. Az Elnökség és a Bizottság közötti kapcsolatot Dézsi Lajos elnökségi tag, alelnök tartja, aki az új pénzügyi működési modell kidolgozója.
 4. Az Elnökség kibővített ülése jóváhagyta a Szövetség pénzügyi működésének új rendjét.
 5. Az Elnökség kibővített ülése jóváhagyta a Szövetség hivatalos honlapjának átstrukturálását. Egyben döntött azokról a módszerekről, amelyek segítségével a honlapot hatékonyabban lehet az érdekvédelmi munka szolgálatába állítani.

Az ülés elhatározta, hogy delegációval fogja felkeresni azokat a személyiségeket, akikhez az Országgyűlés Hivatala és a Miniszterelnöki Hivatal továbbította a Szövetség petícióját a lánctartozások megszüntetéséről.

Rogán Antal urat, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnökét

 • Éliás Ádám elnök,
 • Rákosi László elnökhelyettes, elnökségi tag,
 • Dézsi Lajos elnökségi tag, alelnök,
 • Dohán Gergely vezetőségi tag és Hegedűs László vezetőségi tag,

Dr. Matolcsy György miniszter urat a fenti első három személyen kívül

 • Rezsnyák Péter alelnök és
 • Dohány András vezetőségi tag fogja felkeresni.
 
Megnyílt a VÉSZ PIAC - Kereskedőház PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. március 01. kedd, 18:49

Megnyílt a VÉSZ PIAC - Kereskedőház. Tehát a szavazáson a VÉSZ PIAC elnevezés nyert.

A webáruház link címe: http://piac.veszov.hu (*Kattints a Felső menüben a VÉSZ PIAC-ra)

Bővebben...
 
Akciók 2010. november 4.-én csütörtökön PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Akció Munkacsoport   
2010. november 04. csütörtök, 00:00

Akció-Munkacsoport
Tel.: 06 70 9431-777 és 06 70 397-0747

Akciók 2010. november 4.-én csütörtökön

Akciók

- az Agora Kft. (0630/9495836) és az Iso-General Kft. (0630/9425735), (Stibli úrral szemben),

Bővebben...
 
Akciók 2010. 42. hét PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Akció Munkacsoport   
2010. október 18. hétfő, 00:00

Akció-Munkacsoport
Tel.: 06 70 9431-777 és 06 70 397-0747

Akciók 2010. 42. hét
2010. október 18. hétfő

Akciók
- a Papp Gyula és Társa Kft., (06209451071), a Skárta Kft. (06306788413) és a Márkus-Ép Kft. (06706509454);

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3