Home Közlemény, nyilatkozat, dokumentum

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

május 2024
V H K SZ CS P SZ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Névnap

Ma 2024. május 01., szerda, Fülöp, Jakab és Zsaklin napja van. Holnap Zsigmond napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1417 vendég böngészi
VÉSZ KÖZLEMÉNYEK


A TESCO VEZÉRIGAZGATÓJA A MEGEGYEZÉS HELYETT A HÁBORÚT VÁLASZTOTTA PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2012. augusztus 11. szombat, 17:56

KÖZLEMÉNY

A TESCO VEZÉRIGAZGATÓJA A MEGEGYEZÉS HELYETT A HÁBORÚT VÁLASZTOTTA – A VÉSZ ELFOGADTA A HADÜZENETET
NEM KIZÁRT AZ ÖSSZECSAPÁS A HONGUEST-TRENDEX CSOPORTTAL SEM

A 2012. július 5-én a TESCO gyáli Logisztikai Központja ellen végrehajtott VÉSZ-blokád során Dr. Gáll Szabolcs úr, a TESCO jogi igazgatója telefonon konkrét ígéretet tett a Szövetség elnökének a TESCO áruházainak építésében részt vett, ki nem fizetett vállalkozások ügyének rendezésére.
Az ezzel kapcsolatos tárgyalás az érintett cégek bevonásával július 16-án meg is történt, az érintettek megállapodtak, Dr. Gáll Szabolcs úr néhány nap időt kért az ügy technikai lebonyolításának kialakítására.
Ezt követően, 2012. július 30.-án Dr. Sipos Máté úr, a TESCO jogi munkatársa közölte, hogy a TESCO vezérigazgatója „nem lát jogi lehetőséget” a kárvallott, kisemmizett cégek helyzetének rendezésére.

A VÉSZ elnöke válaszképpen közölte, hogy ezt a cinikus, csalárd eljárást a VÉSZ hadüzenetnek tekinti, s a hadüzenetet elfogadja.

Eljött az idő, hogy megtanulják a hazug spekulánsok, hogy büntetlenül nem lehet tönkretenni az embereket, vállalkozásokat Magyarországon.
A VÉSZ szolidáris volt, s most is az a TESCO dolgozóival, beszállítóival, szállítmányozóival.
Ha csak egyetlen emberrel és céggel meg lehet ezt tenni, akkor mindenkivel lehetségessé válik.

A VÉSZ Elnöksége és Akcióparancsnoksága elhatározta, hogy meg fogja semmisíteni a TESCO működését. Mivel a vezérigazgató a Csehországban és Szlovákiában működő TESCO áruházak vezérigazgatója is, ezért akcióinkat ki fogjuk terjeszteni Csehország és Szlovákia területére is.

Kérjük a vásárlókat, ne vásároljanak többé a TESCO áruházakban, bármilyen akciókkal kecsegtet is ez a becstelen multihálózat. Van, amit semmilyen pénzhaszonért nem szabad eltűrnünk.
A vásárlóknak időben hozzá kell szokniuk a gondolathoz, hogy át kell alakítaniuk vásárlási szokásaikat és más áruházakba kell menniük. Időben szembesüljenek azzal, hogy hamarosan nem lesz többé TESCO.
Sokan megtanulták már, ők is fontolják meg, hogy a VÉSZ nem blöfföl.

Kérjük a TESCO beszállítóit, időben keressék meg termékeik értékesítési lehetőségeit más felvásárlóknál. A TESCO helyét majd más láncok fogják betölteni, amelyeknek szintén szükségük lesz a beszállítók áruira, s már megtanulták, mit lehet Magyarországon, s mit nem lehet.

Ugyancsak kérjük a TESCO dolgozóit, készüljenek időben arra a helyzetre, amikor a TESCO már nem fog létezni. Az ennek nyomán más láncoknál jelentkező forgalombővülés fel fogja szívni a TESCO egyébként is kizsákmányolt alkalmazottait.

Eljött az idő, hogy az egész magyar társadalom megértse: a szolidaritás nem széplelkek ábrándképe, hanem parancsoló szükségszerűség.

Nem zárható ki, hogy összetűzés lesz a Hunguest – Trendex csoporttal is.

Július 5-i akciónkat követően tárgyalás zajlott le Dr. Tomcsányi Tamás ügyvéd úrral, a Hunguest és a Trendex jogi képviselőjével, a szegedi Forrás Hotel és a hévízi Mirage Hotel kisemmizett építőinek bevonásával. Az ügyvéd úr megígérte, hogy megbízóinak továbbítja a jogszerű követelések dokumentumait, s legkésőbb augusztus elejéig jelentkezni fog. Ez nem történt meg, sőt a VÉSZ keresésére állandóan foglaltra állított jelzés volt a válasz a megadott telefonszámon.

Az a benyomásunk, hogy a Hunguest – Trendex csoport nem értette meg az idők szavát.

Megkezdtük a szegedi Forrás Hotel és a hévízi Mirage Hotel elleni akciók előkészítését.

Újabb akcióra készülünk a CODEX Zrt. és a Bernecker Kft. ellen is.

Egyelőre jó irányban haladnak a fejlemények a CIB Bank és a Nemzeti Galéria – Atalian Zrt. ügyében.

Budapest, 2012. augusztus 10.

VÉSZ Akcióparancsnokság

 
Beszámoló a VÉSZ 2012. július 5-én végrehajtott akciósorozatáról PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2012. július 06. péntek, 14:37

A nyári időpont ellenére kellő számú akciócsapatok hajtották végre a 2012. július 5.-i akciókat.

Először, 8 óra 45 perckor, a VÉSZ akciócsapatai blokád alá helyezték a TESCO Gyálon lévő Logisztikai Központját. A blokád előzménye az volt, hogy két ki nem fizetett alvállalkozó ügyében, akik a TESCO különböző áruházainak építésén vettek részt, kudarcba fulladtak a kb. másfél éven át a békés megoldás érdekében tartott tárgyalások. Bár az érintett cégek és a VÉSZ is kompromisszumkészséget tanúsított, ennek ellenére a TESCO minden megoldást elutasított.
Másfél órája tartott a blokád, amikor a TESCO jogi vezetője konkrét megoldási javaslatot tett, amelynek során egyrészt a két kisemmizett cég helyzete rendeződik, másrészt együttműködés alakul ki, hogy a TESCO beruházásain többé elő se fordulhasson olyan helyzet, amelynek eredménye, hogy a munkákat ténylegesen elvégző alvállalkozók nem jutnak hozzá munkájuk jogszerű ellenértékéhez.
Mivel a konkrét ügyben, s ki tudja, hosszú távon is békekötés várható a TESCO-val, ezzel az üggyel bővebben nem kívánunk foglalkozni.

Szeretnénk megjegyezni, jelenlegi és későbbi érdekvédelmi ellenfeleinknek címezve: ha megoldás nélkül megszakítják a tárgyalásokat, az soha nem jelentheti azt, hogy az ügy megoldódott. Csupán azt jelenti, hogy a VÉSZ akciókat fog végrehajtani.

Kedves, és az akciócsapatokat örömmel eltöltő mozzanata volt az eseményeknek, hogy amikor a kiérkezett rendőrök parancsnoka, egy rendőr őrnagy úr Gyál Polgármesterével telefonon beszélt a kamionok elirányításáról, e telefonbeszélgetést követően az őrnagy úr átadta a VÉSZ elnökének a Polgármester Úr személyes üzenetét, amely szerint mélyen együtt érez a VÉSZ-szel.
Ezúton is megköszönjük Gyál Polgármesterének ezt a kedves üzenetét, amely újabb tanújele volt annak az általunk igen gyakran tapasztalt ténynek, hogy a társadalom széles rétegei megértik: igazság alapján, a jogszerűség helyreállításáért folytatjuk küzdelmünket. Köszönjük a lépten-nyomon tapasztalható, sokféle módon kifejezett támogatottságot.

Az akciósorozat másik színtere a TRENDEX Budapest, XI. Barázda u. 42. szám alatti központi irodája volt.
Az akció hátterében a Hunguest – Trendex - P2 Resort – Builder Site – Impensa vállalatcsoport pénzleszívó spekulációjának eredményeként, két alvállalkozó kisemmizése áll. Különböző ügyekről van szó, a cégcsoport manipulációjának összekötő szála a Höveli István – Tukacs László – Csellik Szabolcs – Fakli István együttműködése, hátterében Rizó Mihály üzletemberrel.

Az egyik ügy a szegedi Forrás Hotel munkáival kapcsolatos, amelynek során, még a bontási munkák folyamán, ezer tonna paneltörmelék keletkezett, amellyel a kivitelező Bujdigép Kft. nem tud mit kezdeni, mert a Hunguest nem fizeti ki a munkáját. Ebből környezetvédelmi botrányhelyzet van kialakulóban.
A másik ügy a hévízi Mirage Hotel szerkezetépítőjének, a Csiszár egyéni vállalkozásnak ki nem fizetéséből adódik.
Hosszú időn át kísérletezett a VÉSZ a tárgyalások fonalának felvételével, minden eredmény nélkül.
A VÉSZ akciócsapatai bementek a TRENDEX központi épületébe, s személyesen keresték az érintett vezetőket, akik közül senki nem mert lejönni, hogy a károsult cégekkel és érdekvédelmi képviselőjükkel szembesülve tárgyaljon.
Végül egy műszaki kolléga jelent meg, akit megkértek annak az üzenetnek az átadására, a Rizó Mihány – Fakli István – Höveli István - Tukacs László – Csellik Szabolcs csoportnak címezve, hogy a két szállodát, akár működő állapotukban is megtámadhatja szolidáris erődemonstrációval a Szövetség, ha nem történik meg azonnal a korrekt, jogszerű elszámolás.

Harmadik célpontja a VÉSZ csütörtöki akciósorozatának a Pere Laurent Kft. – Balogh Béla spekuláns csoport volt, a Krúdy Gyula utca 11. szám alatti épület felújításával kapcsolatban, amelynek során két alvállalkozót, Czupor Istvánt és Dekovics Attilát nem fizették ki. Az akciócsapatok nem találták ott a manipulációban kulcsszerepet játszó Balogh Bélát, de megüzenték, hogy meg fogják találni a legközelebbi projektjén.

Ezt követően az akciócsapatok Demján Sándor úr központi épületét látogatták meg a Váci úton.
Az akció oka az volt, hogy több cég kifizetése nem történt meg a Tóváros Lakópark ARCADOM beruházásában kivitelezett munkáin.
A VÉSZ megkísérelte az egyeztető tárgyalások során a békés, kompromisszumos megoldás elérését, de ez reménytelennek bizonyult, Demján úr pedig elzárkózott a közvetlen tárgyalások elől.
Most az akciócsapatok kérték a tárgyalást. Az őrző-védő szolgálat ki akarta küldeni a csapatokat az épületből, de azok nem távoztak addig, amíg valakivel érdemben nem tárgyalhatnak. Összetűzésre, fizikai atrocitásra nem került sor, mert a VÉSZ nagy erőkkel volt jelen.
A jelenlévő VÉSZ-tag cégvezetők közül többen is kifejezték értetlenségüket, hogy Demján úr, aki a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, miért nem akar tárgyalni vállalkozókkal.
Végül a biztonsági szolgálat vezetője közölte Demján úr üzenetét: kedden, július 10.-én délelőtt 11 órakor kész tárgyalni a VÉSZ elnökével.
Ezt követően az akciócsapatok békésen elhagyták az épületet.
A tárgyalások eredményéről tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.

Az akciósorozatot végül a CIB Bank Váci út elején lévő fiókja elleni akcióval fejezte be a VÉSZ. A fiókot 15 perc után bezárták.

A hétfői, július 9-i akciósorozat fő célpontjai a CIB bakfiókok lesznek, amelyek közül sok ellen hajtanak végre ügyintézési akciókat a VÉSZ akciócsapatai. Ennek oka, hogy a CIB Bank egy beruházás során tönkretette egyik társunkat, s még tárgyalni sem volt hajlandó a megoldásról.
Aznap akciók lesznek a Gropius Zrt. és a Hérosz Zrt. felszámolói ellen is, és meglátogatjuk a Nemzeti Galériát, valamint a CODEX Zrt. budakeszi nyomdáját is, tönkretett, kisemmizett társaink védelmében.

 
A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége 2012. június 14-én megtartotta idei Közgyűlését PDF Nyomtatás E-mail
Írta: VÉSZ Elnökség   
2012. július 04. szerda, 15:30

Tájékoztatjuk az érdeklődőket a lényegesebb döntésekről.

A Közgyűlés az egyszerűsítés, az életgyakorlathoz igazítás és a célszerűség szellemében módosította a Szövetség Alapszabályát.
Az eddigi gyakorlatot törvényesítette a tagfelvételi eljárásban. Létrehozta a pártoló tagság intézményét.
Az Elnökség jogkörét lényegesen kibővítette. Az elnökség, konkrét feladatokkal, bizottságokat állíthat fel, elnökségi tagjelölteket hívhat be, alelnököket és területi igazgatókat (régióigazgatókat) nevezhet ki.
A Közgyűlés a Felügyelő Bizottság helyett Pénzügyi Ellenőrző Bizottságot hozott létre. Megszüntette az Etikai és Fegyelmi Bizottságot.
Az új Alapszabály eltörli a titkos szavazást. Külön fejezetben részletezi a fegyelmi eljárás szabályait.

A Közgyűlés tisztújítást is végrehajtott.

Ennek megfelelően az Elnökség és a tágabb vezetőség összetétele részben megváltozott.

Elnökség:
Éliás Ádám elnök,
Dohán Gergely elnökhelyettes,
Rákosi László, Perczel Attila és Szűcs Imre elnökségi tagok.

Pénzügyi Ellenőrző Bizottság:
Benkő Gábor elnök,
Dohány András és Hegedűs László tagok.

Tényfeltáró Szakértői Bizottság elnöke: Dr. Osztroluczky Miklós.

A Közgyűlés a 2010–2011. évi tevékenységről és gazdálkodásról szóló beszámolót, valamint a 2012. évi tevékenységi és gazdálkodási tervről szóló előterjesztést elfogadta.

Az új Elnökség, első ülésén, 2012. június 28-án, a következő egyhangú határozatokat hozta; Akció Alelnöknek kinevezte Dézsi Lajost; fegyelmi bizottságot állított fel; döntött a soron következő akciók időpontjáról és programjáról.

 
A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA JOGERŐSEN FELMENTETTE A VÉSZ ELNÖKÉT PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 5
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség honlap-szerkesztőség   
2012. április 13. péntek, 14:05

Éliás Ádámot, a VÉSZ elnökét a kényszerítés kísérlete bűncselekmény vádja alól a Fővárosi Ítélőtábla - Dr. Nehrer Péter tanácsa - 2012. április 11. délelőtt 11 órakor tartott nyilvános ülésén harmadfokon, bűncselekmény hiányában, jogerősen felmentette.

A tanácsvezető bíró az ítélet indokolásának szóbeli közlése során kifejtette, hogy a vád tárgyát képező cselekmény nem volt jogellenes, ezért nem áll meg a társadalomra veszélyesség feltétele, amely alapján büntetőeljárást lehet indítani. Egy érdekvédelmet ellátó társadalmi szervezetnek joga van fellépni egy monopol helyzetet élvező gazdasági szervezettel szemben amilyen a bank, ha a hitelszerződés másik oldalán lévő, kiszolgáltatott ügyfelek védelmében szükségesnek ítéli. Ezen kívül nemhogy kísérleti szakba nem került a cselekmény, de még előkészületnek sem lehet minősíteni.

A Fővárosi Bíróság, mint másod fokú bíróság Dr. Somogyi Gábor tanácsa 2011. októberében már felmentő ítéletet hozott az ügyben. Mivel azonban ez a - bűncselekmény hiányában hozott - felmentő ítélet homlokegyenest ellenkező tartalmú volt a Budapest II. és III. Kerületi Bíróság Dr. Mikó Gergely tanácsa első fokú, tíz hónapi börtönnel (három évi próbaidőre felfüggesztve) elmarasztaló ítéletével szemben, ezért lehetőség volt a harmad fokra történő fellebbezésre, s a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség, a bankok elvárásainak megfelelően, megfellebbezte a felmentést, kérve Éliás Ádám ellen büntetés kiszabását.

Ennek nyomán született meg a Fővárosi Ítélőtábla harmadfokú, jogerős, felmentő ítélete.

Az ügy hátterében a bankháborúként ismertté vált fellépés áll amelynek során az Éliás Ádám által vezetett társadalmi szervezet - a GYŐZ Mozgalom - 2009 tavaszától, a tömeges kilakoltatások megakadályozása érdekében egyrészt kilakoltatási moratórium meghirdetésére szólította fel a bankokat ultimátum formájában, másrészt fizikailag is felvette a küzdelmet az illegális kilakoltató kommandók ellen.

E társadalmi szervezet fellépése nyomán a bankok abszolút többsége meghirdette a kilakoltatási moratóriumot, s ezzel elhárult a kilakoltatások veszélye, miközben azokban a hónapokban az Egyesült Államokban és Nyugat Európában tömegesen zajlott.

Néhány bank azonban kényszerítés vádjával feljelentette a szervezet elnökét, Éliás Ádámot.

A II. és III. kerületi Rendőrkapitányság a bankok feljelentésével azonosulva meggyanúsította az elnököt, s nyomozás után vádemelési javaslattal átadta az ügyet a II. és III. Kerületi Ügyészségnek, majd az ügyészség vádat emelt ellene. Az első fokú eljárást a II. és III. Kerületi Bíróság elnöke, Dr. Mikó Gergely folytatta le, aki a bankok érdekeinek megfelelő szigorú, elmarasztaló ítéletet hozott, amellyel szemben, mind a Fővárosi Bíróság, mind a Fővárosi Ítélőtábla megállapította a fellebbezések nyomán, hogy semmilyen jogellenes cselekmény nem történt az első fokon elmarasztalt vádlott részéről.

A Fővárosi Ítélőtábla felmentő ítélete pontot tett annak az ügynek a végére, amelynek során Éliás Ádám szigorú megbüntetésével példát szerettek volna statuáltatni a bankok annak bizonyítására, hogy ők privilegizált, törvény feletti jogvédelmet, támadhatatlanságot kell hogy élvezzenek. A jogerős ítélet egyértelmű üzenete, hogy a bankoknak, éppúgy, mint minden más gazdasági, vagy egyéb szervezetnek, a társadalom érdekeivel összhangban kell működniük, s nem törhetnek mások tönkretételére a profitmaximalizálás érdekében. Az a bank, amelyik embertelen eszközökkel eléri a profitmaximalizálást, meg fog semmisülni a társadalom ellenállása nyomán. Az a bank pedig, amelyik megtanulja ezt a leckét, haszonnal, hosszú távon, és a gazdaság virágzását szolgáló módon működhet, közmegelégedésre.

 
Megújul a honlap struktúra PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2012. február 20. hétfő, 13:25

Kedves Olvasóink!

Tekintettel a nagy belső és külső érdeklődésre, állandó rovatokat nyitunk honlapunk főoldalán. Ezzel is segíteni szeretnénk a VÉSZ tevékenysége körüli társadalmi kommunikációt.

A „Közlemények” rovatban Szövetségünk vezetőinek és vezetőségének állásfoglalásairól tájékoztatjuk a tagságot és az érdeklődőket. Belső és külső kérdésekről egyaránt szólhatnak ezek a közlések.

A „Szövetségi Hírek” rovatban igyekszünk minden olyan fontosabb információt elhelyezni, amelyek Szövetségünk tevékenységével kapcsolatosak. Úgy tapasztaljuk, hogy igen sokakat érdekel, hogyan működünk, milyen problémáink és eredményeink vannak. Közzétesszük vezető testületeink üléseinek határozatait. Cselekvő szervezet vagyunk, nem kívánságlistákat és panaszleveleket akarunk megfogalmazni, hanem szeretnénk megmutatni a társadalomnak, hogyan áll össze a közös cél érdekében közös cselekvéssé egy érdekvédelmi szervezet működése. Remélhetően rövid idő alatt ez követhetővé válik majd, s egyre többen kapnak kedvet a csatlakozásra a cselekvő szolidaritáshoz.

Az „Érdekvédelmi Hírek” rovata lesz a legterjedelmesebb, hiszen munkánk zömét az érdekvédelmi képviselet és küzdelem teszi ki. Beszámolunk régebbi és újabb ügyek tényeiről, történéseiről. Nyomon követjük az érdekvédelmi tagok ügyeinek fejleményeit. Valóságos regényfolyam fog kibontakozni a konkrét esetek beszámolói nyomán, benne hazánk rendszerváltás utáni történetének minden bajával, drámájával. Annak krónikája is tanulmányozhatóvá válik, hogyan akarják lerabolni a magyar kis- és középvállalkozásokat sokszor ugyanazok, akik más módon is lerabolták már az országot. Érdekvédelmi akcióink és demonstrációink történetéről is leírásokat fogunk közölni. Kitérünk azokra az esetekre is, amelyek folyamán az élet kihívásai az érdekvédelemnek a kkv szektoron túli kiterjesztésére is késztetett és késztet minket. Más, kiszolgáltatott rétegek mellett is kiálltunk, és kiállunk, ha szükséges, s a jövőben is készek vagyunk erre.

A „VÉSZ Barátai” (fehér lista) rovatban azokat az embereket és szervezeteket jelöljük meg, akik és amelyek a maguk helyén ugyanúgy küzdenek az igazságosságért, az emberségességért, az értékteremtő munka és ember rangjának helyreállításáért, a cselekvő társadalmi szolidaritásért, mint Szövetségünk. Gyakran támadják az ilyen embereket és szervezeteket, s mi a leghatározottabban ki fogunk állni mellettük.

A „VÉSZ Ellenfelei és Ellenségei” (fekete lista) rovatban azoknak az embereknek és szervezeteknek a nevét közöljük, akik és amelyek megátalkodottan törnek más emberek és cégek gazdasági lerablására, tönkretételére. Ezek a magyar társadalom ellenségei, méltóak a közmegvetésre. Állandó módszerük, hogy a közönséges csalást, sikkasztást, orgazdaságot, fedezetelvonást „jogvitának” próbálják álcázni. Közérdeket szolgál a róluk szóló információk megismertetése, annak érdekében, hogy több áldozatuk ne lehessen. Divatba jött az a módszerük, hogy miután leraboltak másokat, bujkálni kezdenek. „Körözési listát” fogunk közzétenni ebben a rovatban, kérve azokat, akik ismerik tartózkodási helyüket, hogy segítsenek minket a felkutatásukban, s érintkezésbe léphessünk velük, hogy ezáltal a tagszervezeteink teljesítményének jogszerű, korrekt elszámolása megtörténhessen.

Terveink szerint honlapunk főoldalának új rovatszerkezete 2012. február 27. hétfőtől lesz élő módon szemlélhető.

Odáig is és megindulásától is megköszönjük észrevételeiket, közléseiket, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre.

Budapest, 2012. február 20.

VÉSZ Elnökség

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

12. oldal / 22