Home Közlemény, nyilatkozat, dokumentum

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

május 2024
V H K SZ CS P SZ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Névnap

Ma 2024. május 01., szerda, Fülöp, Jakab és Zsaklin napja van. Holnap Zsigmond napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1361 vendég böngészi
VÉSZ KÖZLEMÉNYEK


VÉSZ-DEMONSTRÁCIÓ SZERDÁN, DECEMBER 21-ÉN De: 11 ÓRAKOR PDF Nyomtatás E-mail
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2011. december 19. hétfő, 11:30

A PARLAMENTNÉL A LÁNCTARTOZÁSOK OKAINAK MEGSZÜNTETÉSÉÉRT

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) december 21-én szerdán délelőtt demonstrációt tart a Kossuth téren, a Parlamentnél.

A demonstráció programja:

Bővebben...
 
Közlemények: Az INDEX a hamis közlés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Éliás Ádám   
2011. december 04. vasárnap, 00:00

MEGJEGYZÉS: az alábbi közleményt 2011. november 24-én juttattuk el az INDEX hírportál szerkesztőinek.

Sajnálattal állapítjuk meg, hogy a mai napig az INDEX a hamis közlését - többszöri kérésünk ellenére - nem korrigálta.

Ebből is levonható az a következtetés, hogy a LIDL az üggyel kapcsolatban folyamatosan manipulálja, zsarolja a magyar sajtót.

Talán az sem véletlen, hogy bár minden nap tájékoztatjuk a fejleményekről a sajtót, ennek ellenére több mint egy hete szinte alig jelenik meg tájékoztatás a közvélemény részére.

2011.12.04.

INDEX Hírportál

Budapest

Haszán Zoltán és Haász János szerkesztő uraknak

Bővebben...
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY A VÉSZ 2011. JÚLIUS 22-ÉRE TERVEZETT AKCIÓIRÓL PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2011. július 22. péntek, 11:33

Budapesten három, egy Pécs környéki kisvárosban pedig egy „bűnjel-lefoglalási” akciót szerveztünk meg, amely során a lebontott anyagot beszállítják az akciócsapatok a rendőrségre lefoglalás céljából, hogy a hatóságok (bíróságok) eldöntsék: azé a vállalkozásé az anyag, amelyik kifizette és dolgozott vele, vagy azé, aki nem fizetett érte. Az akciókról mindig tájékoztatjuk az illetékes építésügyi hatóságot is, a használatbavételi engedéllyel összefüggésben.

Akciót készítettünk elő az ARCADOM ellen, a Tóvárosi Lakóparknál, az Érdi Építő ellen a Szalamandra Lakóparknál, és Szarvas István ellen (VORTEX Kft.), a VII. kerület Kazinczy utcai beruházásoknál, továbbá a Pécs környéki kisvárosban a helyi Ipari Parknál a Schumann-Fischer Kft. ellen.
Mindegyik akció oka a kivitelezést elvégző vállalkozások ki nem fizetése volt.

Az utolsó pillanatban mindegyik helyen olyan fejlemények történtek, amelyek következtében – legalábbis egyelőre – felfüggesztettük az akciókészültséget.

Demján úr (ARCADOM), titkárnőjén keresztül közölte, hogy hajlandó tárgyalni, türelmünket kéri, külföldön van, de amint hazatér, megbeszélünk egy alkalmas időpontot a tárgyalásra.
A Szalamandra Lakópark kivitelezésének megrendelői az utolsó pillanatban elkezdték kifizetni az alvállalkozó számláit, s ígéretet tettek, hogy jövő hét elején folytatják a kifizetéseket.
Szarvas István üzelmeivel kapcsolatban az NFÜ email formájában közölte, hogy az ANTI-LOP portál keretében kivizsgálja az ügyet a panaszunkkal kapcsolatban, mely szerint Szarvas István személyében (VORTEX) olyan vállalkozó kaphat úniós támogatásban részesülő állami, önkormányzati megrendeléseket, aki rengeteg céget tönkretett, s az előző, ki nem fizetett munkák pénzéből finanszírozza az újabb projekteket. Az NFÜ levelét komolyan véve, egyelőre eltekintettünk a Kazinczy utcai beruházásoknál tartandó akcióktól.
A Pécs környéki kisváros diszkréciót kérő vezető személyiségei és a projektben érintett, vétlen felek, akik szintén diszkréciót kértek, megígérték, hogy segíteni fognak az ügy megoldásában. (A megígért diszkréció miatt nem közöljük egyelőre a kisváros nevét.)

Ilyenformán egyelőre okafogyottá váltak az akciók. A VÉSZ egész működésének alapelve, hogy addig nem lépünk fel akciókkal, amíg a legcsekélyebb esély is megvan a békés, korrekt, jogszerű megoldásra. Mind a négy ügyben várjuk a fejleményeket.

A CIB Bank elleni országos akciók szeptemberben kezdődnek.

Mivel a kormány ígéretei ellenére fennáll az a lehetetlen helyzet, hogy a vállalkozásoknak a be nem folyt árbevétel után is adózniuk kell, s ez rengeteg társunkat sodor a megsemmisülésbe, folytatni fogjuk a bontott anyagokból teljesített „természetbeni adófizetés” elnevezésű, már alkalmazott, ismert akcióinkat is, „tanácskérési akciókkal” kiegészítve, amelyek során a helyzetért felelős legfőbb vezetőket fogjuk tömegerejű megmozdulásokban megkeresni.

Budapest, 2011. július 22.
VÉSZ Akcióparancsnokság

 
ORFK - Sándor Miklós ezredes, főosztályvezető úrnak PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2011. június 27. hétfő, 14:33

Országos Rendőrfőkapitányság, Budapest, XIII. Teve u. 2-4.
Közrendvédelmi Főosztály
Sándor Miklós ezredes, főosztályvezető úrnak, rendőrségi főtanácsos

Tisztelt Főosztályvezető Úr!

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ), tiltakozásul a CIB Banknak a kis- és középvállalkozások jogos érdekeit semmibe vevő magatartása ellen, ügyintézési akciókat hajt végre a CIB Bank fiókjaiban, az ország egész területén.
Tudatában vagyunk annak, hogy ezek az akciók nem bejelentés-kötelezettek, azonban szokatlanságuk, s a CIB Bank minket rágalmazó, akcióinkat a sajtóban „bankrablási kísérletnek” beállító híresztelése miatt, szeretnénk a Rendőrséget tájékoztatni ügyintézési akciónk jellegéről.

Akciónk jelmondata: „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.”

Bővebben...
 
A VÉSZ aktivistái 2011. június 22-én három akciót hajtottak végre. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2011. június 23. csütörtök, 11:13
  1. A TESCO Global Zrt., három áruházának kivitelezésével kapcsolatban, a hajdúböszörményi, a tiszafüredi és az abonyi áruházak építésénél, nem fizette ki teljeskörűen a pótmunkákat, s ezzel veszélybe sodorta a VÉSZ hét tagszervezetét, köztük a fővállalkozót is. A decemberben lezajlott figyelmeztető akciók után megindultak az elszámolással kapcsolatos tárgyalások, azonban a TESCO mondvacsinált újabb és újabb követelései miatt megszakadtak, annak ellenére, hogy mind a VÉSZ, mind az érintett fővállalkozó elfogadta, hogy a TESCO által kijelölt szakértő véleménye alapján történjen az elszámolás.
    A VÉSZ 2011. június 22-én délelőtt blokád alá helyezte a TESCO herceghalmi logisztikai központját. A blokád megkezdése után kb. egy órával Dr. Udvardy György, a TESCO vezérigazgatóság jogi főosztályvezetője tárgyalást kért. A tárgyaláson a VÉSZ elnöke és az érintett cég ügyvezetője vett részt. A tárgyalás alatt a rendőrség kérésére a VÉSZ egy-egy irányban megnyitotta a blokádot a kamionforgalom előtt. A rövid tárgyaláson megegyezés született, ami után a VÉSZ teljesen megszüntette a blokádot.
    A megegyezés végrehajtásáról tájékoztatni fogjuk a sajtót.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

14. oldal / 22